Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ébred óránként 6 hós...

Csill79 kérdése:

Miért ébred óránként 6 hós lányom? Kivagyok!

Figyelt kérdés

Gondolom mindenki a fogzást mondja,de már kezdek elbizonytalanodni,mert 1 hónapja már ez van és fogak sehol.

Nagyon nehéz nappal is elaltatni,van,hogy fél órát sír mire elalszik,vagy többet.Vannak napok amikor meg beteszem az ágyába és 5 perc múlva alszik is.Éjjel pedig állandóan felsír,vagy vizet kap,vagy csak cumi vissza,vagy bekenem az ínyét,de már nagyon fáradt vagyok:(Ötletek?Ja és 1 szobában vagyunk,de az ágyában alszik.

2011. ápr. 25. 11:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is volt ilyen korszak. A felső ínye több mint egy hónapig volt bedagadva mire fog lett belőle és előtte ugye már bent is mozognak a fogcsírák. Én csak kitartást tudok javasolni, esetleg néha 1-1 éjszakára nurofent, nálunk az nagyon bejött fogzásra.
2011. ápr. 25. 12:05
 2/16 anonim ***** válasza:
48%

Az én gyermekeimnek is volt ilyen időszaka. Lehet neki adni éjszakára Fenistil cseppet (testsúly kg-onként 1 csepp az adagja), annak is van egy kis nyugtató és fájdalomcsillapító hatása.

DE

Tapasztalatom szerint ez "csak" szeparációs szorongás, ergo szeretik/szeretnék a babák folyton érezni, hogy mellettük vagyunk, foglalkozunk velük. Én is rögtön ugrottam, adtam nekik a vizet, cumit, mindent megpróbáltam, de csak rosszabb lett. Végül annyira kikészültem, h egyszerűen nem bírtam felkelni. Vártam és egyszer csak magától abbahagyta a nyöszörgést/sírást. Következő ébredésnél is ugyanez. Második éjjel már kevesebbet ébredt. Harmadik éjjel már csak 1x. És negyedik alkalommal (valamikor hajnalban) arra eszméltem, h világos van. Átrohantam a babácskámhoz, csak arra tudtam gondolni, hogy Jesszus, vajon él-e még... és édesen aludt a helyén. Ez 6-7 hónapos korában lehetett, most 13 hónapos és (ha nem beteg, akkor) azóta is átalussza az éjszakákat!

Lehet, h kicsit kegyetlennek tűnik a módszerem, de többeknek ajánlottam már, és eddig mindenkinél bevált. Tégy egy próbát és írd meg mi volt! :)

Üdvözlettel: Vera

2011. ápr. 25. 14:07
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló cipőben járok. 8 hósak múltak az ikerfiaim, és éjjel óránként kel valamelyik szopizni. Már kivagyok én is, de a férjem is, mert ha egyszerre ébrednek, akkor ő is kell ugye. Síratni nem tudom őket, mert ott van a 2,5 éves lányom, akit nem kéne felébreszteni.

Most megágyaztam a "lomiszobában", az van legmesszebb a lányzómtól, és megpróbálom oda vinni őket megnyugtatni ha felkelnek, de szopi nélkül, azzal a módszerrel, hogy megnyugtatom leteszem-ha felsír ismét. Meglátjuk mire megyek. Kíváncsi vagyok én is további használható ötletekre.

2011. ápr. 27. 21:35
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
szerintem az időjárás teszi. nálunk is a helyzet, plusz a fogak. :-) már teljesen kikészültem, nem is agyalok rajta, hogy miért nem alszik.
2011. ápr. 27. 21:48
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan ez volt nálunk is.Pontosan emlékszem, hogy karácsonykor 1hét teljes éjszaka átalvás után(korai öröm volt)jött a "pokol" hónapjai, ekkor volt 7hónapos.Húúúú teljesen kész voltam,kb. pár hete vége hál'istennek.Én tutira mondom, hogy a foga miatt, mert egyszerre 4 jött neki és szegénykém sokat szenvedett.Gengigél, chamomill, viburcol-kúp ezek talán valamit használtak. Ha pedig már több órája órdítás volt, akkor Germicid-c kúp.Remélem Te/Ti hamar átmentek ezen az időszakon! Kitartás!
2011. ápr. 27. 21:49
 6/16 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt hasonló helyzet.6 hónaposan kezdődött és 2 és fél évig tartott
2011. ápr. 28. 00:19
 7/16 anonim ***** válasza:
6 hos fiam ugyanezt csinalja :(.1 honappal ezelott ataludta az ejszakakat-ez 2 hetig tartott.Most este 9:30-kor elalszik,es hajnali 3-tol kezdodik a "hazibuli",de nemhogy orankent,van,hogy 5-10 percenkent nyoszorog,keresi a cumijat,mondjuk o nem ebred fel,de en viszont igen.Ehesnek nem ehes,mivel nem eszik,ha megkinalom,nem szomjas,fogalmam nincs mi baja hajnalban abban az oraban,nem is sir,csak nyuszog.Mar en is total kivagyok,az innye nem duzzadt,bar sokat rag,es nyalazik is.Ha a fogzas bantja,akkor remelem hamar tulleszunk rajta,mert mar zombi vagyok,tobb mint 1 eve nem aludtam mar 1 normalisat :(
2011. ápr. 28. 08:33
 8/16 anonim ***** válasza:

Nálunk három hós korában kezdte hogy 1,max két órát aludt egyszerre éjszakánként. -Az első foga 6 hósan jött ki, a második hét hósan, és pont akkor tanult meg aludni, szóval nálunk biztos nem a fogzás volt az ok. Hét hós kora óta átalussza az éjszakát, előtt volt olyan hogy 10x ébredt, max 2 órát aludt egyhuzamban. Nálunk két dolog vált be, az első hogy elkezdtem napközben táplálóbb ételekkel eteni, ami jól eltelíti a gyomrát, éjszuakára pedig jó éjt tápit kap, ami szintén jó sűrű, laktató. A másik pedig hogy átettük külön szobába. a doki és a védőnő is ezt javasolta, és úgy látszik bejött. Nem minden babánál jön be, hogy minél közelebb legyen anyához, mert úgy nyugodt. Mi volt sokszor hogy egy ágyban aludtunk,mert már felkelni sem volt erőm a kiságyhoz, úgy kivoltam. Valószínű hogy őt minden nesz zavarhatta, bekapcsolt a termosztát, hortyogás, forgolódás, és megébredt mindenre. Én szintén felbérdtem,ha ő elkezdett forgolódni, nyögdécselni álmában, és persze egyből mentem is oda, hogy mi van. De valószínű nem volt semmi, csak felkeltettük egymást folyton. Most külön szobában van, kis kamerával nézem , ha épp nem alszok, és látom hogy forgolódik, de nem ébred fel teljesen, vagy ha igen, akkor kettőt-hármat fordul nézeget, és visszaalszik. Erre meg eddig mindig ugrottam. Most meg nem hallom, én is nyugodtan alszok, meg ő is. Miután átettük, első éjjel még 10x ébredt, aztán 6x, aztán 4x, és kb 1,5 hét után végigaludta az éjszakát. Este 9 körül elalszik, reggel 6ig. Nekem egy csoda volt, nem hittem benne hogy valaha aludni fog, de alszik. Nappal ő is rossz alvó, fent max fél órát, lent a kocsiban esetleg 1,5 órát délután.

Próbáld meg átettni ha teheted, lehet hogy bejön nálatok is. Neked valószínű nehezebb lesz megválni tőle, mint neki :)

2011. ápr. 28. 08:50
 9/16 anonim ***** válasza:
Nekem minden ilyen esetben a magamhoz ölelés jött be, le sem teszem, míg meg nem nyugszik, ez is egy időszakos dolog. Ha érzi, hogy ott vagyok csendes, nyugodt, jó kislány. És nem kell félni, nem fog "oda szokni". Ha érzi, hogy ott vagy, és elmúlik ez a korai pár hónap, akkor teljesen magától "enged el". Egy a nagyon-nagyon fontos: éjjel NE beszélj hozzá egy szót sem. Tanulja meg, hogy éjjel csak testkontaktussal kommunikálunk. Fényes nappal indulhat a becézgetés. Éjjel tilos! Nekünk bevált.
2011. ápr. 28. 08:58
 10/16 anonim ***** válasza:
8.50-es vagyok. Mikor felébredt a külön szobába, természetesen én is bementem hozzá, felvettem, megnyugtattam, nem hagytam sírni. Abban nem hiszek, sőt el is ítélem,ha valaki úgy szokttatja a gyereket aludni, hogy hadd ordítson, majd abbahagyja. Nekem így is megtanult aludni,hogy felvettem. Csak következetesnek kell lenni, és ugyanúgy megnyugtatni, és visszatenni.
2011. ápr. 28. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!