Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is hozzá kell...

Szerintetek is hozzá kell szoknia az ijesztgetéshez?

Figyelt kérdés

11 hónapos a kisfiam. Élnek halnak a nagyapjukkal egymásért.Mégis édesapám eljátssza elég gyakran azt, hogy mikor a legjobban belemélyed a játékba, akkor megijeszti úgy, hogy sír. Ma is ez volt. Nagyon elkezdett sírni, felkaptam, elkezdtem vigasztalni, kivette a kezemből, mire megnyugodott, megint megijesztette, mondván, hogy szokjon hozzá, hogy ezt ő csinálja. Én meg elég rendesen kiakadtam, hogy még most fejlődik az idegrendszere, meg hallani olyan híreket, hogy szívrohamban meghalt valaki az ijedtségtől. Vacsorázni szoktunk lemenni, mert azért szeretem a szüleimet. Erre azt a választ kaptam, hogy akkor nem kell oda menni, meg hogy egy tutyimutyi elkényeztetett gyereket nevelek. Meg, mikor odakéredzkedett a nagyi öléből nagyapa nem akarta elvenni, mert hogy én azt gondolom, hogy ő a játékaival megöli.

Most már tényleg nem értem, hogy nekem vannak rossz nevelési elveim. A múltkor azon vesztünk össze, hogy egy akt női képet mutogattak a férjemmel együtt a gyereknek, amit én nem néztem jó szemmel. Ezért is én voltam a rossz.

Most velem van a baj? Hogy értessem meg vele, hogy ez nem jó?

2011. ápr. 26. 22:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ennél nagyobb marhaságot még életemben nem hallottam..

Talán meg kéne ijeszteni a papit is egyszer,hátha abból tanul.

Egyébként igazad van,de tapasztalatom szerint az időseknek teljesen más az egész életről a felfogása,a gyereknevelést is máshogy képzelték el még az ő idejükben,és 60-70-100 évesen már nem tudod megmagyarázni nekik (akad kivétel).

2011. ápr. 26. 22:13
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Apádat kérdezd meg, hogy akarja-e még látni az unokáját, mert ha igen, akkor a legutóbbi volt az utolsó ijesztgetése. Nem kell magyarázni a gyerekben felépülő bizalomról, szívrohamról, semmi ilyesmiről. Közölni kell vele a feltételeket és kész.

Amúgy sajnállak az apád miatt, ekkora gyökeret keveset hord a hátán a Föld!

2011. ápr. 26. 22:20
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szegény gyerek, még felnőttként is úgy meg tudok ijedni, hogy szó szerint fáj a szívdobogás, nemhogy szerencsétlen kisgyerek!

Papa játszon máshogy. Nem attól lesz tökös gyerek, hogy összehugyozza magát a félelemtől.

2011. ápr. 26. 22:25
 4/15 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ezzel nem ijesztek rá, mert tudja, hogy anya úgyis elintézi, hogy visszamegyünk. Csak miatta megyek, mert édesanyám senkire nem tud támaszkodni rajtam kívül. Velem beszéli meg a dolgait és én segítek neki, amit tudok a ház körül. Mivel apukám csak annyit és azt csinál, amihez éppen kedve van. (tavaly volt szívrohama) Ma is csak anya miatt nem jöttem el, mert tudom, hogy összeroppant volna, ha eljövünk.
2011. ápr. 26. 22:29
 5/15 anonim ***** válasza:
Hát csak így meg a gyerekednek teszel rosszat. Vagy tedd helyre apukádat, vagy anyukád látogasson titeket, mert árt a gyereknek a kedves papa.
2011. ápr. 26. 22:43
 6/15 anonim ***** válasza:
szívrohamot biztosan nem fog kapni a gyerek, ne ezzel védekezz, ez érthető, hogy rosszul esett apukádnak is. Viszont közölheted vele, hogy amit csinál egy nagyon hülye játék, és legyen szíves nem játszani a gyerkeddel és kész. Nem kell ezen megsértődnie, nem kérsz tőle túl bonyolult dolgot. A megijedéshez, félelemhez nem KELL hozzászoknia senkinek. Neki sem lenne jó, ha valaki ráijesztene amikor mondjuk alszik. De ha úgy gondolja mégis, akkor dobjatok az arcára egy békát álmában, és majd megtudja. :DDDDDD
2011. ápr. 26. 22:52
 7/15 anonim ***** válasza:
viszont dadogáshoz sajnos vezethet késöbbiekben az ijesztgetés. sajna unokatesóm is egyszer - kétszer szórakozásból meg lett ilyesztve. aztán félős lett, és állítólag a mélyen elfolytott félelem vezetett dadogáshoz nála.
2011. ápr. 26. 23:41
 8/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ne vidd oda a gyereket, amíg ezt csinálja. Kérd meg, és ha még egyszer meglátod ne vidd oda, ezt anyukádnak is meg kell értenie.
2011. ápr. 27. 06:55
 9/15 depp81 válasza:
Hát én pofán is vágtam volna akárkit, aki a gyerekeimet ijesztgeti. Akár apámat is... Ez nem normális dolog, apádat orvoshoz kéne vinni mert biztos hogy van egy pár laza deszkája... Sajnálom a gyerekedet, mert ez az ijesztgetés hátrányosan befolyásolhatja a személyiségének kialakulását...
2011. ápr. 27. 06:58
 10/15 anonim ***** válasza:

Engem is sokszor megijesztgettek gyerekkoromban, mert tetszett a nagybátyámnak, hogy mindig megijedek. Aztán ahogy nagyobb lettem, és át tudtam gondolni a dolgokat észrevettem, hogy sok helyzetben előre félek attól, hogy meg fogok ijedni, és ez borzasztó érzés. Mondtam nagybátyámnak, hogy sürgősen szokjon le a hobbijáról (10-11 éves lehettem), de nálam így sem változott semmi továbbra sem.

Mindenki azt mondja a mai napig (28 vagyok), hogy SOKKAL ijedősebb vagyok az átlagnál (pl. ha azt hiszem, hogy a férjem a fürdőben van, akkor megijedek, amikor meglátom a szobában), és én ezért a gyerekkori ijesztgegéseket okolom. Szóval még csak véletlenül sem tudtam hozzászokni. És az is fennáll továbbra is, hogy sok helyzetben attól félek, hogy meg fogok ijedni.

2011. ápr. 27. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!