Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki az aki elitéli a házasságon...

Ki az aki elitéli a házasságon kivül született babát és ki az aki nem? Illetve kinek van házasságon kivül született gyermeke?

Figyelt kérdés
Mi volt a család reakciója?
2009. márc. 2. 10:54
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
81%
A házasságpártiak azt mondják, hogy a papír már nagyon sok kapcsolatot összetartott. Ez igaz. De minek egy rossz kapcsolatot összetartani?!
2009. aug. 4. 12:07
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk már házasként lett meg a kislányunk, de abszolut nem ítélem el. Manapság meg már szerintem nem is csúfolják a gyereket emiatt. 14 hós kislány anyukája.
2009. aug. 4. 12:34
 23/38 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem ez ma már nem ciki.Azelőtt nagyobb port kavart,ha nem voltak összeházasodva a szülők.Ma már elég egy apasági nyilatkozat,sokaknak könnyebb egy ilyet elintézni.

Mi összeházasodtunk,muszáj is volt a baba állampolgársága miatt,mivel a férjem külföldi.Így visszagondolva azért örülök neki.Én elvált szülők gyereke vagyok,kisiskolás korom óta nevelőapám van,nagyon nem szerettem kisgyerekként mindenkinek magyarázkodni,hogy mi most hogyan is vagyunk.

Aki megteheti,az házasodjon szerintem.

2009. aug. 4. 12:56
 24/38 anonim ***** válasza:
53%
10 éve vagyunk együtt, van egy 9 hós kisfiunk és egy 9 éves kiskutyánk:) nem vagyunk házasok. Túl sok az ismerősök közt és a családban a rossz példa, főleg a párom testvére. Náluk jött a gyerek és ezért összeházasodtak. Állitólag akarták a gyereket....20 évesen.(!) persze! Szét is mentek jó nagy csetepatéval 2 év mulva. Megszenvedte az egész család, a párom is együtt szenvedett a testvérével, nagyon közel állnak egymáshoz, mellettünk laknak, együtt dolgoznak. Meg több barátnőm röviddel a házasságkötés után elvált , gyerek is volt. Volt egy mintaházaspár előttünk, jóbarátaink, na róluk nem gondoltuk volna, hogy a férfi csalja a feleségét 2 szép gyerek mellett....ez is nagyon rossz példa volt. A párom gazdag, jólmenő vállalkozás van, én sem voltam szegény, mikor megismerkedtünk, szóval nem azért nincs esküvő, mert nincs pénz rá. Egyszerüen félünk, hogy igy járunk, mint a környezetünk. De sajnos papír mellett is meg lehet bolondulni és felrugni mindent meg nélküle is. Már a házasság sem visszatartó erő: ha valaki menni akar, az úgyis menni fog.
2009. aug. 4. 13:22
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ítélem el azt, aki házasságon kívül vállal gyereket. Mindenki maga dönti el, hogyan akar élni, ebbe senkinek nincs joga beleszólni. Én viszont házas vagyok, és az esküvő után több, mint egy évvel született meg a fiunk. Én úgy gondolom, hogy az a bizonyos papír nem csak egy papír (már ha a jogi oldalát nézzük csak akkor sem, de nekünk érzelmileg sem volt az). Ez az én véleményem. Az unokatesómék gyermeke viszont házasságon kívül született. A család idősebb része nem békélt meg a dologgal, bár ezt magukban tartják, nem hánytorgatják fel nekik, szerencsére. Sajnos az unokatesóm is szeretné, ha elvette volna 9 év után a párja, így ő nem maradéktalanul boldog. Ettől még a kapcsolatuk szép, és szeretik a gyermeküket.
2009. aug. 4. 15:20
 26/38 anonim ***** válasza:
Engem azért vett el a férjem, hogy megkapjuk a szocpolt. Na nem félre érteni, mi szép nagy esküvőt szerettünk volna de sajnos semelyikünk nem kapott egy fillért sem a szüleitől így mindig másra ment a pénz..pl a házra. A mai világban már több a zabigyerek és sztem nem is állja meg ez a fogalom már a helyét. Azért furcsa, de mégis örülök, hogy házasok vagyunk és így van babánk.
2009. aug. 4. 16:13
 27/38 anonim ***** válasza:
égen valóban csúfolták emiatt a gyerekeket ha a szülők nem voltak összeházasodva,de manapság lassan ez a természetes.Mi sem vagyunk házasok,így született a kisfiam,és a család ezt elfogadta,örültek neki,ugyanugy mintha házasok lennénk.
2009. aug. 4. 16:21
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ma már ezt nem nagyon ítélik el, bár furi emberek mindenhol vannak.

Én gyerekekkel foglalkozom és az apukát mindig "apukának" mondom vagy ha helyzet más megnevezést kíván, akkor azt mondom az anyukának, hogy "párod" . Ma már sokan vállalnak úgy gyereket, hogy nem házasodtak előtte és ezek nem feltétlenül becsúszott gyerkőcök, hanem a szülők így tervezik, nem tudom mi ebben a rossz.

Nekem egy babám van és házasságban született. Páromnak volt fontos az egész esküvősdi, valamiért ez neki nagyon romantikus dolog (nekem rémálom kategória, utálok szerepelni) . Pont azért mert szerintem nincs jelentősége a papírnak, természetesen nem tiltakoztam az esküvő ellen. Mert ügye ha nem fontos hogy nincs papír, akkor az se hogy van :)

Családomban van házasságban született és nem házasságban született baba is, még sosem hallottam senkitől, hogy bármelyik variációra megjegyzés tett volna.

Nem kell szerintem az ilyen emberekkel foglalkozni. Van akinek fontos a házasság van akinek nem. Nem vagyunk egyformák :)

2009. aug. 4. 16:34
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Még azt akartam elmesélni, hogy nemrég voltam pocakos esküvőn egy ismerősnél és ott azért hallottam egy-két megjegyzést, hogy biztos csak a gyerek miatt házasodtak össze. Szerintem a többség meg volt győződve erről. Én viszont tudom, hogy csak akkor hagyták abba a védekezést, amikor már megvolt az esküvő időpontja és a mázlistáknak rögtön sikerült a baba :D Szóval nem kell kijelenteni az ilyen esküvőkről sem, hogy "csak a baba miatt van" .
2009. aug. 4. 16:37
 30/38 anonim ***** válasza:
Mi sem voltunk házasok mikor elhatároztuk, hogy jöhet a baba. Persze ezt nem vertük nagydobra, így mindenki azt hitte, hogy véletlenül sikerült be a bébi. Kérdezték is, hogy mikor házasodunk össze. a párom nem nagyon erőltette, mert már egyszer volt egy elfuserált házassága, én meg nem akartam második lenni...meg azt sem akartam, hogy azt mondják biztos a baba miatt házasodtunk össze. Úgyhogy nagyon jól megvagyunk papír nélkül az egy éves lányunkkal, és már senki sem faggat a házassággal kapcsolatban. A faluban meg mindenki férjként és feleségként emleget minket.Szerintem sokan nem is tudják, hogy nem vagyun összeházasodva.
2009. aug. 4. 17:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!