Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bátorítanál? 15 hetes a...

Bátorítanál? 15 hetes a kisfiam. Csak egy pár jó szóra lenne szükségem Tőletek, kedves gyakorlott anyukák

Figyelt kérdés

Néha kicsit aggódom, hogy mindent jól csinálok-e, hogy mindig mindent tudni fogok-e, ami a gyermekemmel kapcsolatos.

Imádom a vele töltött idő minden percét, de néha hihetetlen, hogy az én babám is lesz majd egyszer 1 éves, hogy a hozzátápláláson túlleszünk majd (bár még el sem kezdtük), hogy ő is beszél és járni fog...és nem az időt szeretném siettetni, csak megnyugtat(na) a tudat, hogy mások is túlestek ezen.

Bár tudom, hogy ezen már nagyon sokan túlestek.... :))

Köszönöm

És minden kedves anyukatársamnak szívből kívánom a legjobbakat!!!

2011. ápr. 15. 08:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Hallgass a szívedre úgy általában

a hozzátáplálás nem bonyolult de az étkezéssel kapcsolatban következetesnek kell lenni - és később minden mással is-

néha nem szabad a gyerekre hallgatni de úgyis elkövettek pár hibát nem kell félni tőle.

szeretettel kell őket vezetni és nem lesz baj, szóval fő a középút se a kényeztetés se a katonai szigor.

2011. ápr. 15. 08:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kislányom 18 hónapos, és még mindig kiborulok időnként, hogy minden rendben lesz-e. Elgondolkozom, hogy ugye nem fog még 18 évesen is pelusba kaksizni, vagy valaha fog-e rendesen enni. Bízom benne, hogy minden rendben lesz :) Aki szeretettel veszi körül a gyerekét, az csak jó anya lehet. Minden szinte magától alakul, minden belőled jön. Látod én épp az ellenkezőjén problémázok, hisz egyszer csak rájön majd, hogy a pelus kényelmetlen :)

Tényleg fura belegondolni, hogy "ember" lesz belőle. Úgy ránézni, hogy neki NEVE van, tehát, ő egy önálló valaki, és nem az én kicsi babám :)Érdekes dolgokon megy keresztül az ember igaz?

2011. ápr. 15. 08:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én nem nevezném magam gyakorlott anyukának, mert első baba, és még csak 7 hónapos.De egy jó tanács Neked: hallgass az ösztöneidre a piciddel kapcsolatban! Akkor nem hibázhatsz! Ne hallgass a szomszédra, az ismerős ismerősére stb, a te gyermekednek az lesz a legjobb, amit Te csinálsz, és ahogy Te foglalkozol vele!Még az enyém se jár, és nem is beszél, leszámítva a folyamatos gőgicsélést, de azt tudom, hogy minden baba máshogy fejlődik.És azért, mert a barátnőm gyereke előrébb jár, az enyém sincs lemaradva! Sok minden nem rajtunk múlik.Én maximum segíteni tudok neki, tornáztatni, bohóckodni, ösztönözni, de ő szépen fejlődik a saját ütemében!És ezt nem tudod befolyásolni!Attól, mert xy gyereke 8 hónaposan jár, xy nem lesz jobb anya!Ne aggódj semmin, minden rendben van, örülj a babádnak, élvezd ki a babázás minden percét.
2011. ápr. 15. 08:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen,ezen mindenki túlesett,és biztosan jól csinálsz mindent,hisz te vagy az anyukája,te tudod a legjobban mi a jó nektek!És igen,jövő ilyenkor már csirkét fogtok együtt enni,bele akar nyalni a fagyidba,és majd szaladhatsz utána:-)
2011. ápr. 15. 08:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező!Hidd el biztos mindent jól csinálsz, az anyai ösztönök mindig működnek!Az én fiam 11hónapos és emlékszem , amikor pár hetes volt, pont ilyenek jártak a fejemben, még talán irigykedtem is, hogy a barátnőmnek milyen jó, hogy már akkora a lánya...Aztán tessék, most azon veszem észre magam, hogy a szülinapját tervezgetem.:) Én nagyon vártam, hogy 3hós legyen, valamiféle változást vártam,mert hasfájós volt, lassan telt az idő, de beindult....most meg lassan már szaladhatok utána:) Ha visszatekintek a 11hónapra...sok mindenen átmentünk, de egy biztos csodás dolog anyának lenni, próbálj meg minden pillanatot átélni!Mindig egyre jobban és jobban éreztem magam, mint anya, nekünk is belekell jönni az anyaságba.Csodás dolog, amikor már tudatosan mosolyog rád, ölel, puszil és adja azt a fajta önzetlen szeretetet ami semmihez sem fogható!!Ha valamit segíthetek,írj! Szép napot Nektek!
2011. ápr. 15. 08:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Csatlakozom az előttem szólókhoz, én is csak azt mondhatom, hogy hallgass a szívedre és az ösztöneidre, ha szeretet veszi körül a kicsit, már megkapta a legfontosabb dolgot az életben! Minden jön majd ösztönösen, és ne ijedj meg, ne vádold magad, ha valami kicsit nehezebben megy, nem jön össze elsőre, hiszen meg kell ismerned a gyermekedet, össze kell szoknotok. Biztos mindent jól csinálsz, persze megértem, hogy kétségeid vannak, nekem 8 hónapos a kisfiam, és sokszor felteszem magamnak még mindig ugyanezeket a kérdéseket:)Szerintem minimum 18-20 évig ezzel így leszünk!
2011. ápr. 15. 08:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Kislányom 2éves,nagyon gyorsan elrepült az idő és ilyeneken én is gondolkodtam mint te.Vannak olyan dolgok amiken mosolygok,hogy aggodhattam ennyire,hogy bénázhattam igy el.Jól fogsz csinálni mindent,hidd el csak hallgass a szivedre.
2011. ápr. 15. 10:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Első babás Anyuka vagyok én is.Kisfiam 7 hónapos lesz jövő7en.Elejétől kezdve paráztam mindentől,hol az etetés,hol az altatás,hol a légzésfigyelő,hol a súly,hol a fogzás,hol a kóstoltatás.stb,.De mindig igazoltak a gondolataim,érzéseim és mindenek előtt a gyermekem.Ő hihetetlen,de mindig amikor kétségeim voltak rávezetett arra,hogy neki ez jó,vagy az nem jó és "lenyugtatott".Azóta nem parázom,figyelem a reakcióit,szokásait és hallgatok a megérzéseimre.

Mindannyian Anyukák akik a gyermekeinkért élünk,imádjuk őket,törődünk velük,jó Anyák vagyunk!!!Csak mindenki a maga módján és a gyermeke igényéhez mérten.

Ne izgulj,lazíts egy kicsit és élvezd a vele eltöltött idő minden egyes percét.És az ösztöneid amik menet közben jönnek elő tudatni fogják Veled mi a helyes mi nem az.

Nagyon boldog babázást kívánok Neked!Jó egészséget és sok örömteli pillanatot a kisbabáddal!!!

2011. ápr. 15. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!