Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szívesebben sétálok egyedül a...

Szívesebben sétálok egyedül a babámmal mint más anyukákkal, furcsa ez?

Figyelt kérdés
Ennek több oka is van: Az egyik, hogy nem szívesen hallgatom mások beszámolóit arról hogy az ő babájuk már ül, áll, vagy már van foga. Vagy hogy már 3 hónapos kora óta főzeléket eszik, és hogy már milyen sokat hízott. Nem akarom más babájához hasonlítani az enyémet. Amúgy nincs is ismerős anyuka a környéken, mert más körzetbe járunk tanácsadásra is. Ott beszélgetek eleget, bőven elég. Egyébként meg nem is vagyok ismerkedős típus, inkább szimpátia alapján szeretek barátkozni, nem "csak azért" hogy együtt tologassuk a babakocsit. És szeretném azt az egykét órát a babámnak szentelni (meg ha apukája ráér, neki). Nekem így jó, csak néha cikinek érzem.
2009. márc. 6. 10:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Én teljesen megértem! Mi már most egy kicsit nagyobbak vagyunk, lassan a játszóteres korszak jön, de én is egyedül szeretek vele sétálni menni.

1. Először is az én tempóm nem olyan, mint a másé. Szeretem lendületesen, haladva tolni a babakocsit, mert mi a kisfiammal ilyen pörgősek vagyunk. Egyszer voltam sétálni két kismamával, azt hittem, földbe gyökerezünk. Két utcányit sétáltunk vagy két órahossza alatt... én meg sokszor van, hogy 4-5 kilómétert sétálok a babámmal egy nap. Szóval jobb nekünk haladni és világot látni, mint minden utcasarkon beszélgetni félórát a többiekkel. :-)

2. Másodszor, én is unom, amikor más a gyerekéről áradozik. Pedig a korosztályát az én kisfiam magasan felülmúlja. Mégis, a más gyereke számomra nem olyan érdekes.

3. Ha túl sokat találkozik az ember más kismamákkal, akkor előbb-utóbb szeretik szorosabbra fűzni a kapcsolatos, amit én nem akarok. Például: "majd beugrunk hozzátok megnézni az új autósülést", "add már kölcsön a mellszívódat" stb. Na a mi kis életünkbe ilyen új barátságok egyelőre nem nagyon kellenek! Ráérünk még, ha nagyobb lesz a gyerkőc és ő is igényli a gyerektársaságot.

Szóval mi is magunknak valók vagyunk. Csak a régi barátainkkal találkozunk, de ott még csak ezután lesznek babák.

2009. márc. 6. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!