Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 20 hónapos fiam és semmi...

20 hónapos fiam és semmi hajlandóságot nem mutat a beszédre!?

Figyelt kérdés

A mozgásfejlődése teljesen normális volt, 10 hónaposan már járt, mindig nagyon ügyesen mozgott, nem hiszem, hogy azzal lehet a baj.

Egyáltalán nem mondja a szavak elejét sem, 1-2 szót mond, de azt sem tisztán és csak ritkán.

Állathangokat szeret csak utánozni.

Egyébként mindent megért és megcsinál, úgy gondolom értelmileg sincs baj.

Valami pszichés probléma lehet?

2011. ápr. 14. 14:06
 1/8 anonim válasza:

A fiúk mindig későbben beszélnek mint a lányok. Egy ismerősömnek 3 évesen kezdet el beszélni a fia.

Nincs miért aggódni.

2011. ápr. 14. 14:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne aggódj,minden gyerek más ütemben fejlődik! Az én kisfiam most lesz 19 hónapos,6hónaposan felállt ,9hónaposan elindult,de ő sem beszél! Egyedül a kutyát utánozza,és azt mondja,hogy heló,semmi mást! Szomszédom kisfia 20hónapos az ő babája sem mond még semmit,illetve csak azt,hogy anya,apa,nem! Nyugi,nemsokára elkezdenek beszélni!
2011. ápr. 14. 14:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Pont a gyors mozgásfejlődés miatt indul be lassabban a beszéde, ha megért mindent, és megérteti magát, akkor nincs baja, csak később fog beszélni.
2011. ápr. 14. 14:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne aggódj a fiam 3évesen kezdett el beszélni. és betüket olvasni egyszerre.

A doki már mindenféle vizsgálatokra akart küldeni,de a férjem azt mondta, hogy felesleges, ő is így volt vele. Neki lett igaza.

2011. ápr. 14. 14:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Én pont fordítva voltam anyu mesélte 10 hónaposan beszéltem és 3 éves(!!!) mikor elkezdtem járni. És lám teljesen normális ember lettem. Kedves kérdező ne aggódj a te fiad is nem sokára elkezd majd beszélni. Akkor örülsz majd neki ha pár percre csendbe marad. :D

17/L

2011. ápr. 14. 14:13
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

jaj már, nem kell túlzásba vinni az aggodalmaskodást

semmi baja nincs a gyereknek, majd beszél

2011. ápr. 14. 14:19
 7/8 anonim ***** válasza:

másfél éves fiam 10 hónapos korától uazt a 10 szót tudja, és nem is akar mást mondani. Ha kérem, h mindja anya, azt mondja nem :)

Viszont:

babajelelünk és ez nagyon bevált, mert kommunikálni viszont akar. Amióta rájött h mit akarok a jelekkel, ezerrel tanulja és használja őket. Már szinte mondatokban beszél pl: kint a madár repül (ez három jel)

Van amiket mi találtunk ki, van amit egy babajelelésről szóló könyvből vettem. Így élvezem, hogy tudunk "beszélgetni", ő is hogy el tud nekem mondani dolgokat, és állítólag segíti magát a beszédfejlődést is.

2011. ápr. 14. 16:13
 8/8 anonim ***** válasza:

Az én 19 hónapos kisfiam sem beszél még. A baba, bá (ezt mondja mindenkire), nem, ja, te, de szavakon kívül semmit sem mond, ő is jeleket fejlesztett ki. Már várom h megeredjen a nyelve. Én átérzem h mit érzel most, és engem sem nyugtat meg h majd elkezd beszélni. Köszi, ezzel nem vagyok kisegítve. annyi megnyugtatásom van, h teljesen megért mindent, ha pl mondókázni akar, jön és mutatja h melyiket szeretné, vagy pl el is játsza egyedül,úgy h közben végig azt mondja h "na", de a mozgássor jó sorrendben történik.

Ő is nagyon hamar mozgott, 6 hónaposan felállt, 8 hónaposan kapaszkodás, mindenféle segítség nélkül (1 percig nem lett vezetve) elindult...

2011. ápr. 15. 02:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!