Akik gyes-ről mentek tp. -re a 2. baba miatt mennyit kaptok?
Figyelt kérdés
szóval nemsokára lejár a gyed-em.benne vagyunk a tesó projektbe,de ha nem jön össze addig amíg gyeden vagy a +1 hónap szabin ,akkor ugye jól tudom hogy ha a gyes alatt jönne össze,akkor a minimálbér után kapnám a következő gyed-et?ez mennyi most?ja és mikor kell bejelentenem a főnökömnek?és ha a gyes alatt lennék terhes akkor azt vissza mondhatom és elmehetek tp-re?köteles a munkaadó ezt biztosítani?jaj remélem értelmesen írtam!kérlek segítsetek!köszi2011. ápr. 13. 15:12
1/5 anonim válasza:
Táppénzre bármikor elmehetsz, azt nem a munaadó dönti el. Viszont a táppénzed az előző évi keresetedből számítódik. Én akkor mentem táppénzre mikor lejárt a gyed és már terhes voltam, kevesebbet kaptam mint a gyedem vol. Azt nem tudom mennyi lesz így a gyedem most, nem sokra számítok.:-(
2/5 A kérdező kommentje:
és a szabikat kivetted a tp.előtt?
2011. ápr. 13. 15:40
3/5 anonim válasza:
Nem vettem ki, mert tartogatom addigra mire majd a kicsi kell oviba szoktatni meg állást keresni. Jól jön az még akkor.
4/5 anonim válasza:
Csak akkor kapsz kevesebb gyedet, ha annyit csúsztok a babaprojekttel, hogy a szülés előtti évben 180 napnál többet leszel gyesen.Akkor lesz a minimálbér az alapja.Ha nagyrészt gyeden és táppénzen leszel, akkor ugyanannyit kapsz majd mint az első babával.
5/5 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
2011. ápr. 14. 12:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!