Tapasztalt, több gyermekes anyukák apukák, pedagógusok, gyermekekkel foglalkozók, ti mit gondolnátok látatlanba erről a kisbabáról?
most 10 hónapos kisfiú
szépen fejlődő 9,5 kg 80cm.
2 foga van.
szépen evő, nem válogatós kanalat szépen elfogadja, darabosat kezdi elfogadni.
mindig mosolyog, nevet
imád játszani, mondókázni, szereti ha énekelnek neki.
egyre többet gagyog, kiabál...
nagyon keveset sír csak ha valami baj van
szeret kézben lenni.
minden hangra figyel, ismerősöket fel ismeri idegenektől tart.
még nem kúszik, nem mászik stabilan nem ül, próbál a tárgyakért nyúlni, megtartani nem tudja kiesik a kezéből.
nem minden játék érdekli csak ami zörög csörög zenél vagy világít.
rövid időre köti csak le.
mindent a szájába akar venni, próbálja oda vinni.
öltözni utál, sír közben.
könnyen megnyugtatható
hangulata nagyon hamar átváltozik.
mosolyra mosollyal válaszol, ha beszélnek neki tátott szájjal nevet.
mit gondoltok erről a babáról?
(ne olyan válaszokat írjatok hogy tornára kell vinni vagy hasonló, jár tornázni. )
én is csak azt tudom írni amit kértél, hogy ne tegyünk.
járjatok tornára, vegyétek nagyon komolyan hiszen azzal kiválthatók a mozgásfomák. tehát pl. nem tud mászni de egy dévényes úgy tudja megtornáztatni mint ha mászna és ezzel beindítja az agy bizonyos részeit így nem lesz szellemileg lemaradva még ha nem is mászik.
vannak különböző terápiák, korai fejlesztők is, mindenféleképpen ajánlom és azokkal gyorsabban hozhatja be a lemaradását!
kívánom, hogy mielőbb meggyógyuljon a babád!
sok kitartást!
bocsi, hiszen én csak egy egy gyermekes anyuka vagyok. de mikor elolvastalak nekem az ugrott be hogy nem e koraszülött a baba? ugyanis ott vannak elmaradások. aztán persze olvastam mi a helyzet. úgy gondolom hogy valami izomzati gond lehet a babával, hiszen mint olvasom értelmes és értelmileg is jól fejlődik. esetleg pont az a rész sérült az agyban ami a mozgásért felelős. szerintem idővel, ha nem is a kortársaival együtt haladva, de ő is tudni fogja azt amit minden gyerek, legalábbis nagyon drukkolok.
nekem koraszülött babám van aki két hónappal van lemaradva korához képest.
Csodák vannak nem is kicsik. Úgy hangzik a babád értelmileg teljesen rendben van, a mozgást pedig fejlesszétek. Nekünk a Dévény jött be.
Bár hozzá kell tennem én nem tudom, hogy viselkedik egy értelmileg elmaradott, de azt mondta a dévényesünk, hogy másképp sír )még 10 hónaposan is úgy, mint egy kicsi baba és elég feltűnő, ha nincs rendben valami.
most 10 hónapos kisfiú
enyém is 10hónapos
szépen fejlődő 9,5 kg 80cm.
enyém 8.2kg és 74cm
2 foga van.
2foga van :-)
szépen evő, nem válogatós kanalat szépen elfogadja,
ugyanez
darabosat kezdi elfogadni.
darabosat elfogadja-kifli,kenyérhéjat majszol, és banánból harap
mindig mosolyog, nevet
Mindig mosolyog, de kezdi megismerni az idegeneket, vagy kevésbé ismert arcokat, akiket először jól megnéz magának, és utána már nevet
imád játszani, mondókázni, szereti ha énekelnek neki.
ugyanez
egyre többet gagyog, kiabál...
nagyon sokat gagyog és kiabál :-)
nagyon keveset sír csak ha valami baj van
ugyanez
szeret kézben lenni.
ő nem nagyon szeret, mivel örökmozgó a földön szereti felfedezni a világot
minden hangra figyel, ismerősöket fel ismeri idegenektől tart.
ugyanez
még nem kúszik, nem mászik stabilan nem ül, próbál a tárgyakért nyúlni, megtartani nem tudja kiesik a kezéből.
Hát ezek nálunk mennek- itt vagytok tényleg lemaradva.
Nálunk kúszik 7hós korától, mászik 7.5hós korától, 9hósan állt fel bútrorok mellett, ahogy betöltötte a 10hót stabilan ült, előtte már 3hónapja támaszkodva ült, tárgyakért nyúl, tarjta, lóbálja, összekocogtatja - ha mindkét kezében van valami, szájába veszi, fogaival rágcsizza, sőt már eldobni is tudja.
nem minden játék érdekli csak ami zörög csörög zenél vagy világít.
Minden játék érdekli, de a csörgős-zenélős jobban leköti. Egy kisatutót pl jól megrág, megnyálaz, meglóbál és imádja a kisautók kerekét pörgetni. Nagyobb autókat feje tetejére állít és hajtja a kerekét. Minden járműnek megtalálja a kerekét.
mindent a szájába akar venni, próbálja oda vinni.
ugyanez
öltözni utál, sír közben.
Öltözni nem nagyon szeret, de azért bírja, ritkán sír csak közben.
könnyen megnyugtatható
ugyanez
hangulata nagyon hamar átváltozik.
szeret durcizni, mérgeskedni is- hisztizni... :-)
mosolyra mosollyal válaszol, ha beszélnek neki tátott szájjal nevet.
ugyanez
Még annyi, hogy hallgat a nevére, mutat pár dolgot amit taníottunk neki, egy hónapos korától átalussza az éjszkát, és stabil napirendje van. 5x eszik egy nap, és 2x alszik, egyet délelőtt egyet délután.
Ahogy leírtad a babádat - és amit írtál róla később, hogy valami törént szülés közben, ahhoz képest nagyon nincs elmradva. Ügyes kisbaba. Tényleg a mozgás az, amiben le van maradva. De gondolom jártok tornázni, meg hasonlók.
Kivánom, hogy teljesen felépüljön a babád, sok boldogságot nektek.:-)
Szia!
3 gyerekes anyuka vagyok! Nem olvastam el az összes kommentet, csak a kérdésedet végig.
Nekem mindegyik gyermekem másként, más tempóban fejlődött!
Én a helyedben abszolút nem izgulnék, amit leírtál a babókáról az teljesen normálisnak tűnik!
Első gyerkőcöm 1 évesen egyedül ment, második 1 hét üldögélés után felált és 9 és fél hónaposan egyedül ment. Harmadik 13 hónaposan kezdett el egyedül menni, de ekkor is inkább vezetgetni kellett.
Sőt sokszor hallani, hogy a fiúk később tanulnak meg járni, gondolom akkor ülni is. Azt mondják, hogy lusstábbak, persze ezt sem lehet álltalánosítani!Ne aggódj! Szépen fejlődik, csak a saját tempójában!
Nyugodtan aggódj, én is aggódnék a helyedben. Az a tudat nyugtasson meg, hogy mindent megteszel azért, hogy behozza a lemaradást!
Az, hogy szépen fejlődik a saját tempójában egy nagy baromság, hiszen tudjátok, hogy nincs vele minden rendben és szüksége van segítségre.
A torna mellett felkeresnék egy korai fejlesztő központot is, mert azt, hogy a tárgyak kiesnek a kezéből nem fogjátok tudni tornával megoldani, valószínűleg irányított fejlesztésre van szükség (az ügyességét fejlesztik).
Én azt gondolom, hogy értelmileg rendben van a fejlettsége egyenlőre, de sajnos a megkésett mozgásfejlődés az értelmi fejlődését is hátráltatni fogja. Pont úgy ahogy nálunk történt.
Hypotón volt a kislányom, 4 hónaposan nem emelte a fejét elkezdtük a dévény tornát és 6 hónap múlva felállt egyedül, 11 hónaposan elindult, de az értelmi fejlődése még mindig el van maradva a kortársaitól (20 hónapos). A mai napig járunk gyógypedagógushoz és csináljuk vele itthon a TSMT tornát. Szervi baja nincs.
szia
Azt gondolom, hogy jó úton haladtok,főleg, h ilyen kis vidám a fiad! ez és a te pozitív hozzáállásod sokat számít, hogy érzi azt, jó kezekben van minden téren,a torna szerintem is a legjobb amit tehetsz vele,lehet később csinálja majd a dolgokat, de menni fog neki ez biztos!
OFF: hogyan derült ki, h a jobb oldali agyféltekével van baj? ott a kórházban vagy hogy jöttek rá?
MI most készülünk neurológiára a kicsivel, dévényre is járunk.Mert nekünk csak azt mondják, h oxigén hiánnyal született,de ezt is csak szóba, papír semmi nincs róla!
Köszi ha válaszolsz.
kedves utolsó!
EEG-t csinálnak, az ki tudja mutatni, hogy az agy hol sérült. azért erősködjetek papírért ha tornára is jártok, közgyógyot igénybe vehetitek!
nagyon köszönöm a válaszokat!
a picivel járunk korai fejlesztőbe, gyógytornákra, bazális fejlesztésre, Dévény tornára, vízi tornára.
tehát szinte minden napra jut valami, 3,5 hónapja járunk, ekkor derült ki a baj.
mikor 2 hónapos volt egy koponya uh-ra mentünk teljesen véletlen, nem volt kötelező mi még is elvittük.
ekkor találtak valamit amit nem tudtak beazonosítani 4 hónapnyi várakozás után kaptunk időpontot MR vizsgálatra ahol kiderült a baj, a mai napig nem tudják mi a baj mitől alakult ki stb...
a tornákra magunktól vittük senki nem tud mondani semmit még a szakemberek sem és ez a szomorú
remélem a sok munka, már mint a picinek a munkája meghozza az eredményt.
szívesen várom a további válaszokat, hogy ki mit gondol a fiamról
köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!