Közös a kassza pároddal? Vagy mindketten saját fizetéssel rendelkeztek? A babára közösen költötök, vagy egyszer apa, másszor anya?
Közös minden mióta összeköltöztünk azóta!
Mind a 2 bank kártya nálam van :)! Együtt adjuk fel a csekkeket, bevásárlást és minden megbeszélünk!
Együtt osztjuk be a pénzt ebből még nem volt vitánk :D
A házasságunk napjától közös bankszámla két kártyával. Nem is értem, hogy hogy lehet úgy vásárolni menni, hogy "ezt most te fizeted, mert a tegnapi vásárlást én fizettem."
Nem vagyok egy vásárlógép (ruhákra, szórakozásra, kenceficékre értem) a párom meg főleg nem az.
Külön számlánk van, de a pénz közös. Soha nem volt gond kérni vagy adni egymásnak ha kellett.
Gyerek előtt az én fizumból fizettünk mindent a férjemét pedig félretettük, mióta itthon vagyok gyeden a férjeméből fizetjük a számlákat, a bevásárlásokat pedig egyszer egyikünk, másszor másikunk fizeti (amíg nekem is van:)
Közös, amióta udvarolt nekem a Férjem :) összedobtuk az ösztöndíjakat,szoctámot, mindent, és elosztottuk, kinek mire kellett (nem 50-50%,hanem bérlet, kajapénz, stb. melyikünknek mennyi kellett), mondjuk ettől anyu agyvérzést kapott volna, így nem híreszteltük.
Esküvő óta 1 számlánk van, minden jövedelem arra érkezik. Együtt beszéljük meg minden hónapban mire költünk (pl. pelenka, babaruha, játékok, rezsi, rokonoknak ajándék, új bútor vagy bármi), ezenkívül a kajára van x összeg (ezt nem én "kapom", hogy na akkor osszam be, hanem rám bízza a Férjem, hogy jól gazdálkodjak vele). Nagyon jó így, működik :)
Egy a hátrány: a meglepiket okosan kell intézni (pl. húsvéti édességet már 3 hete megvettem neki, hogy ne vegye észre, hanem meglephessem majd vele :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!