Melegebben öltöztetitek a gyereketeket éjszakára, ha beteg, lázas?
20 hós kislányom most aludt el 38fokos volt a láza(természetesen adtam neki kúpot)rövid ujjú body van rajta meg középvastag pizsama,meg betakarom,csak sajnos kitakaródzik.Ez így elég?
Köszönöm!
igen, szerintem elég.
Esetleg alvózsákban nem marad el?
Elég, persze. Nem szabad túlöltöztetni ha lázas, sőt... mert hőpangás alakul ki, és nem tud hőt leadni, vagyis magas marad a hője. Vékonyan takard be, ha tudod.
Jobbulást!
Mióta kórházban voltunk a fiammal, azóta én sokkal lengébben öltöztetem, ha lázas alváshoz. Vagyis inkább úgy írom, hogy a lázcsillapításhoz. A kórházban legalábbis ezt mondták, azóta így teszek: ha lázas, 38,5 feletti és adok lázcsillapítót, akkor a lehető legkevesebb ruhát adom rá, vagyis pelenka és hosszú v. rövid ujjú body. Persze nincs hideg a szobában, de ennyi. 1 óra múlva újra megnézem a lázát, jobb esetben elég csak a kezemmel, ha nem annyira tüzel, akkor már be is takarom, de csak egy vékony pléddel. Ha lement a láza, akkor takaró.
A testünk a hőt a bőrünkön keresztül adja le, ezért jó, ha minél több terület van szabadon.
Nálunk ez bevált. (ráadásul a kórházban kruppal voltunk, nyitott ablak a -10 fokban és hidegpára, majd meg fagytam én is, és még így is ezt mondta a nővér, hogy ne öltöztessem fel a fiam, persze azért az ablakot előtte becsuktuk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!