Hogyan tovább ahozzátáplálással? Nagyon elakadtam.
8 hónapos a fiam, és szépen beált a napirendje. Félek, ha bármit változtatok, akkor felborul. próbáltam, hogy egyik étkezésre csak gyümölcs, de akkor egy óra után újra éhes. Mindenhol azt írják napi 5ször kel ennie ennyi idősen, és ez csak ezzel a kajákkal van meg. Így beálltunk erre a rendre, ez így pont jó. Mikor kell újabb étkezést kiváltani? Vagy még maradhat így?
6kor tápszer
9kor tápszer
12.30kor főzelék
16kor sinlac gyümölccsel, v Humana grízpép vagy almampép
20kor tápszer
Enyém is 8 hós, a napirendünk elég rugalmas. Reggel cicizik mellettem fekve, utána kb 8kor kelünk. 10 felé tízórai, gyümölcs tejpéppel összekeverve. 1 körül főzelék és szopi, 4 körül csak szopi, fél 8kor kukoricadara gyümölccsel, utána fürdés, aztán szopizós elalvás. Éjszaka kb 2X szopik, de rögtön alszik tovább. Van, hogy nyűgösebb, akkor többször megszoptatom napközben, és olyan is van, hogy megyünk valahova, és nem szoptatom meg, de ezek nem szokták felborítani a rendet.
Lehet, hogy a 9-es tápszer után is adhatnál gyümölcsöt vagy tejpépet. Illetve az esti tápszer előtt is kaphat valamit.
én 8 hósan hasonlóan etettem, mint te. most 9 hós, így eszik:
kb.6 szopi
9 szopi, gyümölcs
12 főzelék
15 szopi, gyümölcs
18 szopi
20 szopi
amikor 2 étkezést váltok ki, akkor a 2 gyümölcsöt fogja magában kapni.
Az én fiam (6 hónapos) akkor lakik jól a gyümölccsel, ha teszek bele kekszet. Pl. 2 kisebb alma reszelve, hozzá 2db háztartási keksz reszelve. Kekszet nem kap minden nap, csak minden második nap. Viszont amíg nem ehetett kekszet, addig a gyümölcsök megemelték a gyomorsavát szegénynek és szenvedett tőle. Így mostmár nem. Amúgy a napirendünk:
fél 7-kor tápszer
10-kor gyümölcs (keksszel)
fél 2-kor főzelék általában husival
fél 5-kor tejpép gyümölccsel
8-kor tápszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!