Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit lehet ültetni egy 8...

Mennyit lehet ültetni egy 8 hónapos babát?

Figyelt kérdés
Még nem ül fel magától, de ha leültetjük biztosan ül, nem is dőlöngél, és élvezi is. De azt olvastam, amíg nem ül fel magától, addig nem szabad ülnie. Szerintetek akkor hogy van ez?
2011. ápr. 9. 21:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Addig nem szabad ültetni,amíg magától nem ül fel. Árthat a gerincének.
2011. ápr. 9. 21:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Semennyit, amíg nem ül föl magától.
2011. ápr. 9. 21:55
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
nyugodtan lehet ha stabilan megül sokáig.Mi is igy vagyunk a 8hónapos fiammal,ős is elül akármeddig stabilan,de felülni még nem tud egyedül.Járunk dévényeshez nem emiatt,és megis kérdeztem ezt tőle,mert én is igy hallottam,teljesen megnyugtatott,hogy ha stabilan ül bármeddig,nem 1-2percig,akkor nyugodtan lehet,semmi baja nem lesz a gerincének,hiszen ha nem birna ülni,eldőlne,billegne..stb.És nem ülne olyan egyenes háttal ahogy szokott.Ja és azt mondta,hogy amúgy a magától felülés(hasizomból)1éves kor után jön,de mondta hogy neki is nehezére esik olykor hasizomból felülni,hát ne várjuk már el egy ilyen kis"babánál":)Ha kapaszkodik valamibe úgy természetesen feltud ülni.Majd a mászásból fog még tudni felülni,hogy a fenekére tolja magát,de még ő nem mászik.Szóval ne aggódj,nem lesz semmi baja:)
2011. ápr. 9. 22:43
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
Maximum az öledben egy negyedórát. De amíg nem ül fel magától, ne ültesd, mert nem elég erősek hozzá a hátizmai, hogy átvegyék a terhelést a gerincéről. Egy későbbi gerincferdülést kockáztatsz ezzel még akkor is, ha a harmadik válaszoló szerencsés volt.
2011. ápr. 9. 22:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

nem szabad ültetni!

én azt se tudtam megül-e a babám amíg fel nem ült.

az előttem válaszolók már leírták mi lehet a következménye de azt kifelejtették, hogy sok ültetett baba sokkal később ül fel magától! miért próbálkozna ha anya felültet?

nem éri meg kockáztatni. ha ülni akar, majd felül

2011. ápr. 9. 23:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Én ismerek egy kismamát, akinek a gyereke azért nem tud még magától felülni, mert állandóan ültették, pedig már lassan 9 hónapos. Szakember mondta neki. Ő megbánta, az biztos. Állandóan jár vele gyógytornára, de egyelőre az sem segít. Nem is próbálkozik vele a gyerek, hogy felüljön.
2011. ápr. 9. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!