Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztalt, több gyermekes...

Tapasztalt, több gyermekes anyukák apukák, pedagógusok, gyermekekkel foglalkozók, ti mit gondolnátok látatlanba erről a kisbabáról?

Figyelt kérdés

most 10 hónapos kisfiú

szépen fejlődő 9,5 kg 80cm.

2 foga van.

szépen evő, nem válogatós kanalat szépen elfogadja, darabosat kezdi elfogadni.

mindig mosolyog, nevet

imád játszani, mondókázni, szereti ha énekelnek neki.

egyre többet gagyog, kiabál...

nagyon keveset sír csak ha valami baj van

szeret kézben lenni.

minden hangra figyel, ismerősöket fel ismeri idegenektől tart.

még nem kúszik, nem mászik stabilan nem ül, próbál a tárgyakért nyúlni, megtartani nem tudja kiesik a kezéből.

nem minden játék érdekli csak ami zörög csörög zenél vagy világít.

rövid időre köti csak le.

mindent a szájába akar venni, próbálja oda vinni.

öltözni utál, sír közben.

könnyen megnyugtatható

hangulata nagyon hamar átváltozik.

mosolyra mosollyal válaszol, ha beszélnek neki tátott szájjal nevet.

mit gondoltok erről a babáról?

(ne olyan válaszokat írjatok hogy tornára kell vinni vagy hasonló, jár tornázni. )

2011. ápr. 25. 17:14
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Én azt gondolom, hogy nem lesz itt semmi baj, most sem igazán van. A mozgásban van egy kicsit lemaradva, de szerintem a sok foglalkozásnak köszönhetően ez is javulni fog, behozza a lemaradást.

A beszéddel, kommunikációval nem lesz (nincs) gond, azért a bal agyfélteke felelős.

Tedd gyakran hintába, tologasd lejtős terepen, kavicsos úton, hogy az egyensúlyérzéke jobban fejlődjön! Nálunk a hinta nagyon sokat segített!

Kívánom nektek a legjobbakat!!

2011. ápr. 28. 12:59
 22/30 anonim ***** válasza:
Én ezek mellett rákérdeznék a TSMT-re, amit otthon csinálhatnál vele heti 4-5 alkalommal kb. 20 perces torna. Az én kislányom nagyon élvezi és láthatóan sokat fejlődött tőle.
2011. ápr. 28. 21:13
 23/30 A kérdező kommentje:

nem hallottam még a tstm tornáról...

rá kerestem, de azt látom 3 éves kortól van

tulajdonképpen ez mi is? hol lehet elérni?

mondanál pár szót róla?

köszi

2011. ápr. 28. 22:20
 24/30 anonim ***** válasza:

Mi kb 1 éves kora óta csináljuk. A helyi korai fejlesztőben tanították meg a gyakorlatokat. Kell hozzá néhány segédeszköz, de ezek könnyen beszerezhetőek (60cm-es labda, gördeszka, pléd). Az a lényege, hogy megvizsgálják a nagy és finom mozgások fejlettségét és ezek szintjének megfelelően állítják össze a tornát, ami tervezett ingerekkel indítja el a spontán fejlődést, fejleszti az egyensúlyérzéket. Mindezt olyan módon, hogy a gyerek is élvezi, a feladatokhoz egyszerű mondókákat társítanak (pl. süss fel nap).

Szerintem azért találtad csak azt, hogy 3 éves kortól van, mert ez az a kor amitől kezdve már a hiperaktivitásos tüneteket produkáló gyerekeken alkalmazzák.

Ez a torna hetente 4-5 nap kb 20-25 perc és általában 2 havonta adnak új feladatsort és havonta kell kontrollra járni.

A tornához ideális esetben 2 felnőtt kell, de az én férjem elég sokat dolgozik, úgyhogy nálunk úgy lett kialakítva, hogy egyedül is meg tudom csinálni. Általában 15-20 gyakorlat van, de egyáltalán nem nehezek.

Néhány példa:

Ráfekteted a labdára és előre-hátra, jobbra-balra és körbe-körbe mozgatod rajta.

A hátára fekteted a gördeszkán, szembe ülsz vele, a lábait felhúzod a mellkasodhoz hogy elrúgja magát.

Átkulcsolod a derekát és fejjel lefele hintáztatod.

Bocs ha hosszú voltam, csak igyekeztem, hogy valami fogalmad legyen a témáról:)

2011. ápr. 30. 20:38
 25/30 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy minket a neurológus küldött a lakhelyünk szerinti korai fejlesztőbe, ott tanították meg nekünk a tornát. Én azért szeretem, mert otthon csináljuk, nem kerül pénzbe és élvezzük az együttlétet, mert tényleg mókás :)

Ha pesti vagy írj privit és megadom a címet ahova járunk.

2011. ápr. 30. 20:47
 26/30 A kérdező kommentje:

köszönöm

nem pestiek vagyunk, de korai fejlesztőbe is járunk, hétfőn rá kérdezek hátha van itt is ilyen.

köszönöm még egyszer a kedvességed

2011. ápr. 30. 21:13
 27/30 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy segíthettem :)
2011. ápr. 30. 21:18
 28/30 anonim ***** válasza:
Hogy vagytok? Biztosan sokat fejlődött a kisfiad. Megosztod velünk?
2012. jan. 13. 09:59
 29/30 A kérdező kommentje:

sziasztok

:)

sajnos mozgásban még mindig nagyon elmarad még csak most próbál kuszni...

közben kijött az epilepsziája is, sajnos még mindig nincs meg rá a jó gyógyszer így ezt még nem tudtuk le.

már nagyon szépen nyúl a tárgyakért, megfogja már meg is tudja tartani sokáig, szájába vesz mindent.

már 10db foga van, a rágók csak félig vannak kinn.

nagyon nehezen bújnak.

próbál felülni hasból

nem rég kezdtük tanulni a támasztást, már az is megy, nem húzódik vissza a keze

izeg,mozog szépen

háton fekve lábaival löki magát így változtatja a helyét.

nagyon érdeklődő, mindenre figyel hangok,fények zajok.

már a nem csörgő játékok is érdeklik, próbál kapaszkodni.

kérésre puszit ad, simogat.

utánozza a bátyját vagy ha köhög valaki Ő is, kérésre köhög is.

szeret állni ülni, de csak segítséggel tud.

egyre értelmesebb de még nagyban le van maradva...

lassan haladunk, de biztosan.

a lényeg, hogy akármi is lesz Vele akár mennyire is fog meggyógyulni, vagy nem Ő akkor is a mi kisfiúnk lesz akit tiszta szívből, feltétel nélkül mindig még élek /élünk szeretni és tisztelni fogunk.

soha nem fogok róla és a javulásáról le mondani.

mindent meg teszek érte, addig megyek és csinálom vele még a lábam bírja!

és remélem, hogy ezt Ő is tudja vagy érzi és ez segítséget és erőt ad neki a tovább küzdésben!

vezetek róla egy napló, ha van kedvetek olvassátok el!

és arra kérek mindenkit senki ne sajnálja Őt, inkább csodáljátok, hogy milyen erős és kitartó hogy nem adja fel és küzd!

[link]

2012. jan. 13. 17:16
 30/30 anonim ***** válasza:
Nagyon szép gyermekeid vannak!!! Gratulálok! :)
2012. jan. 13. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!