11 hós babának ez megfelelő étrend?
Reggeli: 260ml tápszer majd 2 szelet kenyér mikor mivel a tetején (májas,sonka vaj,sajtika,körözött)
Tízórai:valami gyümi keksszel és 2 doboz aktiviával keverve vagy túró a reggeli függvénye is mit kap
Ebéd :Általában amit mi eszünk csak natúrabban kb 300 g
Uzsi:gyümi amit egyedül el tud majszolni Álltalában ez 1 banán+ 1 alma és 2-3 keksz
Vacsi: 19 kor maradék főzi vagy ebéd aztán pancsi
20.30 körül pedíg 240-260 ml tápszer

anyukám mondja mindig, hogy ne adjak neki enni olyan sokat a babámnak,mert az egy dolog hogy megeszi,mert a babám is olyan h simán tudna még enni de nem adok neki 200-220gnál többet semmiből,mert kitágul a kis gyomra és igy lesz majd belőle jóóó kövér kisgyerek.ha most nem az akkor is.
én nem azt mondom hogy éhezzen az a kicsi,mert Isten őrizz,de szépen lecsökkentheted kicsit az adagokat.
az én fiam 11hónapos, szépen eszik a fent emlitett 180-max 250g-ot mindenből. 81cm és 9500g
Én másképp gondolom mint az utolsó válaszoló,persze nem hurroglak le...Mindenki a saját módszerét támasztja alá érvekkel önmagának, én is így teszek csak én mást vallok..
(a tápszeres dobozon is 300 ml vagy gramm az ajánlott bevitel alkalmanként egy 11 hós babának)
DE köszi hogy leírtad mert van benne igazság!
Nos tegnap óta megoldódni látszik a felkelés problémája...:
Még pedíg vettem Nestlé tejitalt(bár 1 éves kortól javallják,no de 2 hét ide vagy oda szerintem egál )és a tápszerből 3 kanálnyit ezzel váltottam ki neki és nem akartam hinni a szememnek fél nyolckor ébreszteni kellett a csöppséget! Úgy aludt mint a tej!!! :D
Illetve még annyit hogy ha nálunk hamarabb véget vetek én az evésnek mint ahogy azt Ő akarná,1 óra múlva újra mászik és kiabál hogy hamm-hamm.
Szerintem ez is baba függő,melyikőjük hogy tolerálja az ilyesmit!
Jó babázást!
És nagyon köszönöm mindenkinek hogy megosztotta velem a tapasztalatait illetve babája étkezését!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!