Ha túlságosan odafigyelek rá később veszi rá magát a beszédre és más dolgokra?
Nem okosabbak a környező babaák, csak más ütemben fejlődnek.
Nekünk az vált be,hogy amikro olyat csinált amit szerettünk volna (pl megdönteni az öveet hogy egyedül igyon),akkor megdicsértük, de nagyon látványosan.
Ez hatott!
Egymás után örömmel mondtuk, hogy jaaaaaj,de ügyes, milyen nagy lány stb...
Az én lányom 14 hós, nem eszik egyedül. Szeretné,de csak néha engedem meg neki, amikor tényleg nem számít hogy mit ken össze, mert ha egyedül eszik abból egy falat sem megy a szájába. Egyedül a virslit tudja megenni, mert azt a kis villájára nagynehezen felszúrja,és ez tetszik neki.
Én a rágást is külön mutattam neki, mindenből próbálok "játékot csinálni" az egészséges kereteken belül. Megpróbálom neki érdekessé tenni.
Most pl az a korszaka van,hogy anyamániás, és ez nem csak azzal jár együtt,hogy folyton a nyakamban lóg(na),hanem azzal is hoy utánoz engem. Renek időszaka arra,hogy megtanítsak neki dolokat.
Ha azonban,hagyod,hogy a csapkodással elérje amit akar, az a legroszabb amit tehetsz.
Vol ilyen nálunk is, sőt, a mai napig megpróbálkozik néha, de olyankor mondom neki hogy én nem csinálom, nagylány vagy már, te i tudod. Ha látom rajta hoy bizponytalan valamiben, akkor megmutatom,de olyankor is szigorúan együtt csináljuk a dolgot, és NEM ÉN helyette.
Ő már valószínűleg tudja, hoy a csapkodással eléri hogy te csináld meg helyette. Próbáld ki,hogy egyszer egy ilyen alkalommal, nem reagálsz. Semmit. Elmész és elkezdesz rámolni vagy ilyesmi. Ha utánad megy akkor mond hogy csinálja ő. Ha nem megy neki vagy nem akarja, mutasd meg EGYÜTT hogy hogy kell, és legközelebb mondd neki,hogy már ő is tudja.
Bocsi,hogy sokat írtam,csak annyira beleéltem magam a helyzetbe, mert nélunk is kezdtek elharapódzani a dolgok míg végre kézbe nem vettem a dolgokat...
Szia!
Az én kislányom is 15 hónapos.
Ő 12 hónapos kora óta jár. A szeparációs szorongás nála is elő -elő jön, de ritkábban és csak teljesen idegen helyen vagy idegenek között.
4 foga van kinn teljesen és 2 félig. Ő elég szépen rág.
Az üveget nehézkesen dönti ő is, sokszor lefekszik és fekve iszik. (Bár ő hypotón és állítólag amiatt is lehet)
A beszéde neki sem beszéd, ha olyan kedve van halandzsázik. Mondja, hogy "mama", "tete" és "egy". De mindent megért, utasításokat követ, akaratát érvényre juttatja, figyelmes.
Szerintem nincs lemaradva a tiéd sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!