Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos kortól lehet...

Hány hónapos kortól lehet elkezdeni ültetni a kisbabát?

Figyelt kérdés
A mi babánk 3 hónapos múlt és szeretnénk vele foglalkozni de persze csak úgy, hogy az neki hasznára váljon. Bajt nem szeretnénk belőle.
2011. ápr. 23. 09:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
nem szabad ültetni,és semmi más dolgot siettetni.
2011. ápr. 23. 09:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

a baba, mikor elérkezik az ideje MAGÁTÓL felül.

Ő tudja, érzi mikor ért el arra fokra.

Ez nagyon fontos: addig mindig úgy tartani ülő formában, hogy a fej megtámasztva van. Ennek anatómiai oka van: a feje a testéhez képest nagyon nehéz.

Ha ültetik, vagy tartás nélkül függőlegesen tartják:ÁRT A GERNICÉNEK! nyomja - és 30-40 év múlva jön ki: ártott.

A foglalkozás ilyen picurkánál- ringatás , dúdolás, gyerekdalok, versikék - nagyon szeretik!

2011. ápr. 23. 09:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Majd ha már ülve tud maradni magától. Mondjuk azért egy picikét feljebb lehet támasztani, ha nagyon nézelődne, és nem lát fekve, de kb. annyira, mint amennyire a babahordozóban is "ül", szóval ne derékszögbe azért.
2011. ápr. 23. 09:13
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem szabad ültetni soha sem egy babát. a gyerek kb 8-10 hónaposan (néha egy hónappal elöbb vagy késöbb) felülnek egyedül. álltalában négykézlábra nyomják magukat, majd innen a popót oldalra teszik, és felnyomják a kezükkel magukat. ha ezt egyedül megtette akkor lehet már ültetni.

persze ezt sok sok anyuka nem tartja be, én megpróbálom a legminimálisat ültetni, de sajna muszály valamikor de ez nagyon ritka.

ezt a cikket ajánlom

[link]

amúgy ilyenkor a legjobb ha lefekteted a földre és oda fekszel mellé és adsz a kezébe csörgö zölrgö dolgokat, ezer ilyen gyerekjáték van. most már ha oda érinted a kezéhez akkor megfogja, vagy nyitja a tenyerét, segíthetsz neki megfogni. olyan vastagságuak jók amik bele férnek a tenyerébe. egy hónap múlva már minden megfog.

bajt akkor nem csinálsz ha ahgyod a gyerekedet mindent magától csinálni.

2011. ápr. 23. 09:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Kislányom 6 hós múlt. De kb 2 hete felhúzza magát az ujjamba kapaszkodva és úgy marad. Nagyon szeret üldögélni. Nem dől el szépen tartja magát. Most már lehet azt mondani hogy ültetve van. Az ülésből fel akar állni, de azt még nem engedem neki. De 3 hósan is meg lehet emelni a babakocsi háttámláját hogy tudjon nézelődni. De csak egy fokkal.
2011. ápr. 23. 12:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Én nem fogok tanácsot adni, leírom, én hogy csináltam. Amíg nem tudott ülni, úgy foglalkoztam vele, hogy vagy letettem a játszószőnyegre, és ő feküdt, vagy a bébihordóban volt. 8,5 hósan magától ült fel, addig én nem ültettem. Azóta majdnem ülve is alszik, úgy tetszik neki. De most érett meg a kis gerince és mindene arra, hogy elbírja a saját testsúlyát. Ugyanígy vagyok az állással is. Majd feláll, ha akar, nem fogom "álltatni".
2011. ápr. 23. 13:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam még 5 és fél hónapos, de már több hete felhúzza magát ülésbe ölben, vagy például most is kitolta ülésbe magát a hintában tök egyedül, pedig annyira döntött mint a hordozó. De én soha nem ültetem, csak ha maga akar!
2011. ápr. 23. 16:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Én sem merem ültetni 3 hós fiamat. Csak ha kezemben van, akkor ül, úgy hogy meg van támasztva a karommal a gernice s a feje. Aminek nagyon-nagyon nem örülök, hogy a nagyapja úgy játszik vele, hogy megfogja a kezét, s felhúzza, szegény fejecskéje hátra esik vagy függőlegesen ülteti úgy mint aki karot nyelt úgy néz ki (derékszögben), s feje akkor sincs támasztva. Úgy sajnálom olyankor, csak ha szólok akkor nekem áll, párom meg tart az apjától, s ami a legrosszabb vele élünk. Úgy félek sokszor kimenni a konyhába főzni, mert nem tudni akkor mit csinál vele, mert hiába beszélünk neki, hogy ezt azt nem szabad, még jobban csinálja, s hiába mondta a párom neki, akkor ne jöjjön be a szobába ha nem vagyunk bent. Pl. ha sír akkor bejön, s hiába mondta a párom, hogy egy kicsit sírhat, én úgy is benézek, amint adódik kis idő, hogy azért a kaja se koszmáljon le.
2011. ápr. 23. 20:41
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Hasznos volt számomra mindenki válasza!
2011. ápr. 24. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!