Szeparációs szorongás? Megoldásokat kérek szépen gyakorlott anyukáktól.
Figyelt kérdés
10 hónapos fiamnál hirtelen lépett fel, nem mehetek ki a szobából, még wc-re is követ, és nagyon-nagyon sír, ha nem lát. Jól alszik, ezzel egyelőre nincs probléma, de elalvásnál azért van kis hiszti, ami eddig egyáltalán volt jellemző. Mit tehetnék azon kívül, hogy hagyom szabadon jönni-menni, és folyton láthat és velem lehet? Fog ez csökkenni nála valaha??2011. jún. 29. 21:49
1/5 anonim válasza:
Persze, hogy fog csökkenni! :)
Hagyjad, hogy veled legyen, neki most erre van szüksége!
Az én Fiacskám is ezt csinálja, bár ő 14 hónapos!
Engem nem zavar!
Mostmár néha ott hagyhatom a kiságyba, egy pisiszünetre a játékaival,és elvan!:)
Szóval, ne aggódj el fog múlni!
Ha majd tini lesz, pont fordítva lesz!:))
2/5 anonim válasza:
Neked sok-sok türelemre van most szükséged :) Meg kell értened, hogy az, ami most a kicsiben lejátszódik, az egész életére kihat. Most érti meg, hogy te külön álló ember vagy, nem vagy vele egy. Azt viszont még nem tudja, hogy te és minden, amit épp nem lát, akkor is létezek/ik, amikor nincs épp előtte. Ezt kell neki megtanítanod! Játszatok Kukucs játékot(letakarod a fejét vagy a tiédet, neki le kell szedni), aztán takarj le tárgyakat valamivel, a babának meg kell keresnie... (le fogja húzni róluk a terítőt)... takard el a szemedet, aztán vedd el a kezed, mondd:kukucs! ha menni akar utánad, engedd, akár a wc ajtót is nyitva hagyhatod... Ha most megtanulja, hogy rád mindig számíthat, nem hagyod teljesen egyedül, akkor hamar túljut ezen a szakaszon.
3/5 anonim válasza:
Persze, hogy enyhülni fog, sőt, majd elmúlik. :D
Én pici kora óta hordoztam a babámat, de amikor ez a korszaka volt, akkor szinte állandóan rajtam lógott. Aztán elmúlt. Most már 2 éves, nagyon jól elvan egyedül, úgyhogy tapasztalatom szerint legyél vele most annyit, amennyit igényli. :)
(Erre egyébként - ahogy írtam - jó módszer lehet a hordozás, mert így te is tudod csinálni a dolgod, és a babád se kell egyedül hagynod. :))
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató válaszokat :-) Én azt szeretném, hogy ő kiegyensúlyozott és nyugodt kis emberré váljon. Kis utánfutóm :-)
2011. jún. 30. 08:55
5/5 anonim válasza:
Fiam születésétől kedzve nagyon "önálló" kis személyiség, szereti ha úgy mennek a dolgok ahogy ő kitalálta, megy a maga útján, de kb 10 hónaposan két hétig el nem engedte a kezemet még játék közben sem, vagy valahol fogott fél kézzel, a másikkal meg játszott. Rengeteget kukucsoztunk mi is (kednővel, aztán ajtó mögé bújtam, a fal mögül beszéltem hozzá hogy ne lásson csak halljon, ilyesmi, mindezt nagyon mókásan vidáman. Naponta többször csak úgy eljátszottuk, hogy megyek valahová (másik szoba) ahol ő nem fog látni, de mindjárt vissza is jövök. Két hét után elengedett a toalettre úgy, h közben végig beszéltem hozzá. Aztán szépen lassan elcsitult a szeparációs szorongás. Legyél vele türelmes, és ne siránkozz vele, hanem vidáman tanítsd meg arra, hogy bízzon benned, hogy vissza fogsz jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!