Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 20 fokban is kell még sapka?

20 fokban is kell még sapka?

Figyelt kérdés

A védőnő azt mondta, hogy mindig legyen sapi a babámon, még nyáron is, most 6 hónapos.

Ma például 20 fok volt nálunk, a szél sem fújt, levettem róla a sapkát, láthatóan sokkal jobban érezte magát. Nyárra meg veszek majd egy kis vékony kalapot, hogy védjem a naptól, de ilyen szép meleg tavaszi időben minek a sapka??

2011. ápr. 4. 20:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Lányom 21 hónapos szerencsére sapimániás.Mindíg húz valamit a fejére. :)Ma egy kis kalap volt rajta.De nem is baj mert a kutacsra is vigyázni kell úgy tudom.
2011. ápr. 4. 22:13
 12/16 anonim ***** válasza:

Amíg be nem nő a kutacsa, de legalább egy éves koráig, mert aránytalanul nagy a fejük a testükhöz képest és nagyon sok hőt veszítenek ezáltal, valamint a fülük nagyon érzékeny még ilyen kicsi korban, na és a napszúrásról nem is beszélve. Mindig kell az a sapi.

Én még adok az 1 éves lányomra, anyukám is mondta, hogy nagyon kell vigyázni a gyerekek fülére, az már más kérdés, hogy a játszótéren szinte csak az én lányomon volt sapka....azért ez az április csalókás még. A nyáron ha nem a babakocsiba van árnyékban egy vékony kendő legyen rakta.

2011. ápr. 4. 22:45
 13/16 anonim ***** válasza:
Utolsóval teljesen egyetértek.kell a sapka védeni a fülét kis fejét amin olyan vékyon kis babahaj van még nem sörény mint a miénken. hónapos korában eszembe sem jutott, hogy levegyem róla a sapkát, most egyéves és még mindig adom rá.jobban érzi magát az biztos ha leveszed mert szellősebb de így könnyen meg is fázik, ilyen időben a legkönnyebb. Nekem is mindig monják, hogy minek az meg vegyem le a vékony pulcsit zoknit stb. De én magamra hallgatok nem is volt még beteg egyszer sem a babám az okoskodók gyerekei meg havonta meg vannak fázva.
2011. ápr. 5. 11:07
 14/16 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy egyetértesz velem, de tényleg nem volt más gyereken sapka a hátvégén, sőt zokniban szaladgáltak a játszótéren. Vigyázni kell még rájuk, hamar megfáznak, bolondos ez az április, főleg, hogy ma van vagy 9 fok és az eső is esik! Nem csak most 1 éves korukig kell rájuk vigyázni, hanem később is.
2011. ápr. 5. 11:31
 15/16 anonim ***** válasza:

18 hónapos fiamra is adom még sapit, vagy kendőt, 24 fokban is a kapucni a fején volt. A családban igen gyakori a fülfájás (apa és a 2 nagybácsi is mindig fülproblémákkal küzdött gyerekként is), a fiamnál szeretném elkerülni, hogy felszúrják a fülét, mert én lusta vagyok sapkát adni rá... Tavaly nyáron (8-10 hónapos korában) a 30 fokban is volt rajta egy vékony kendő.

Addig amíg be nem nő a kutacsa, nekem eszembe sem jutna levenni a sapkát...

2011. ápr. 5. 12:36
 16/16 anonim ***** válasza:
21.53-as vagyok. én is azt láttam tegnap hogy csak az én lányomon volt sapi. de engem nem érdekelt, azt néztem hogy a kis füle nehogy huzatot kapjon.
2011. ápr. 5. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!