Mi alapján választasz nevet a babádnak?
Kisfiam a nagybátyja nevét kapta, aki sajnos már nem él, így az ő tiszteletére neveztük el Attilának. Amúgy is tetszett egyébként ez a név, és nagyon rá is illik a fiatalúrra. :)
A második, ha lesz még gyerkőcünk, akkor Ákos vagy Jázmin lesz - mert ezek tetszenek.
nekünk ezek voltak szempontok:
-tetsszen,
-jól hangozzon,
-ne legyen mgh-val kezdődő (-i a családnevünk vége, hülyén szólna pl. az -i Ábel),
-ne legyen tömegnév,
-de ne is legyen túl különleges. ismerős, de ritkább neveket keres(t)ünk. én tanítottam babámig, és láttam, mennyi divat név van, illetve egyes nevek mennyire gyakoriak lettek. (pl.Botond a kedvenc fiúnevem, de annyi babát hívnak Botondnak, hogy inkább nem adjuk ezt a nevet).
előny, ha a védőszentje is szimpatikus.
Mindketten zenészek vagyunk, és olyan jó volt a babánkat Cecíliának keresztelni. tökéletes név (számunkra) és a védőszentje épp a zene, zenészek védőszentje.
AMI TETSZET!!
nem érdekelt divat, gyakoriság és semmi egyéb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!