1-2 hetes gyereket lehet másra hagyni?
köszi a válaszokat...szerintem ez elsősorban személyiségfügg is,kinek mennyi energiája van/marad,milyen a teherbírása.
Ismerek olyat,aki egy héttel a szülés után pszpichiátriára került,mert nem bírta.
Meg olyat is,akit egyszerűen maga volt a lehetetlenség lefárasztani:elvégezte szín ötösre az orvosit,beszélt vagy három nyelven perfektül.Szülés után pedig fogta magát,elment welness hétvégére és elkezdett lovagolni (sport).Mindezt utána két héttel...úgy tudom,a gyerekez is megszülte cirka 10 perc alatt,röhögve,annyira energikus volt.
Lehet 1-2 órára, a gyereknek semmi baja nem lesz tőle, nem fog hozzád kevésbé kötődni. Persze a legtutibb, ha amikor csak lehet, mellette vagy, de tényleg adódhatnak szituációk, mikor kénytelen vagy másra hagyni (sokan említették a varratszedést, ez nálam is volt, doki közbejöhet). Fodrászhoz is mehetsz, a gyerek nem fogja megkérdezni, mikor visszamész, hogy hol voltál:) Igazából a személyiségeden múlik minden. Ha a nagyszülők sokat tudnak segíteni, akkor érdemes élni a lehetőséggel, pl.fektetés után a következő szopiig miért ne sétálhatnál egyet a friss levegőn? A gyereket is feltöltöd energiával, ha utána egy kipihent, boldog anyuka mosolyog rá:)
Bizony kell a pihenés már ilyenkor is, mert könnyű belefásulni a monoton életbe, ami még hosszú hetekig, hónapokig vár rád! A bekeseredett, életunt, mártíromkodó kismamánál pedig nincs rosszabb - a gyereknek sem!
Remélem, erre voltál kíváncsi és nem offoltam:) Sok sikert a gyerkőcnevelésben!
megbízható emberre nyugodtan, én anyósomra hagytam pár hetesen többször több órára miután evett,én akkor még azt is éreztem h ott jobb kezekben van, mint nálam...kezdő anyaként.egyénfüggő tényleg.szerintem van, hogy vk azt hiszi minden percet a babával akar majd tölteni, aztán rájön h mégse, és fordítva aki nem tervezi a babát aztán meg el sem lehet tőle szakítani.
10 hós kisfiú anyukája :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!