Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak? Az alábbi...

Mit csináljak? Az alábbi lehetőségek közül szted melyik jönne be nem alvó gyereknél éjjel?

Figyelt kérdés
A kislányom 7hós a napokban kijött alul a két foga, felül is nagyon fehér de még nem érzem.már elkezdett kúszni nagyon szépen halad amerre menni szeretne.Hozzátáplálunk de anyatejet is eszik.Napközben változó hogy hogyan alszik.A problémám hogy éjjel borzasztó sokat felkel. Adtam már neki homeós kúpot és nurofent is (ezt ugye csak 3 napig lehet) mindkettő után felkelt de nurofen után kevesebbet. 3290-nel született most 8.3 nagyon szépen hízik tehát én nem hiszem hogy éhes lenne éjjel. Éjszaka állt. sírva kel vagy legalábbis zaklatottan és ha cicizik egy kicsit vissza is alszik. De ez kb 56 alkalommal is eljátszuk egy este alatt.Már teljesen ki vagyok merülve. Szted: 1. csak megszokás és ne adjak éjjel cicit csak teát vizet és majd megszokja akkor nem kel fel. 2. vegyem magam mellé a nagy ágyba és akkor majd megnyugszik könnyebben. 3. csináljak mindent így ahogy most hiszen a cici megnyugtatja. 4. egyéb
2011. ápr. 7. 08:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%

kombináció:)ne adj neki cicit, mert tuti nem éhes, csak a foga/front miatt kel fel.Ha adsz neki, akkor megszokásból felkel, illetve pluszba még akkor is ha valami baj van.

A másik, hogy vedd magad mellé, adj neki cumit legfeljebb és aludjatok tovább.Az én fiam 6 hónapos, mióta megszületett hajnalban gyakorlatilag nem aludt, kb 1 hónapja leszoktattam az éjszakai cicizésről(nem volt már éhes, cumival elvolt) és néhány hete azt csinálom, hogy mikor hajnalban felkel, fél5-5 fele, akkor átveszem hozzánk, cumit adok neki és most már ragyogóan visszaalszik.Eleinte nézett mi van, aztán rájött, hogy még nem kezdődik a nap, így most már 6,fél7-7 fele kelünk,ami nagyon jó!Szóval szerintem próbáld magad megllett megnyugtatni, elmúlik ez az időszak, aztán negint alszik majd reggelig az ágyában.

2011. ápr. 7. 08:19
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Csak az a baj hogy mi nem csak hajnalban kelünk fel hanem kb 8kor elalszik és van hogy fél tízkor már felkel mert van valami baj, ma pl 11kor,12,hajnali2,3,és 5kor kelt fel.
2011. ápr. 7. 08:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Szerintem először kezd a nappali alvás rendbetételével, ugyanis a nappali alvások kihatnak az éjszakákra. Azt írod változóan alszik. Próbálj meg kialakítani egy olyan rendszert, hogy délelőtt és délután is aludjon, nagyjából ugyanazokban az időkben. Eleinte az alvás hosszúsága még változó lesz, de szépen beáll az is, utána szerintem magától is javulni fog az éjszaka, de ha nem, akkor kezdj el azon is variálni, hogy éjjel nem kap cicit, csak vizet/teát.

Valamint figyeld meg hogy éjjel ugyanazokban az időszakokban ébred-e meg. Ha igen, az erősen megszokás.

2011. ápr. 7. 08:29
 4/12 anonim válasza:
47%
1 est ajánlom tapasztalat mi is igy voltunk most 4 napja hadta ki az oránkénti kelést hadjad sirjon egy kicsit egyre kevesebet sir majd aztán kimarad türelem sok türelem rossz halgatni ahogy sir de 3 perc és belealszik én 1 szer ciciztetem északa aztán csak reggel meg este lefekvés elött és bevált most már nem cici függö
2011. ápr. 7. 08:29
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg a foga, mindenképp szoptatsd meg, az anyatej fájdalomcsillapító hatású is! Ha más nem baj, el fog múlni pár nap alatt, de sajnos ezeket az éjszakákat nem lehet kispórolni az anyaságból. :)

Ha nagyon kimerítő, nyugodtan vedd magad mellé, akkor akár félálomban is megszoptathatod. Ne félj attól, hogy átszokik, nem fog, tapasztalat.

2011. ápr. 7. 08:48
 6/12 anonim ***** válasza:

1.jön a foga a picidnek

2.mozgásfejlődés

Úgy gondolom amíg a foggal kínlódtok biztos ébredni fog gyakrabban.Tehát a tea, víz,sírni hagyás nem fog segíteni.

OLyan recept nincs amely minden babára alkalmazhato lenne alvás ügyben,adhatunk tanácsokat,de a legjobb megoldást Te fogod megtalálni magatoknak.

Nekem a legkisebb szintén 7 hónapos.

Már mászik,kapaszkodva feláll,és jön a foga is alul.Mi is gyakrabban ébredünk,én viszont nem merülök ki(nem is tehetem mert van 3 tesó)mert mellettem alszik pici kora óta,nekem ez bevált minden gyereknél.

Így én arra teszem a voksomat hogy vedd magad mellé.

Legalábbis probáld meg egy pár napra hátha nyugodtabban alszik és egy kicsit Te is tudsz pihenni.

2011. ápr. 7. 09:00
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem hagynám/ hagytam sírni a gyerekemet!Okkalkel, okkal kel sírva és nem hinném hogy arra vágyik hogy Anya magára haygja szenvedni....(ez csak a saját véleményem, lehet lepontozni nyugodtan)

A lányom 16 hós és szopik,és nűálunk 6 hósan kezdődött a káosz....Addig minden éjjelt átaludt...Szóval az után sem éhségből kelt...Hanem mozgás fejlődés szeparációs szorongás fogzási fájdalmak...

ÉSmindet csak Anya ölelése (és természetesen ha van rá lehetőség), anya cicje!Ugyanis a szoptatás sokkal jobb/természetesebb fájdalomcsillapító, mint a nurofen/panadol/homeó....Endorfint termel és csökkenti a fájdalmat!Valamint ha nem fájdalom miatt kel (henem pl szeparációs) akkor meg anya hiánya a baj!Akkor is a lehető legjobb a szoptatás, hisz ennél közelebb nem kerülhettek egymáshoz,és ennél nagyobb biztonságot ebben a korban semmi más nem adhat nekik!ÉS ha most kibírod (ami nem mindig könnyű, ezt is tapasztralatból mondom)de hamarabb vége lesz!Meg fog bízni benned!Ha mindig megszoptatod, megöleled egyre kevesebbszer fog kelni,mert tudni fogja hogy anyára mindig számíthat!

Viszont nálunk kb 2-3 hónapig az vált be, hogy ha felébredt akkor már mellettem aludt tovább,mert így legalább aludt!Ha meg elkezdett nyekeregni, csak szorosan magamhoz húztam, és már aludt is tovább cici sem kellett!

Így általában eleinte max 2* kelt!Utána már csak reggel utána már egyzser sem és akkor a saját ágyában ébredt reggel!Este mindig velem alszik el (cicin) és utána teszem az ágyába...Nálunk ez vált be!16 hós és még szopizik és én áldom az eget,mert a rágó fogai is nagyon megviselték, de a szemfogai a legjobban!Én nagyon jól jött a szoptatás fájdalomcsillapító hatása!...

Nem szokott az ágyunkba,nem cicifüggő, csak ki vannak elégítva az igényei,és bízik bennem, tudja ha valmai baja van akár az ágyunkban is alhat!És nem használja ki, szeret a sajátjában egyedül aludni, ha minden rendben van!

Nem vagyok szuper anya (mielőtt sokan ezzel vádolnának) csak sok támogatást kaptam, hopgy az érzéseim/ösztöneim alapján csináljam!Biztattak sokszor!És bevált!

Viszont szerintem is segíts a babádnak egy rendszeert kialakítani nappal is!Mert a rendszertől is nagyobb a biztonságérzetük!

És hidd el el fog múlni!ÉS újra rendbe jönnek az éjszakáitok!

Bár nálunk 6 hósan kezdődött, és csak sajnos 14 hósan ért véget, de az együttalvás sokat segített!Így mindketten aludtunk!Mostmár nem akar velem aludni, ha fel is kel egy-egy fognál, akkor is utána kéreckedik vissza a saját zobájába az ágyába...

Kitartást kívánok!

16 hós szopizó kisláyn anyuja!

2011. ápr. 7. 09:41
 8/12 anonim ***** válasza:
Én azt mondanám, ha teheted és van ágy vagy heverő a babaszobában inkább te menj át hozzá. Én is ezt csináltam, volt hogy minden este költöztem, de az is előfordult hogys csak éjjel mikor nem tudott visszaaludni. Úgy vettem magam mellé a kanapéra. De ha egy szobában alszotok akkor a nagyágy is jó lehet.
2011. ápr. 7. 09:46
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia! Lanyomnak anno 9 honaposan bujt ki az 1. foga es ra 2 hettel kesobb kezdett el jarni. Igy fogzas es mozgasfejlodes is bezavarhatott, de tudom, hogy rettentoen aludt, rengetegszer felkelt egy ejjel. Akar 10x is, vagy ha tehette egesz ejjel rajtam logott volna. A legjobb amit akkor tehettem, hogy magam melle vettem es megszoptattam. Neha eleg volt neki par korty is es megnyugodott vagy csak az, hogy mellette vagyunk. Kimerito volt, viszont a fogzas lecsengesevel minden szepen visszaallt a regi kerekvagasba.

Most 23 honapos, jelenleg a szemfogai jonnek, ami miatt tobbszor felsir egy ejjel. Kozenk bujik, es nyugodtabban alszik, bar igy is van hogy tobbszor felebred, es keresgel. Mar reg nem szoptatom, de keresi a cicit. Ha foghatja, sokkal nyugodtabb, hamarabb visszaalszik, de van, hogy tejet is ker. Kimeritoek ezek az ejszakak, de szerencsere miutan kibujnak a fogak, ujra rendessen alszik.

Nem reg hallottam, es ki is probaltam, hogy ha tejbe vagy kakaoba teszel 1-2 kanal mezet, akkor jobban alszik vki. Nemcsak a gyerek, a felnott is. Nyugtato hatasa van. Igaz, ha eros fajdalmai vannak, attol meg felkel, de nyugodtabban alszik vissza, ill. amikor meg nem faj annyira, akar vegig is alussza azt az ejszakat, amin lehet 1-2x felkelt volna. Tudom, te meg szoptatsz, de lehet mas anyukanak vagy kesobb nalatok is jol jon ez az otlet.

Kitartast!

2011. ápr. 7. 10:19
 10/12 anonim ***** válasza:
09.41, a szívemből szóltál, köszönöm. :)
2011. ápr. 7. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!