Hogy szabaduljak meg az anyósomtól?
Figyelt kérdés
2009. márc. 4. 15:39
11/17 anonim válasza:
Rémálom az ilyen anyós. Sajnos az enyém is ilyen. Még a 4. babánál is beleszól mindenbe, pl. minek szoptatok? a fia is tehéntejet evett, mégis felnőtt:(( Mikor adok már neki "normális"kaját? ő már 7 hetesen főzeléket adott stb... Ez a harc már lassan 17 éve tart. Hiába kértem szépen, durvábban, sajnos semmi sem használt. Szerencsére az én férjem általában mellettem áll, csak néha sikerül teletömni a fejét baromságokkal, de ő meggyőzhető, ezért szerencsém van. :) )
12/17 A kérdező kommentje:
Hihetetlen, hogy mindenkinek mindig az anyásával van a problémája és nem az édesanyjával! Miért van ez????!!!!!
2009. márc. 5. 15:45
13/17 anonim válasza:
Nálunk is sajnos vannak problémák. Próbálom kezelni, de az én férjem is sokszor mellé áll. Én pl. problémáztam azon, hogy a 8 hós kisfiam kezét csókolgatja a bagós, büdös szájával, utána meg a szájába veszi a kezét. (én is néha bagózim, de mindig száj és kézmosás van alaposan). Meg pl. olyan helyen csókolgatja a gyereket, ahol majdnem a kis tökei vannak, azt meg még én se merem ott megpuszilni a kis hurkáját, mondván "milyen aranyos dundi". Meg ő is beleszol, hogy adjak neki már darabos kaját, de a kisbabám kiköpi és ezt nem érti meg. Szóval most mi is megyünk hétvégén hozzá, de nem állok jót magamért, ha meglátom még egyszer, hogy a tökei mellett puszilgatja, utána meg a pisis szájával csókolja a gyerek arcát stb. Jól megmondom neki, ha nem bír magával. Amióta férjhez mentem és elhozta a pici fiacskáját otthonról és gyerekünk lett, azóta mindenbe bele akar szólni. Ő már felnevelt két fiú gyereket, azt nevelhette, az enyimét majd én nevelem. Punktum...
14/17 anonim válasza:
Teljesen megértem a helyzetedet. Én is hasonló cipőben járok, kivéve, hogy a férjem az én pártomon áll. Viszont ő sem szeretné megbántani a szüleit. Nálunk az a baj, hogy mi egy telken lakunk anyósékkal, egymás mögötti házban. A másik életébe való belepofázás, megtervezés stb. nagyon megy nálunk is. Anyósnál okosabb ember nincs a földön, s mindenki hülye és szellemi fogyatékos, ja és mozgáskorlátozott is. Beleszólnak a gyereknevelésbe is. Szerencsétlen gyereket 100 fele nevelnénk, ha hagynám. De nem hagytam. Jól beszóltam anyósnak, ha belepofázott a dolgokba, nem érdekelt, hogy megsértődött, mert már annyira kikészültem idegileg, hogy szerencsétlen gyerekhez sem volt már türelmem. Végelkeseredésembe, s hogy már annyira kilátástalannak láttam a helyzetet, hiába beszéltük meg ezerszer, fogtam magam, megmondtam a férjemnek, hogy elegem van, s elmegyek. Otthagytam csapot-papot, s zokogva kimentem a házból. Elsétáltam a faluba. Persze a férjem 1 órán keresett. De lett eredménye, mert megértette, hogy nem hisztizek (mert sajnos a férfiak hajlamosak ezt hinni), hanem komolyan gondolom, s ha nem érteti meg a szüleivel, hogy külön család vagyunk, külön gondolatokkal s tervekkel, elmegyek albérletbe a gyerekkel együtt, s nem fog érdekelni, hogy kivel mi lesz. Belefáradtam már azt bizonygatni, hogy képes vagyok ellátni a családomat, ja és vannak jó ötleteim/ink, s nem azt akarjuk megvalósítani, amit anyós eltervezett, kitalált nekünk, legyen ez bármilyen témakör. A férjed köldökzsinórját vágja mostmár el anyucitól és te legyél neki az első, ne az anyja. Ha igazán szeret, megérti, hogy képes vagy gyereketnevelni, háztartást ellátni stb. Kitartás, csak keményen!
15/17 anonim válasza:
Szia! Látom már több mint 1 éves a kérdésed, de kíváncsi lennék, hogy mi a helyzet veletek azóta? Mert én is hasonló cipőben járok, totál megkeseríti az életemet az anyós, de a legrosszabb hogy csak a fia pártját fogja, és fűti ellenem (holott már gyerekünk van) és a párom meg vakon neki hisz, nem tudom már mitévő legyek. Te hogy másztál ki ebből?
16/17 A kérdező kommentje:
Szia Kedves Utolsó!
Bocsi, de csak most olvastalak!
Szóval a helyzet kicsit változott, azóta néhányszor már megmondtam neki a magamét, akkor egy ideig kussban volt de alapvetően nem változott meg!
A férjem azóta mellém állt mert látja, hogy hogy teljesen kész vagyok idegileg ha jön és már ő is észrevette a dolgot! Szóval kis javulás van....
Nálatok milyen problémák vannak?
2010. júl. 12. 15:21
17/17 anonim válasza:
Elhiszem h szar a helyzeted. Mi együtt élünk vele.
de nem csak nekünk vannak ilyen problémáink:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!