Szívesebben sétálok egyedül a babámmal mint más anyukákkal, furcsa ez?
Figyelt kérdés
Ennek több oka is van: Az egyik, hogy nem szívesen hallgatom mások beszámolóit arról hogy az ő babájuk már ül, áll, vagy már van foga. Vagy hogy már 3 hónapos kora óta főzeléket eszik, és hogy már milyen sokat hízott. Nem akarom más babájához hasonlítani az enyémet. Amúgy nincs is ismerős anyuka a környéken, mert más körzetbe járunk tanácsadásra is. Ott beszélgetek eleget, bőven elég. Egyébként meg nem is vagyok ismerkedős típus, inkább szimpátia alapján szeretek barátkozni, nem "csak azért" hogy együtt tologassuk a babakocsit. És szeretném azt az egykét órát a babámnak szentelni (meg ha apukája ráér, neki). Nekem így jó, csak néha cikinek érzem.2009. márc. 6. 10:03
1/11 anonim válasza:
Nem furcsa, mindenki más! Egyáltalán ne érezd cikinek! Én szeretek más anyukákkal sétálni, tapasztalatot cserélni, de ez mindenkinek a maga dolga.
2/11 anonim válasza:
Szerintem nem ciki. Csak arra figyelj, hogyha a kicsinek szüksége van társakra, akkor legyenek neki, akkor is, ha neked közben "el kell viselned" a többi mamát. Tehát játszótér, játszóház, torna...... Neki szüksége lesz a többi gyerekre, hogy megfelelően szocializálódjon
3/11 anonim válasza:
Szia!Szerintem se furcsa,én se vagyok azaz ismerkedős típus, és én se szeretek más anyukákkal babakocsit tologatni.Én jobban szeretek a párommal sétálni.Ez sajna ritka, úgyhogy igyekszem minden napra valami elintézni valót csinálni és úgy sétálgatunk a babóval.Mondjuk most a közelben most fog szülni a barátnőm, és vele szivesen sétálgatok,de vele másról is tudunk beszélgetni,mint a babákról. :)
4/11 anonim válasza:
Értem mire gondolsz. Én is hasonló beállitottságú vagyok, de azért nem jó mindig egyedül. Sétálni egyedül szeretek , mert a babám igényli a teljes odafigyelést ilyenkor :)
5/11 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem ciki. Én nagyon ritkán megyek babakocsival valahová, a babám a teraszon szokott levegőzni. Megvannak azok az állandó ismerősök, akikkel tartjuk a kapcsolatod, de nem járunk el együtt sétálni. A nagyobb gyerekeim is így nőttek fel. Nem hiszem, hogy lemaradtak volna valamiről. A társaság még nekik nem fontos, még nem tudnak együtt játszani úgysem. Séta közben meg főleg...Óvónő vagyok. Még a 3 évesek sem játszanak együtt, csak egymás mellett.
6/11 anonim válasza:
Számomra is természetes volt, hogy egyedül sétálunk. Nincs a környéken ismerős anyuka (nemrég költöztünk), időzíteni sem tudom, hogy mikor megyünk sétálni. Az is zavar, hogy a babákon kívül nincs más téma. Ám a minap összefutottam egy anyukával, aki megjegyezte, hogy látják a többiekkel, hogy mindig egyedül sétálok. Ezek szerint a helyi babás anyukák körében téma lettem. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ez miatt csodabogárnak fognak nézni, de ezek szerint más is jár ebben a cipőben :)
7/11 anonim válasza:
Egyenlőre én is így vagyok mint te.De lehet,hogy nálam az a baj,hogy legtöbbször idegesen megyek haza egy társas sétából,mert mint nálad ugye mindenki okosabb,más babája ügyesebb és én mindig mindent "rosszul"csinálok(szerintem inkább másképp és csak nyelek),ezért inkább egyedül megyek,ha kikapcsolódni szeretnék.Persze ha nagyobb lesz én is szeretném társaságba vinni.Addigra ezek a gyakorlati dolgokkal való piszkálódások,mint pl.ki mit ad enni?ki használ bébikompot?ehet e 3 hónaposan töltött káposztát?Ki meddig szoptat(bár ez később is lehet vitakérdés)?stb.nem lesznek már olyan fontosak ill. támadhatóak.Addig is jó sétákat!9 hónapos kisfiú anyukája
8/11 anonim válasza:
Minden ember más. Én se vagyok az a könnyen ismerkedős típus. De nekem meg már elegem van abból, hogy a környékünkön nincs senki akivel tudnám tologatni a babámat. Bár most amit írtál még jobban elrettent attól, hogy vkivel is szóba álljak, mert az fog az agyamba kattogni, hogy biztos egyedül akar lenni az illető.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat :) Egyébként persze később majd ha játszótérre járunk tudom hogy "muszáj" lesz ismerkedni, emiatt nem fogom megfosztani semmitől a lánykámat, de annyi idős korában már nem lesznek ezek a provokáló témák sem. Nemsokára pedig babaúszásra szeretnénk vinni, tehát nem szánt szándékom hogy elzárjam magunkat a külvilágtól. Sőt szeretném ha a gyerekeim sokkal nyitottabbak legyenek nálam, de ez majd legkésőbb az oviban úgyis kialakul :)
2009. márc. 6. 10:54
10/11 anonim válasza:
Szia !
Ne aggódj én detó u.e. ,én is egyedül sétálok ezt szeretem, ilyenkor tud az agyam kikapcsolni,csak nézem a tájat és kész.A tanácsadásokat kifelyezeten utálom -az örökös hasonlítgatás mustrálás,beledumálás ki,mit hogy csináljon ...huu
Szerintem ezzel nincs semmi gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!