14 hónap körüli babátokra milyen ruhát adtok kintre, bentre és alváshoz?
Kintre a homokozóba, babakocsiban:
cipő, vékony cérnasapka, harisnya, melegítő nadrág, hu. body, középvastag pulóver és ha fújna a szél a nadrág pulcsija.
Ha autóval megyünk pl. bevásárolni:
szandacipő, harisnya, kordnadrág, hu body, kardigán és széldzseki, ha kiszáll a kocsiból és fújna a szél.
Bentre:
hu body, csúszásgátlós zokni, melegítő alsó
Alváshoz:
hu. body, harisnya, kezes-lábas pizsama, eddig hálózsákban aludt, de már nem szereti, és mivel állandóan lerúgja a takarót, így legalább nem fázik.
Szerintetek túlöltöztetem?! Nagyon csalóka ez az idő, ma is voltunk kint sétálni, a szomszéd meg is kérdezte kell még rá a sapka? Kell, mert fúj a szél.
Jesszus.legalább 2 plusz réteg van rajta. Te is harisnyában és overálban vagy egy kardigán alatt?
ahogy te vagy öltözve+ 1 réteg. nem több
Azért fog megfázni mert csurom víz
Már bocsi, de hol írtam én overált?! Nincs megfázva, és nem is csurom víz!
Szerintem pont jól öltöztetem, nekem sem volt melegem, amikor sétáltunk, ja és nem délben, hanem 3 óra után, azért akkor már nincs az a meleg!
Én is kb. így öltöztetem a két éves lányomat, annyi a különbség, hogy kb. 2-3 hete egyáltalán nem adok a nadrág alá harisnyanadrágot (csak zoknit), és éjszakára nem öltöztetem ilyen melegen, mert izzadós, pedig az enyém is lerúgja a paplant.
Éjszakára rövid újjú vékony body, erre rá egy vékony pizsamafelső, pizsamanadrág, és ennyi.
figyelj, megkérdezted, hogy szerintünk túl van-e öltöztetve a gyerek. leírtam, hogy szerintem szörnyen.
(épp ma volt egy kérdés, hog ymiért van annyi gyerek extrém túlöltözetetve manapság).
ne mond nekem, hogy 18 fokban harisnya+ nadrág+ body+ pulcsi+ a nadrág pulcsija kell a gyereknek.egy sima nadrág, egy body és egy vékony pulcsi elég.
Rajtad mi volt? mert szerintem rövidujjú.
Ha nem izzad a haja hátul, a tarkójánál, akkor simán bírja! :) Az ösztöneidre kell hallgatni! Az enyém elég izzadós, a déli alvásnál is tökre leizzad, pedig rövid újjúban alszik és rövid nadrágban, 23 fok van a szobában (fűtés nélkül).
Persze egy 14 hónapos nyilván még nem mozog olyan intenzitással, mint egy 2 éves, ezért azt gondolom, hogy jó az így, ahogy leírtad.
Köszi, így van az ösztöneimre hallgatok!
Na nálunk nem volt 18 fok ma, és eléggé fújt a szél is, tehát ez miatt, meg a babakocsiban nem igazáén mozog még, meg a homokozóban is leül.
Miért sapka sem kell már rá? Aztán majd mehetnék vele az orvoshoz!
Rajtam is volt pulóver, és nem volt meleg, de mindegy.
Sapka az kell, ha fúj a szél. És akkor is, ha nem a napon van. Én csak akkor veszem le még róla a vékony sapit, ha épp egy napos helyen vagyunk, ahol nincs légmozgás, azaz nem fúj a szél.
Ha a babakocsiban és a homokozóban is ül, akkor viszont kell a harisnyanadrág még rá, hiszen nem mozog, a homok viszont még nem elég meleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!