20 hónapos fiam és semmi hajlandóságot nem mutat a beszédre!?
A mozgásfejlődése teljesen normális volt, 10 hónaposan már járt, mindig nagyon ügyesen mozgott, nem hiszem, hogy azzal lehet a baj.
Egyáltalán nem mondja a szavak elejét sem, 1-2 szót mond, de azt sem tisztán és csak ritkán.
Állathangokat szeret csak utánozni.
Egyébként mindent megért és megcsinál, úgy gondolom értelmileg sincs baj.
Valami pszichés probléma lehet?
A fiúk mindig későbben beszélnek mint a lányok. Egy ismerősömnek 3 évesen kezdet el beszélni a fia.
Nincs miért aggódni.
Ne aggódj a fiam 3évesen kezdett el beszélni. és betüket olvasni egyszerre.
A doki már mindenféle vizsgálatokra akart küldeni,de a férjem azt mondta, hogy felesleges, ő is így volt vele. Neki lett igaza.
Én pont fordítva voltam anyu mesélte 10 hónaposan beszéltem és 3 éves(!!!) mikor elkezdtem járni. És lám teljesen normális ember lettem. Kedves kérdező ne aggódj a te fiad is nem sokára elkezd majd beszélni. Akkor örülsz majd neki ha pár percre csendbe marad. :D
17/L
jaj már, nem kell túlzásba vinni az aggodalmaskodást
semmi baja nincs a gyereknek, majd beszél
másfél éves fiam 10 hónapos korától uazt a 10 szót tudja, és nem is akar mást mondani. Ha kérem, h mindja anya, azt mondja nem :)
Viszont:
babajelelünk és ez nagyon bevált, mert kommunikálni viszont akar. Amióta rájött h mit akarok a jelekkel, ezerrel tanulja és használja őket. Már szinte mondatokban beszél pl: kint a madár repül (ez három jel)
Van amiket mi találtunk ki, van amit egy babajelelésről szóló könyvből vettem. Így élvezem, hogy tudunk "beszélgetni", ő is hogy el tud nekem mondani dolgokat, és állítólag segíti magát a beszédfejlődést is.
Az én 19 hónapos kisfiam sem beszél még. A baba, bá (ezt mondja mindenkire), nem, ja, te, de szavakon kívül semmit sem mond, ő is jeleket fejlesztett ki. Már várom h megeredjen a nyelve. Én átérzem h mit érzel most, és engem sem nyugtat meg h majd elkezd beszélni. Köszi, ezzel nem vagyok kisegítve. annyi megnyugtatásom van, h teljesen megért mindent, ha pl mondókázni akar, jön és mutatja h melyiket szeretné, vagy pl el is játsza egyedül,úgy h közben végig azt mondja h "na", de a mozgássor jó sorrendben történik.
Ő is nagyon hamar mozgott, 6 hónaposan felállt, 8 hónaposan kapaszkodás, mindenféle segítség nélkül (1 percig nem lett vezetve) elindult...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!