Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az "aranyos" miért lenne...

Az "aranyos" miért lenne negatív értelmű?

Figyelt kérdés
Miért baj, ha azt mondom egy babára, hogy aranyos? Szerintem teljesen pozitív szó.
2011. ápr. 3. 11:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom, esetünkben van, aki azt mondja a picire, hogy milyen aranyos, de 90 %-ban azt mondják rá, hogy milyen szép baba. Nem hiszem, hogy ha a 90 % szerint szép, akkor a maradék 10 % azért mondja, hogy aranyos, mert ronda. :P De szerintem ez mondjuk emberfüggő is, ki minek értelmez dolgokat. Szerintem nincs baj azzal, hogy aranyos, én nem értelmezem negatívumnak.
2011. júl. 13. 16:12
 12/15 anonim ***** válasza:

Jogosak az érvek,de bennem eddig nem merült ez fel.

Én a "cuki"-tól tudok falra mászni.

2011. júl. 13. 16:15
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem negatív, csak valaki kitalálta hogy az és most akkor menni kell utána, ennyi!
2011. júl. 13. 16:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előzőekhez.Ha egy babát nem látsz túl szépnek ( mert vannak kevésbé szép babák), akkor mondod azt: aranyos.Én feltettem egy képet az iwiw gólyahírébe a lányomról.Ott lehet szavazni, hogy gratulálok, zabálnivaló vagy aranyos.A legtöbb pontszámot az aranyos kapta!!Kimondottan rosszul esett!!Pedig ő tényleg gyönyörű, minden elfogultság nélkül, mások szerint is, és idegenek szerint is.Mindenki azt mondta rá, hogy szép.Mégsem örültem, hogy azt mondták rá: aranyos.
2011. júl. 13. 19:42
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is inkább negatív. Bár én már megszoktam, hogyha apukám azt mondja aranyos na ott van valami bibi.

Nem egy nagy megerőltetés ha azt mondod de aranyos, egy nem túl szép babára. Mert igenis minden piciben van valami plusz, amit észre lehet venni. Dicsérni kell a tulajdonságait, pl milyen figyelmes, milyen hosszú haja van, de ügyes... Egy aranyost bármelyik babának oda lehet vágni, mert mind az.

A szó pozitív, de tartalomban édes kevés egy gyerek jellemzésére.

2011. júl. 13. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!