Gyakorlott vaterás mamik! Segitenétek nekem?
sose tettem fel még licitre semmit,mindig csak fix áron,de eddig csak 2dolgot adtam még el,nemrég reg.-tam.Szóval most nem fix áron szeretném feltenni,mert ahogy észrevettem,nem nagyon viszik úgy...hogy működik a licites dolog?Pl ha valamit 4ezer ft-ért szeretnék feltenni,akkor a kikiáltási árba 4ezer ft-ot irjak?És a minimál árba mit?Annyit amennyiért a legolcsóbban odaadnám?És ha az is 4ezer ft?Oda is annyit akkor?És a licitlépcső?Remélem segit valaki elmagyarázni picit,köszönöm:) Mellé még fix/villám árat is beirhatok?És ki viszi el a licitálók közül?Aki a legtöbbet ajánlja,vagy akinek én adom oda,vagy az,aki utoljára licitál,tehát mikor lejár a licit ideje?Mielőtt lezárulna a licitálás,vagy árverés,nem tudom hogy hivják pontosan,azelőtt is megvehetik,vagy mindig meg kell várni még letelik az az idő,amit beirtam?(1hét-2hét..stb)
Köszönöm ha tud valaki segiteni!
Hú, kezdjük az elején. Ha a minimál ár 4000Ft, célszerű a kikiáltási árhoz is ezt írni. Megteheted, hogy oda 1Ft-ot írsz, ez reklámnak jó, és a lista elejére kerülsz, ha valaki ár szerint listáz. ekkor sem kel el 4000 alatt, csak az a gond vele, ha 1Ft-ért teszed fel, és nem éri el az ár a 4000-et, 100Ft-ot számol fel a Vatera az aukció zárásakor. Villámárat is írhatsz, ha valakinek nagyon kell a cucc, és nem akar rizikózni, lehet, hogy leüti azonnal. Ezt úgy szabd meg, hogy gondold át, szerinted max. mennyiért kelne el.
A licitlépcső attól függhet, milyen értékű a cucc. Ruhánál én 100Ft-os, babakocsinál 500Ft-ost szoktam beállítani.
A végleges ár attól függ, hogy az aukció zárásakor éppen ki ígérte a legtöbbet. Nem te választod ki a vevőt.
Van, hogy azt kérik, zárd le hamarabb az aukciót, ezt is megteheted, ilyenkor 24 óra múlva zár le, addig bárki licitálhat, a legtöbbet ajánlóé lesz az új lejárati időben. Ilyenkor az összes licitáló kap egy e-mail a Vaterától, hogy előrébb került a zárás.
A licitlépcső
Én a minimálárat nem szoktam használni, én is utálom ha vennék valamit, meg van hirdetve mondjuk 1000 Ft-ért, és rá van nyomva egy 5000Ft-os minimálár... akkor tegye fel 5000-ért ha annyit akar kapni érte, szerintem ez idegesítő hülyeség.
Licitlépcső attól függ mit adsz el, 100-500 Ft közé tedd kábé.
A kikiáltási árba azt írd, amennyiért odaadnád. Aztán vagy licitálnak még rá vagy nem.
Villámárat is beírhatsz, ha valakinek sürgősen kell és nem akar licitálni, és megér neki 4000-nél többet is, mondjuk 6000-et, akkor leüti villámáron és viheti azonnal.
Az viszi, aki a legtöbbet kínálja érte, vagy aki villámáron elviszi.
Ha a kikiáltási árba 4000-et írsz, akkor nem tudod ez alatt eladni, ne írj minimálárat!
Amúgy ez nagyon szuper, csak ugye postaképtelen a dolog, csak olyan fogja elvinni aki helyi.
Első vagyok. Ne különbözzön a minimálár a kikiáltásitól, mert ha nem megy el minimáláron, jön a 100Ft bünti a Vaterától. Nyugodtan írj mindkettőre 4000-et, akkor onnan indul a licit, tehát 400-ért vagy annál többért tudod eladni. Amíg nincs rajta licit, ha valaki árengedményt kér, és te meg akarod adni, még mindig lejjebb tudod vinni az árat.
Megvan! :)
6.1.8.1. Belföldi postacsomag
A belföldi postacsomag belföldre címzett, tárgyat, árucikket tartalmazó könyvelt postai küldemény, amelyben a tartalma alkalmazhatóságával, rendeltetésével, illetve
felhasználásával összefüggő, vagy az elszámolásához szükséges információkat tartalmazó szöveg, kép, ábra, továbbá kizárólag a címzettnek szóló közlés, adat és
információ is elhelyezhető.
Tömege
Belföldi és kimenő nemzetközi forgalomban a 20 kg-ot nem haladhatja meg.
Mérete
Belföldi és nemzetközi forgalomban címoldalának legkisebb mérete 120 mm x 175 mm, leghosszabb kiterjedésbeli mérete 2000 mm lehet, illetve a három kiterjedésbeli mérete (hosszúság + szélesség + magasság) nem haladhatja meg a 3000 mm-t.
Ha a csomag három kiterjedésbeli mérete együttesen 2000 mm-nél vagy hosszúsága 750 mm-nél nagyobb, továbbá alakja, természete miatt egyéb küldeménnyel nem
rakható össze, vagy eltérő kezelést kíván (pl. kerékpár, bútor, növény), belföldre csak „nem standard” csomagként adható fel, nemzetközi viszonylatban pedig terjedelmesként, pótdíj ellenében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!