Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit szóltok a tegnapi nagymamá...

Mit szóltok a tegnapi nagymamához? Ez egyszerűen szörnyű, ami történt a 3 éves kislánnyal, hogy kiesett a 9. emeletről a nagymama meg aludt!

Figyelt kérdés
Mit szóltok a tegnapi nagymamához?Ez egyszerűen szörnyű,ami történt a 3 éves kislánnyal,hogy kiesett a 9.emeletről a nagymama meg aludt!
2011. ápr. 28. 08:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
82%

Az hogy itt most jön majd a nagymama megkövezése, és a szülök is felelötlennek lesznek kikiáltva. (más forumokon csak ez ment)

Èn meg azt mondom hogy nagyon szomorú baleset, de tényleg mindenki mindent megtesz hogy a gyereke biztosan ne sérüljön?

Pl annak az esélye hogy kiesik az ablakon sokkal kevesebb (legalább is kevesebben halnak meg benne évenete) mint hogy újszülött babádat hason altatod és bölcsö halálban meg hal. Ès hányan altatjátok haso?

Aztán a disco balesetek késöbb, vagy egy lépcsööl való legurulás.

Mindent meg kell elözni, de mindent nem tudsz megelözni.

kérlek titeket ne kezdjétek el leírni mit KELLETT volna tenni és ti mennyire felelöség tudatosok vagytok, mert nem nem vagytok ti sem 100%ban azok, és nem is lehet az lenni.

Sajnálom a családot.

2011. ápr. 28. 09:05
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szomorú eset, tragédia. :(

Nem tudjuk a körülményeket, lehetséges, hogy a kislány is aludt és ezért mert ledőlni a nagymama. A kicsi felébredt, a mama meg nem. Az ablakot kicsit nyitva hagyták, mert jó volt az idő, a lakás meg meleg. Kintről jön a zaj, a zsivaj, a gyereket meg érdekli, hát felmászik kinézni és már kész is a baj.

(Ilyen gyakran megesik, anyukámnál anno felébredt az öcsém, lemászott a nagy ágyról, bejutott a spájzba, és eljutott addig, hogy kb. 20 tojást összetört és benne pacsált. Mindez pár perc alatt, anyukámat az ösztön ébresztette, hogy hol a gyerek...)

Nagyon sajnálom őket, már kár azon vitázni, hogy mit és hogyan kellett volna tenni, ez már nem hozza vissza a kislányt. :(

2011. ápr. 28. 09:14
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem lennék most a nagymama és a szülők helyébben..:(
2011. ápr. 28. 09:40
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Bármikor, bármekkora odafigyelés mellet megtörténhet bárkivel a dolog. most ültem csendben a lakásban és nézelődtem. Jó, éppen a teraszról nem tudna kiesni a gyerek, de nagyon sok dologgal tudna magában kárt tenni. Egy pillanat műve az egész a legnagyobb odafigyelés mellett is. Sajnálom a szülőket és a nagymamát. Van nekik elég bajuk a nélkül is, hogy a külvilág felelőtlenséggel vádolja őket.
2011. ápr. 28. 10:04
 15/28 anonim ***** válasza:
65%
Én is sajnálom őt,de az egyik válaszolóval nem értek egyet,mi az hogy ki nem aludt el gyerek mellett??Én még soha,és szerintem sokan mások sem,bár az is igaz,nem vagyok nagymama koru,és nem huzok éjjeli műszakot.
2011. ápr. 28. 10:18
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Jajj már! 2 éves kislányom saját szobájában alszik éjjel. Én pedig vagyok annyira rossz anya, hogy szintén alszok. Ha nem csap zajt a felkelés körül mi meg csak egy cseppet alszunk mélyebben (de nem is kell ahhoz kicsit se mélyen aludni) már meglehet a baj. Tényleg ne képzelje már senki, hogy annyira tökéletes szülő, hogy vele aztán soha semmi nem történhet meg. Persze a teraszról kiesni extrém eset, de mindegy, hogy mi történik a lényeg, hogy egy gyerek nincs többé.
2011. ápr. 28. 10:24
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ez jutott eszembe, hogy aki azt mondja nem aludt még gyerek mellett az éjszaka nem alszik? Éjszaka is ugyanúgy történhet bármi baleset mint nappal.

Nagyon sajnálom a kislányt, a szülőket, és a nagymamát is. Szörnyű lehet, nemcsak az unokájukat/lányukat vesztették el. De együtt kell élni még a büntudattal is.

És elég szomorú, hogy ilyen helyzetbe vannak családok, hogy a gyereket az éjszaka dolgozó nagyira kell rábízni nappal, mert a szülőnek is dolgozni kell.

2011. ápr. 28. 10:41
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Az elalvásos hozzászólásokhoz: én sajna már egyszer elszundítottam a lányom mellett az ágyon,és leesett szegény. Nem vagyok öreg, se felelőtlen, mindig rajta van az egyik szemem, de egyszer csak megtörtént. Hulla fáradt voltam és nem is tudtam, hogy elalszok. Aztán mégis. Szerencsére nem lett baj. Na, azóta sem volt hasonló sem. A lényeg, hogy szerintem is lehet olyan fáradt valaki, hogy nem tudja kontrollálni az elalvást, pláne egy idősebb ember.Természetesen nem ment fel senkit a felelősség alól. Én is azt gondolom, hogy egy életre elég büntetés lesz nekik a bűntudat. Nem kellene azért "megkövezni" őket. Nyilván, én is a gyereket sajnálom...:-((
2011. ápr. 28. 11:06
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Csak még egy példa. Ki az aki reggel megkérdi a ovónőt vagy a dajkát, hogy aludt e az éjjel rendesen?
2011. ápr. 28. 11:19
 20/28 anonim ***** válasza:
Utolsó:Nekem anyukám bölcsődében szakgondozónő. Én mondom, hogy már eleve kevesen vannak. 20 gyerekre jut átlag 2 ember, akinek ugyan olyan intenzitással kell figyelnie a gyerekekre, mint a szülőknek egy gyerekre. Nem is kell, hogy fáradtak vagy kialvatlanok legyenek, egyszerűen alap helyzetben is abszurd az elvárás. Történnek is kisebb balesetek: szájrepedés, fejbetörés....hál'Isten halál nem. Na, de akkor is!
2011. ápr. 28. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!