Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik csoportba tartoztok?

Melyik csoportba tartoztok?

Figyelt kérdés
A kisbabájukat agyon féltő, mindentől óvó csoportba, vagy abba amelyik úgy gondolja, hogy egy kis kosz, egy kis kutyasimogatás nem árt a babának?
2011. ápr. 7. 19:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Inkább az agyonféltőbe, bár néha próbálok laza lenni, de aztán vmiért mégis kiakadok a kis dolgokért is :-S
2011. ápr. 7. 20:55
 12/17 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy mindkét táborból írtak, és annak is, hogy nem estünk egymásnak! :)

Nekem első gyerek a kislányom (1éves), és eleinte Én is az első táborba tartoztam. Nem engedtem senkinek, hogy vigyázzon rá, a kajára még most is háklis vagyok, csak az Én, anyukám vagy a nagyim főztjét eheti, meg bébiételt ha úgy van! Anyósom sajnos nem túl tiszta, így nem szeretném ha a kajájából enne! Mostanra eléggé megváltoztam, mert már ott merem hagyni nagyira, apára a gyereket, de azért hazacsörgök, hogy miújság! Ma először engedtem, hogy játsszon a piszokban a kutyával, és lám.. semmi baja nem lett, sőt.. annyira élvezte a koszolást, hogy úgy látom engednem kell! :)

Én azt javaslom, hogy engedjük a Kicsiket önfeledten játszani, nem baj, ha koszosak lesznek, nem kell mindjárt rohanni ha elesik..stb.

Rájöttem, hogy az állandó lesben állás nagyon fárasztó, és a gyerek akkor érzi magát a legjobban, ha pocsolyázhat, sarazhat, koszolhat..stb.

Miért rontanánk el az örömüket? :)

Arról nem beszélve, hogy az állandó "steril" környezet nem készíti fel a kis immunrendszerüket semmire, így fenn áll a veszélye allergiának, és többet lehetnek betegek!

Szülők! Én azt mondom legyünk lazábbak!! :D

Jó babázást!

2011. ápr. 7. 22:46
 13/17 anonim ***** válasza:

Én nemrég olvastan valahol,hogy tényleg igaz az ha valaki nagyon félti,óvja a babáját akkor tuti be is vonza a bajt!na már most nekem van egy barátnőm akinek 1,5 éves a kislánya:a mai napig mindennap fertőtleníti a cumisüvegjeit,mindennap forralja a vízet a babájának,állandóan a nyomába van és lesi minden mozzanatát,hogy nehogy nagyot essen vagy be verje valamilyét,nemnagyon szoktak kimozdulni társaságba,nagyon vastagon felöltözteti állandóan,nem szívesen bízza senkire a kislányt még az Apjára sem stb!na már most ezalatt a 1,5 év alatt többet volt beteg a kislány mint nem,és állandóan a fogára fogja,hogy azért beteg mert jön a foga!

Hát szerintem ez nem jó!

2011. ápr. 8. 11:14
 14/17 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a második.:)
2011. ápr. 8. 13:17
 15/17 anonim ***** válasza:
hmmm, mikor melyikbe.
2011. ápr. 8. 13:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Ebben is próbálom az arany középutat, de ahogy nő a fiam (első gyermek) én is lazábban veszem, vagyis próbálom. Amíg pici volt, én is sterilizáltam, ez persze már elmúlt. Most kezdtük a sétálást, játszóterezést. Miután meggyőződtem róla (ami kellemes meglepetés volt) hogy nem veszi a szájába a dolgokat, bármilyen kavicsot, botot stb-t felszedhet a földről, és megpróbálok nem belegondolni, hogy milyen kosz lehet rajta. Lakótelepen, parkos sétáló utcák tömkelege közt lakunk, a kutyasétáltatók örömére, ezért sajnos még a füvön nem engedtem futkározni, mert egyszerűen kiráz a hideg ha belegondolok, hogy egy nagy kutyakakába trappol, vagy netán bele is tenyerel amikor elesik. És félek az üvegszilánkoktól is. De szerencsére a játszóterek elkerítettek, tisztának tűnnek, bár ott is figyelni kell a cigicsikkekre. Nem bánom, hogy hempereg a homokban, már gondolkodtam a gumicsizmán is, az esőben pocsolyázáshoz. Kutyát már simogat, de utána amint lehet kézmosás, vagy kéztörlés. Homokozás vagy szimpla "száraz kosz" után már nem törlöm a kezét, csak ha ennivalót kap. Hazaérünk cipő le és kézmosás. Gondolom még ez is változni fog, ahogy jobban ráérez a dolgokra. Most 16 hónapos.

Viszont kicsit olyan vagyok, mint az egyik válaszoló jobban utál: nem adok neki feleslegen csokit, cukrozott vackokat, ha nem kéri kimondottan. Feleslegesnek tartom az ilyen fajta nasit. Persze ez is változni fog idővel, de amíg nem muszáj, nem adok, húzom amíg lehet. Bioboltban vásárolok néha, de gabonákat, pelyheket. Dohányzók közé nem viszem, viszont bevásárolni együtt megyünk már régóta. Sőt mióta úgy tud ülni, a bevásárlókocsiban ül. Páromra is, de mindkét nagyszülőre rá merem/mertem bízni. Aludni még csak kétszer aludt nélkülünk a mamánál (szilveszterkor meg egy másik alkalommal) semmi gond nem volt, sőt nemsokára két éjszakát is a mamánál lesz, mert wellnesselni megyünk.

Ha lázas csillapítom, nem pánikolok, viszont ha bekruppol, percekig gondolkodok, hogy adjak e kúpot (nagy adag steroid) vagy még nem kell... szóval ilyenek.

2011. ápr. 8. 13:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Második! :)
2011. ápr. 8. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!