20 hetes anyatejes babának mit adjak, ha vészesen fogy az anyatej?
Elvan még vele azért, de folyton elégedetlen. enne mlg, de nincs több, éjjel pedig egyre többször kel föl és alig lát az álmosságtól, de éhes :-((( arra gondoltam, hogy valami pépfélét adnék neki, ami telíti kicsit a pocakját és csak annyit, hogy jobban aludjon éjjel, illetve elkezdjük a hozzátáplálást is, csak lassabban, mint eredetileg gondoltam. tápszert nem szeretnék adni neki, mert annyi tej van azért, hogy elvan vele, csak szeretném, ha nem csak el lenne, hanem jól is lakna, mert így folyton tekereg, nyöszörög és hiába szívja, kb.2-3 perc után már alig jön valami, de legfeljebb 6 perc. plusz a másik cici ugyanennyi. másfél-2 és fél óránként ezsik. mindenféle trükkel próbálom visszatornázni a mennyiséget, amikkel eddig sikerült és nem meg. egy van kb. két hete. az elmúlt hétben a súlya sem ment igazán és a pisi is kevesebb, akki meg eddig se volt, így a hozzátápi mellett döntöttem. de a zöldségek és gyümölcsök telitik majd annyira hogy éjjel jobban aludjon, ha már rendesebb adagokat fog enni? vagy keressek valami pépet? tápszert és egyéb tejalapú mesterséges dolgot nem szeretnék, mert én is tejérzékeny vagyok, így ő is esélyesebb rá. :-( Sinlacra vagy gabonapépre gondoltam.mit ajánlanátok? kölespép jó? én házilag is szívesen kutyulnám neki. mi kell hozzá? valamennyi anyatej van még a fagyasztóban is, de ha olvasztok ki, akkor éppen nem kell neki. másnap meg majd megőrül, hogy enne még a cicin kívül is, de addigra már önthetem ki, mert letelik 24 óra :-( inkább ilyen pépfélékhez használnám fel és akkor pár nap után mindig ugyanakkor adnék neki. vagy kezdjük simán a gyümölcsöket majd a főzeléket és hagyjam a pépeket a csudába?
bocs, h itt kérdezek, de a védőnő nem ért rá most ennyire :-((((
egyáltalán nem értek veled egyet. vannak tejmentes tápszerek, inkább azt kellene adnod neki. szerintem az nem elég, hogy "elvan" az anyatejjel. ha most 20 hetes, akkor kb. 5 hós, így megkezdhetitek a hozzátáplálást, azonban azt sem lehet eröltetni, gyorsan csinálni. Inkább HA-s tápszert kellene adni neki, és emellett elkezdeni a gyümölcsöket. tejalapú étkezés a legalapvetőbb ekkora korban.
a sinlac jó, gyakran adnak olyan csecsmőknek, akiknek nem elég az anyatej, de egyéb gabonapéppel én nem helyettesíteném a tápszert.
A Sinlac is mesterséges( szintetikus laktóz)! Tapasztalatom szerint a gyümölcsök nem telítik el a babát annyira, mint a tejci. Mi 2 hónapja táplálunk hozzá, de még mindig nem váltottunk ki egy szopizást sem, mert a kisfiam cicifüggő.(8 hó):)
Abba pedig csak bele kell gondolni, ha te valami nehezet eszel vacsorára, akkor nem fogsz jól aludni éjjel(valószínű). A mi babánk már 2-3-szor eszik szilárdat, de éjjel fenn van egyszer!!
Igyál sokat, szoptass pár napig sűrűbben és légy nyugodt, nekem ez bevált. Remélem neked is be fog!
iszok sokat, de ennél sűrűbben szoptatni már nem tudok. valamikor meg aludni is kell a gyereknek meg játszani. ne lógjon már egész nap cicin ennyire :-( max. két óra telik egy két szopizás között. éjjel se kevesebb. így viszont sem ő, sem én nem alszunk.
A sinlac ezek szerint jó lehet?
a gyümölcsök nyilván nem telítik el, sőt. :-( de az sem állapot, hogy nem tudja kipihenni magát, így valamiféle "eltelítés" mégiscsak kell, hogy legalább valami mélyalvási fáziba eljusson, mire felébred. pláne, hogy két etetés között sokszor bő fél óra is eltelik, mire elalszik, plusz a játékidő és egyebek, szóval max. 60 perc, amit egyszerre aludni tud és egész nap nyűgös.
kb. két héttel ezelőttig bőven elég volt a tejem és nem történt semmi, amitől kevesebbnek kellett volna lennie, stressz vagy ilyesmi és mégis kínlódunk néha. na nem mindig. de naponta egyszer vagy max. kétszer van olyan, hogy enne még. akkor jön hogy nem két ciciből, hanem sokszor 8-10-12 ciciből eszik, mire jóllakik. a tej meg mégse lesz több ettől se.
úgy gondoltam, ha már eddig nem kellett neki tápszer, akkor már miért adjak? nem az a célom, hogy elapadjon a maradék tej is. :-(
nem vagyok biztos benne, h rosszul fog aludni tele pocakkal, mert amikor tejcivel rakta tele jó alaposan a pociját, túlcsordulósra, akkor is vígan aludt, sőt, volt hogy 6-7 órát aludt, de 5-öt minimum. aztán bő két hete nem. azóta örülök, ha 3 órát sikerül aludnia este egyszerre. és megy a súlya így is (110 gramm az elmúlt hét óta), csak már nem annyira (eddig 150 körül volt)
Szóval nem éhezik a gyerkőc, csak időnként férne még belé. ő egyébként mindig cska kkor szokta abbahagyni az evést, mikor már nem fér bele és ez az, ami mostanában nem mindig sikerül :-(
A sinlac nem valami rizsalapú cucc egyébként? rosszul tudom ezekszerint, hogy a Sinlac nem tejalapú?
első vagyok. a sinlacot adhatod neki nyugodtan. én úgy csinálnám, hogy egy-egy szopi helyet azt adnék neki, így a tejed szaporodhatna, illetve este adnék neki, hogy valóban többet aludjon. mert elhiszem én, hogy a legfontosabb az anyatej, de ugyanígy fontos az alvás is, hiszen az idegrendszer akkor fejlődik leginkább.
az is eszembe jutott, hogy kaphatna sinlacot naponta többször is, és utána tennéd mellre, így jól is lakna, meg szopizna is. ez a "hivatalos" véleményem.
amit igazán gondolok, az változatlanul az, hogy tápszert kellene adnod neki, hiszen 1 éves korig "kell" eljutni addig, hogy reggel és este kapjon tejet, napközben pedig mást, szilárd ételt egyen. addig nagyon hosszú még az idő. tudom, hogy jó szoptatni, meg a legjobb a babának, de minden áron???? egy 5 hós babának már nem 2 óránként kellene ennie. kipurcansz te is, főleg, hogy éjjel is többször felébred, ő sem nyugodt, te sem vagy az, a pihenésről nem is beszélve. sokan csak pár hétig, vagy egyáltalán nem tudnak szoptatni, tápszert adnak babáiknak, akik ugyanúgy egészségesen nőnek fel, mint az anyatejes babák.
persze te tudod, mit csinálsz. nekem nem volt választásom, 7 hetes volt a lányom, mikor elapadt a tejem, addig is egy méregdrága kapszula segítségével volt. nekünk ennyi jutott.
hozzáteszem, ha hozzátáplálsz, sinlacot adsz, akkor is kevesebbet fog szopni, hiszen mást eszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!