Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Közös a kassza pároddal? Vagy...

Közös a kassza pároddal? Vagy mindketten saját fizetéssel rendelkeztek? A babára közösen költötök, vagy egyszer apa, másszor anya?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 11. 12:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
29%
Külön kassza. Nekem szükségem van saját pénzre, és neki is. A babára, rezsire, közös dolgokra közösen költünk.
2011. ápr. 11. 12:58
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
amikor összeköltöztünk,akkor külön bankszámlánk volt külön kártyával.A rezsit és a kaját közösen fizettük.Én vettem mindent,aztán mondtam,hogy mennyit adjon.Aztán összeházasodtunk,és közös bankszámlánk lett külön kártyával.Minden közös.
2011. ápr. 11. 13:03
 13/20 anonim ***** válasza:
Nallunk ugy van, hogy kozos szamlara megy a penz de mindkettonknek van hozza kartya. Kifizetjuk a hazhitelt, ebbol veszuk a benzint, kajat, szamlakat es a baba cuccokat vagy barmit. Van egy megtakaritasos szamlaja a kisfiamnak erre is szoktunk utalni es probalunk magunknak is felretenni nyaralasra. Viszont mindkettonknek van koltopenze minden honapra es mindkettonknek ugyan annyi. Ebbol ruhazkodom, veszem a smink cuccokat, mozizom, baratnozom, fagyizom, fodraszhoz jarok, szokizok... Minden honapba ugyan az az osszeg. Van amikor meg marad is meg belolle es ilyenkor tobbet tudok magamnak venni a kov. honapba, attol fugg mennyit koltok. :) Ferjem altalaban megsprorolja a 3-4 havi koltopenzet es szamitogepes cuccot vesz belolle vagy valami nagy dolgot maganak.
2011. ápr. 11. 13:08
 14/20 anonim ***** válasza:
Közös kassza! Párom kp-ben kapja a fizetését, ezt odaadja nekem, mert én intézem a befizetéseket, vásárlást stb. A gyes+csp számlára jön, ehhez van mindkettőnknek kártyája. Ő nem tart magánál sok kp-t (2-3 ezer forint) ha elfogy szól vagy kivesz a számlánkról. Nálunk így alakult ki, amióta összeköltöztünk, és eddig működik.
2011. ápr. 11. 13:57
 15/20 anonim ***** válasza:

Közös minden mióta összeköltöztünk azóta!

Mind a 2 bank kártya nálam van :)! Együtt adjuk fel a csekkeket, bevásárlást és minden megbeszélünk!

Együtt osztjuk be a pénzt ebből még nem volt vitánk :D

2011. ápr. 11. 14:04
 16/20 anonim ***** válasza:

A házasságunk napjától közös bankszámla két kártyával. Nem is értem, hogy hogy lehet úgy vásárolni menni, hogy "ezt most te fizeted, mert a tegnapi vásárlást én fizettem."

Nem vagyok egy vásárlógép (ruhákra, szórakozásra, kenceficékre értem) a párom meg főleg nem az.

2011. ápr. 11. 14:32
 17/20 anonim ***** válasza:
Közös amióta megismerkedtünk.
2011. ápr. 11. 14:58
 18/20 anonim ***** válasza:
Van un. közös kassza, ebből fizetjük a rezsit, emellett nekem is van számlám, ami most már közös, erre jön a gyed és a családi, a férjem pedig készpénzben kapja a fizut... ő vásárol be minden nap, hétvégente meg általában kártyával fizetünk... végül is tök mindegy, úgyis együtt vagyunk... ha magamnak akarok valamit, mondom és megveszem, ugyanez viszont is... gyereknek is bármi kell, megvesszük... én sem értem a külön kasszán élőket, de persze ez mindenkinek a saját dolga...
2011. ápr. 11. 15:00
 19/20 anonim ***** válasza:

Külön számlánk van, de a pénz közös. Soha nem volt gond kérni vagy adni egymásnak ha kellett.

Gyerek előtt az én fizumból fizettünk mindent a férjemét pedig félretettük, mióta itthon vagyok gyeden a férjeméből fizetjük a számlákat, a bevásárlásokat pedig egyszer egyikünk, másszor másikunk fizeti (amíg nekem is van:)

2011. ápr. 11. 15:54
 20/20 anonim ***** válasza:

Közös, amióta udvarolt nekem a Férjem :) összedobtuk az ösztöndíjakat,szoctámot, mindent, és elosztottuk, kinek mire kellett (nem 50-50%,hanem bérlet, kajapénz, stb. melyikünknek mennyi kellett), mondjuk ettől anyu agyvérzést kapott volna, így nem híreszteltük.

Esküvő óta 1 számlánk van, minden jövedelem arra érkezik. Együtt beszéljük meg minden hónapban mire költünk (pl. pelenka, babaruha, játékok, rezsi, rokonoknak ajándék, új bútor vagy bármi), ezenkívül a kajára van x összeg (ezt nem én "kapom", hogy na akkor osszam be, hanem rám bízza a Férjem, hogy jól gazdálkodjak vele). Nagyon jó így, működik :)

Egy a hátrány: a meglepiket okosan kell intézni (pl. húsvéti édességet már 3 hete megvettem neki, hogy ne vegye észre, hanem meglephessem majd vele :))

2011. ápr. 11. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!