Miért nem lehet nekik jó minőségű bolti tejet/tehén tejet adni? Nem kötekedésből kérdezem hanem érdekel az oka.! És mikortól lehet nekik adni tejet?
Semmi baj a tejpépekkel szerintem (sőt nagyon finomak, én imádom őket), de neki még bőven elég a gyümölcs, zöldség, veszel hozzá pl 7 gabonás pépet és belekevered.
tejterméket is 8-9 hónaptól javasolt adni.
Én csak 10 hós korában adtam tejpépet, akkor is felirattam HA-t (eü kártyáraegyrészt nem került pénzbe és kiadósabb is)
En adtam neki 6honaposan tejbegrizt.A te dontesed.
A sok allergiarol pedig csak annyit hogy 100%ra nem lehet visszavezetni hogy mi volt a kivalto ok.
Hát én már voltam olyan telepen ahol a teheneket fejik és szállítják a feldolgozóba és láttam mit tesznek a tejbe, hogy ne romoljon meg és ne dobják vissza. Tudod akkor inkább a dobozos poros kaki hidd el, mint a bolti tej. Ha tejet adsz akkor inkább biztos forrásból házi tejet. De azzal még szerintem kár terhelni a gyomrát.
Egyébként régen is volt allergia csak akkor nem figyletek az anyukák meg a dokik annyira az apróbb részletekre, mint most.
Tesóm is tejen nőtt fel emiatt súlyos coloitis ulcerosaja van 23 évesen. mert nem tünt fel senkinek h allergiás.
Én is tejen nőttem fel, nekem semmi bajom.
Az én fiam tejallergiás volt, 1 évig szigoru tejmentesen volt. Ezalatt a szomszédom verte a mellét, hogy a kicsije hogy eszi a tejbegrizt meg issza a tejet. Most sír-rí, mert nem fejlődik rendesen, 2 évesen sulyos allergiája lett, míg mi a kitartásunk gyümlcsét meghozván ihatjuk a házi tejet.
Szóval gondolkozz el megéri e kapkodni.
Egyébként azt mindenki elfelejti, hogy lehet csinálni tejbegrízt vagy tejberizst rizstejből is! Azt pedig nyugodtan adhatsz 6 hós babádnak is. Ugyanúgy kell elkészíteni, mintha normál tejből csinálnád, picit még édeskés is lesz, mivel a rizstej alapból kicsit édeskés.
A vitába nem igazán kívánok belefolyni, nekem is az a véleményem, hogy jobb félni, mint megijedni.
Én is felestejet kaptam anno 35 éve, és olyan vashiányos vérszegény vagyok, amit nem tudnak kikezelni. Hogy ettől-e? Nem tudom, mindenesetre én nem adok még kisfiamnak tejet inni (másfél éves), inkább megveszem a vitaminnal dúsított tejital port. Persze rendes tejből készített tejbegrízt, tejberizst, tejjel felöntött főzelékeket azért már kapott, de azokat is csak 1 éves kora után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!