Hogyan tovább? Elakadtam a hozzátáplálásban.
Elég nehezen megy a hozzátáplálás. 11 hónapos a lányom, anyatejes, és alig eszik, csak cicizne. Én nem bánom, de jobb lenne már neki a zöldség, husi, gyümölcs. Gyümölcsöt megeszi, azzal nincs is gond, de a főzelékeket nem igazán, főleg mióta náthás volt, nem kell neki, bármit is kínálok, fintorog és veri ki a kezemből a kanalat. nem tudom mihez kezdjek. Mindenbr csak belekóstol. Amit mi eszünk az kicsit jobban ízlik neki, de nem mindent ehet meg.
a másik nagy dilemmám, hogy nem hajlandó inni, kaja után inkább cicizne, de ha indig hagyom neki, akkor mégis mikorra váltok ki egy szopit.
Olyan anyukák válaszát várom elsősorban akiknek nehezen ment a hozzátápálás.
Bár még csak 7 hónapos múlt a fiam, mi is megszenvedtük az első időket. 5 hónaposan kezdtem almával, ha 3 kanállal megevett az már jó volt, de utána cici szigorúan! A krumplit egyáltalán nem eszi, visszahányta szó szerint. Most a banán nagyon bevált, azt falja. Ma almával felesbe kevertem, így is megette. A kész gyümi-és zöldség italokkal próbálkozz, a fiam azt is megitta egytől egyig. Főzeléket még nem is próbálok, mert még a gyümölcsökkel sem boldogulunk. Bármennyit is eszik ezekből, utána mindig cicivel fejezi be, még akkor is ha már szétdurran. Nem eszik belőle sokat, gondolom csak az az érzés kell neki, hogy szopizott.
Nekem azt tanácsolták, hogy próbáljak az ízekkel játszani. Ha valamit nem eszik meg, keverjek hozzá olyat, amit szeret.
K.
Írod, hogy amit Ti esztek, az kicsit jobban ízlik neki. Ezek szerint már ő is igényelné az ízeket. Lehet, hogy azért nem ízlenek neki a főzelékek, mert túl natúr (gondolom, nem nagyon sózod, fűszerezed)
Ennyi idősen már nyugodtan használhatod a zöldfűszereket, pici só is mehet, olaj, ami szintén kihozza az ízeket.
A husi fontos, próbáld gyümölccsel adni neki, pl. almával, barackkal.
Azt is megpróbálhatod, hogy hagyod, ő kanalazzon. Lehet, hogy így szívesebben ismerkedik majd az ízekkel.
Szia! Nálunk is hasonló volt a helyzet,mint nálatok. Még 11 hósan se akart nagyon semmit megenni, csak a gyümölcsös kajákat, zöldségeset alig. Egyedül a sütőtököt. Én nem adtam neki cicit ilyen idős korban már kaja után csak reggel meg este szopizott. Egyszer már annyira bemérgelt, hogy azt adtam neki amit én ettem ( épp rizs volt hússal), és kétpofára tömte, úgyhogy azóta azt eszi amit mi és azokat mind szereti. Imádja a galuskát,tejfölös tésztát, bolognait, ilyesmiket. Inni csak vizet hajlandó inni, de még mindig keveset iszik,bár amikor melegebb volt az idő többet ivott,mint most.
Ha náthás akkor az enyém se akar enni, emiatt ne aggódj, annyit eszik úgyis amennyi kell neki. Üdv 13 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!