Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért NEM egészséges az...

Miért NEM egészséges az együtt alvás?

Figyelt kérdés
Arról már olvastam, hogy mik az előnyei és miért jó. Láttam több hozzászólásban, hogy nem egészséges, de ezt nem fejtették ki konkrétan, hogy miért. Mi az egészségtelen benne? Nem arra gondolok, hogy ráfekszenek és megfullad.
2011. ápr. 11. 13:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
60%

Utolsónak, és meg sem fogod ölelni a babádat, mert ott a testzsírod, a hajszálad, a bőröd, a nyálad, stb?

Ez az utolsó mondatod elég butaság...

2011. ápr. 11. 14:18
 12/28 anonim ***** válasza:
69%

Mert van, akinek mondjuk a férje olyan beosztásban dolgozik,hogy ki kell pihennie magát!

Mint pl. nálunk! Mi még csak most tervezzük, de azt már megbeszéltük,hogy külön szobában lesz! Én megyek át majd szoptatni stb. Apa munkája felelősségteljes, ha nem piheni ki magát, gond is lehet!

Másrészt én is úgy gondolom,hogy ennyi magányszféra a gyereknek is kell és nekünk is. Ha majd hazajön apa, jön a fürdetés, etetés, apának vacsi stb., tehát az ágyban töltött idő lesz pusztán csak az a kevés idő, amit együtt tudunk tölteni egy nap! Ennyi kell. Nem csak szülők leszünk, hanem ugyanúgy házasok is!

Pont most mesélte a kollégám, hogy 3 fiú után kislányuk lett. Annyira örült neki,hogy az ágyukban altatták kb. 4 éves koráig. A kislány kb. egy éjjel úgy 6szor volt fent, hogy inni akar, pisilni stb., apa meg ugye vitte. Egyszer csak eldöntötték,hogy most már igenis legyen a kis szobácskájában. Nagyon nehéz volt, kb. 4-5 hónap volt, mire átszoktatták és érdekes módon, amióta egyedül alszik nem iszik és pisi éjjelent 6szor.

Persze néha oké,hogy hajnalban beférkőzik közénk, vagy ha rosszat álmodik stb., de én fontosnak tartom,hogy neki és nekünk is legyen külön birodalmunk!

2011. ápr. 11. 14:20
 13/28 A kérdező kommentje:
Ja, igen. Mikor még vártam a babát én is tökéletesen úgy gondoltam, mint az utolsó válaszoló. Aztán valamiért megváltozott.
 14/28 anonim ***** válasza:
50%

Én nem azt mondanám rá, h egészségtelen, hanem, h most még jó, mert kicsi a gyerkőc, de mi lesz, ha majd 5-6 éves lesz? Vagy ha születik mellé egy kistesó? Hogy magyarázzátok meg egy 2-3 évesnek, h bocs, a tesó nem lenyúlja anyut, meg nem elfoglalja a helyedet az ágyban?

Ha már most ahhoz szokik, h a szülei mellett kell aludni, akkor mit tesztek vele majd ha "muszáj" lesz egyedül aludnia, de nem mer?

Félreértés ne essék, imádom a kisfiam! De nálunk mindenkinek megvan a saját ágya a saját szobájában. Nekünk a nappali = a hálóval, tehát mi ott tv-zünk, számítógépezünk, beszélgetünk, stb. Kizárt, h tudnánk úgy bármit is csinálni, h ne ébresszük fel, ha velünk aludna.

Amúgy talán arra érthetik az egészségtelen kifejezést, h a csecsemőhalált a szülőkkel való alvás nem akadályozza meg.

15/28 A kérdező kommentje:
Jajj, utolsónak 14.15re gondoltam, pontosabban arra, hogy mikor csak vártam a gyereket biztos voltam benne, hogy nem fog közöttünk aludni, aztán mégicsak.
2011. ápr. 11. 14:22
 16/28 anonim ***** válasza:
56%

14:20 vagyok!

Én úgy gondolom,hogy akkor is úgy fogom ezt gondolni,ha meg lesz. A férjemnek tényleg pihenni kell! Azért csináltattunk akkora gyerekszobát, hogy elfér benne még egy franciágy is!

Nem egészségtelen együtt aludni, csak van, ahol nem feltétlenül jó! És azt sem gondolom,hogy azért leszek jobb szülő, mert ott van a babám az ágyukban!

2011. ápr. 11. 14:25
 17/28 A kérdező kommentje:
Igen, ez a megfelelő inkább az egészségtelen helyett. Nem feltétlenül jó.
2011. ápr. 11. 14:32
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

és úgy együtt aludni nem lehet hogy a babának van saját szobája,csak mondjuk nem a kiságyban alszik, hanem egy oldalt támlás ágyon, ahová oda fér mellé az anyja is? így ha este elalszik, ki lehet menni apuhoz, házasáletet élni a sjaát ágyban, testszírral és egyebekkel, majd éjjel mivela baba sokat ébred, odafeküdni mellé, és viszonylag normálisan aludni éjjel? mert ugye a háztartás is vár nappal? na meg miből legyen az embernek energiája a házaséletre ha éjjel nem alszik mert a gyerekszoba mega saját ágya közt rohangál egész éjjel?

és így nem is kell átszoktatni se, hanem egyszerűen, mikor már átalussza az éjszakát, akkor anya visszaköltözhet apa mellé? nem látom hol itt az egészségtelenség.

legalábbis mi így csináltuk, mindenki legnagyobb örömére. (21 hónapig, mert akkor volt haljandó átaludni az éjjelt). amúgy azt gondolom hogy nagyrészt azok kardoskodnak az önálló szoba és kiságyban alvás mellett, akinek nem ébredt másfél év alatt kb. egymilliószor a gyerekük. mert akinek igen, az biztosan tudja, hogy azt egyszerűen máshogy nem lehet elviselni.

2011. ápr. 11. 14:34
 19/28 anonim ***** válasza:
30%

Én a második 14.20-as vagyok.

Mi is már a megszületése előtt eldöntöttük, h külön szobában lesz a babánk. És szerintem az csak akarat kérdése, h valaki ezt betartja vagy sem. Kinek jobb az, ha a szülővel alszik a gyerek? A szülőnek vagy a gyereknek??? Én vagyok a gyerekem főnöke, nem pedig fordítva. Nekem kell megtanítanom neki, h mit, mikor, hol, hogy kell csinálni, és ebbe az alvási szokások is beletartoznak. És igen, ha már főnök vagyok, akkor nem fogok ellent mondani saját magamnak.

Teljesen egyetértek a 14:05-el és az első 14:20-al!

2011. ápr. 11. 14:36
 20/28 anonim ***** válasza:
70%

"Amúgy meg ha már egészség, azon a lepedőn altatod a babát amin elötte nap a pároddal szeretkeztél, a te testzsírod, hajszálad van azon az ágyneműn, ami persze természetes, de a babának a saját környezete kell, a neki külön mosott lepedője stb"

Nem akarom megbántani a válaszolót, de ha megszületik a babád, akkor majd gondolj vissza erre amit írtál, és rájössz, hogy egy része nagy butaság.

Hogy nevelsz úgy gyereket, hogy ne érintkezz a babáddal és az általad leírt testzsír vagy hajszál ne érje a kicsit. Ugyan már!

2011. ápr. 11. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!