Mi alapján választasz nevet a babádnak?
Figyelt kérdés
Hangzás, gyakoriság, divat, eredet, jelentés, olvasmány vagy filmélmény, családi hagyomány? Érdekelne, mi alapján választasz/választottál.2011. márc. 30. 14:12
11/40 anonim válasza:
Az alapján váűlaszottam, hogy a volt barátomnak is Edina volt a kislánya ( előző házasságból) és ráadásul majdnem egy napon is születtek az exemmel, egy nap eltéréssel, úgyhogy pláne!
:D
Egyébként csak szörnyülködök itt az egyik válaszírón, amiket írt.Ármin-Bennett, Amina-nemtoménmi...Brr!Na, az ilyenektől kiráz a hideg.A gyereknek lesz gáz, mikor félreírják a nevét + tízszer elkérdezik majd, hogy írja, egy sima admininsztrációkor.Dehát kinek a pap......
12/40 anonim válasza:
Bocs a hibákért, csak a pipától nem láttam, mit írok.
XD
13/40 A kérdező kommentje:
Kedves 14:35! Nehogy felhúzd magad ezen az ártatlan témán :)
2011. márc. 30. 14:38
14/40 anonim válasza:
még az is szempont volt nálunk, hogy gyerekként és felnőttként is jól hangozék (ilyen a Pali-Pál, Cili-Cecília). Nem irigylem az olyan orvost, ügyvédet, akit Virágnak, Napsugárnak, Hercegnek... hívnak.
15/40 anonim válasza:
Én sem tudok elképzelni egy Bendegúz nevű bankigazgatót... :)
16/40 anonim válasza:
Tulajdonképpen évek óta eldöntött nevek voltak, nem érdekelt, hogy most már tucatnévnek titulálják itt a gyk-n az anyukák:)
Ezek tetszettek kamasz-korunk óta, így ezért ezeket a neveket adtuk:
Bence és Eszter.
L.
17/40 anonim válasza:
Férjem vezetéknevében 2db cs és 2db k van, így ezeket igyekszem kerülni. Mármint nem kezdődik k-val és cs-vel a kisfiúnk neve. Mivel a vezetéknév 3szótagos, így igyekeztünk max.2szótagosat keresni. Vegyes hangrendű a vezetéknév, így elég sokat variálhattunk. Elég nehezen találtunk nevet (Márton lett), most megint kereshetünk, bár még van 4 hónapom a szülésig. Nevünk még nincs. :(
18/40 anonim válasza:
Előző vagyok: a-ra végződik a vezetéknév, így a-val kezdődőt kizártuk. Nem szeretem az alliteráló neveket sem.
19/40 A kérdező kommentje:
Én irodalmi berkekben, és a történelemben szoktam nézelődni. De a jelentése sem elhanyagolható számomra. Mostanában nagyon tetszik a Trisztán, de azt jelenti: szomorúságra született, és nem merem bevállalni. Vagy ez hülyeség szerintetek?
2011. márc. 30. 14:48
20/40 anonim válasza:
Atianyu vagyok. Szerintem a jelentése az mellékes. Attila pl. azt jelenti, hogy Isten ostora. Szoktam mondani, hogy kisfiam az Isten ostorának csapása, a szülei hátára, de csak poénból persze, mert alapvetően nagyon jó kisfiú. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!