Miért várják el az ember gyerektől, hogy külön
aludjon?
Figyelt kérdés
Tudom ez most furcsán hangzik,de komoly a kérdés?Annyit gondolkozom rajta,hogy körülöttem mindenki azzal jön,hogy és átalussza már az éjszakát?Jól alszik,külön alszik?Nekem 7.5hónapos a babám,első perctől rossz alvó,együtt alszok vele,és amikor bemegyek aludni és kisírja magát magam mellé teszem.Együtt alszunk.Sokan elítélnek emiatt,de ha nem ezt tenném fél óránként kellene kivennem és semmit nem pihennénk.Azon gondolkodtam,hogy minden emlős a kicsinyével együtt alszik,van elválaszthatatlanul.AZTÁN mikor megérett a kicsi magától leválasztódik.Mégis az ember gyerekétől rögtön elvárjuk,hogy egydűl egy szobában ,tök jól aludjon.Én ha megfeszülnék sem pihenne nélkülem,sőt nappal ha nem alszok vele akkor csak egy fél órát alszik és kb 1.5óra múlva kezdhetem előröl az altatást mert lefárad..így az a megoldás ha én is vele pihenek..ha ezt valaki meghallja elszörnyed..egyedül az anyám és a Dr nő értette meg..amire az volt a válasz ő egy ilyen ragaszkodó baba..akkor most miért néznek rám furcsán az emberek.Ennek tudom hátránya is van,mert ha valahova elmegyünk vele kell legyek amíg alszik,de akkor.Én nem siratom ,nem terrorizálom,szép nyugodt babám van.De mégis..nem értem a köznépi felfogást,segítsetek.szerintetek mi a helyes??
Viszont az is igaz, hogy ha ez sokáig tart, akkor nagyon magadhoz szoktatod a gyereket, neki sokkal nehezebb lesz önállósodnia, nem azért mert ő nem önálló, hanem mert te nem adsz erre lehetőséget neki. Másrészt nem tudom, hogy párkapcsolatban élsz-e, de egy kapcsolat nem tudom, hogy hogyan fog működni ilyen feltételek között. És mégis a férjed az akivel le fogod élni az életed, nem a gyereked.
2009. febr. 25. 23:33
2/13 anonim válasza:
Az a helyes amit te jónak látsz, ait az anyai ösztöneid diktálnak és elsősorban amit a babád igényel! Az hogy más mit gondol meg ne érdekeljen. Mindenki másképp csinálja. Engem csak akkor érdekel valakinek a véleménye ha kérdezem. Ha nem akkor meg tartsa meg magának. És hozzáteszem nagyon kevés embernek a véleményére adok. És csak hogy tudd, én pont azon szerencsés anyukák egyike vagyok akinek a gyereke öt hetes kora óta minden éjjelt végig aludt. Egyetlen egyszer voltam fenn vele egy órát amikor náthás volt. Tehát én nem alszom a gyerekemmel, mert ő csak a saját ágyában alszik el. Még sosem aludt közöttünk. Pár alkalommal elaludt a mellkasomon amikor még nagyon kicsi volt. Utálta ha ringatjuk, magától elelszik egy pillanat alatt, és a takarót is ki nem állhatja. Én az ő igényeihez igazodok. Napközben rengeteget szeretgetem, és ő is viszonozza hiszen már 9,5 hónapos. Csak azért írtam ezt neked, hogy tudd én nem alszom a babámmal mégsem szörnyülködök azon, hogy te igen. Neki is és neked is az a jó ha kipihentek vagytok és ha ezt így tudod megoldani akkor tedd azt. Ne parázz azon hogy más mit gondol és nem is tartozik másra hogy hogyan alszik a babád, stb.. Az ilyen kérdésekre egyszerűen nem kell válaszolni. Tereld el a szót, tégy úgy mintha meg sem hallanád, vagy egyszerűen mondd azt, hogy nagyon jó alvó és kész. Ez egy magánügy és csak azzal osztd meg akit erre méltónak találsz. Üdv.
2009. febr. 25. 23:51
3/13 A kérdező kommentje:
Igen ebben igazatok van,de sajnos nekem eddig egyszer sem aludta végig és nem azért mert én nem szeretném.Igen párkapcsolatban élek,férjem van ,sajnos külön alszunk de ő megérti ezt..mondjuk vele sem egyszerű a horkolás miatt,de most a gyerekről van szó.Volt már,hogy külön próbáltam menni feladtam,mert nem volt jó,így se jó,mert félek,hogy szoktatom le róla de így legalább pihenünk.Mivel nekem nappal sem alszik egyszerűen így muszáj pihennem nekem is.Próbáltam már mindenfélét,aludj jól gyermekemet,suttogót,de a gyerek bebizonyította akkor sem csinálja azt amit szeretnék."átüvöltött nappal és 2éjszaka után feladtam-lehet kár volt,de már én is türelmetlen voltam egy fáradt babával,így most jó de mégis ott motoszkál,ha pl ovis lesz,hogy fog egyedül elaludni ha most velem alszik el..mit tegyek,hogy jó legyen,nem tudom:(
2009. febr. 26. 00:16
4/13 A kérdező kommentje:
Annyit még,hogy este 8tól kb hajnali 1-2ig alszik,igaz szaggatottan egyedül de utána nem hajlandó csak velem,szopizik még ezáltal,lehet ez a gond,de ha elveszem tőle sztem el is apad a tejem mert már olyan kevés van.
2009. febr. 26. 00:18
5/13 anonim válasza:
szerintem ne aggasszon a dolog! ha a férjed is jól tolerálja a dolgot, és te sem érzed azt, hogy nem jó ez így, akkor jól van ez így! Az a legfontosabb, hogy mindenki nyugodt legyen. Ha a babád és te is így vagytok nyugodtak és kipihentek, akkor így csináljátok! az is lehet, ha már nem fog szopni, egyszerűen magától elhagyja a " ragaszkodás" ilyen formáját. Ő is önállósodni fog lassanként és lehet hogy észrevétlenül történik meg az egész! ne agyalj azon, hogy így jó, vagy nem így jó, mások mit mondanak, mások hogyan csinálják! Az a jó mindig, amit a megérzésed diktál! Boldog Babázást! És adj egy csókot a férjednek, mert ritka kitartó és megértő társ!!!
2009. febr. 26. 07:48
6/13 anonim válasza:
Az én fiam is ilyen. Ő is 7 és fél hónapos. Pár hete nem hajlandó elaludni nélkülem, pedig korábban 10 perc alatt elaltatta magát egyedül. Délelőtt, délután a nagyágyban alszik el, rajtam. Este a saját ágyában kezd, aztán 4kor kel, szopizik és mellettem alszik tovább. Ne idegeskedj emiatt, nektek és nekünk is így jó, és boldogok vagyunk. Nem ez a legfontosabb?!
2009. febr. 26. 08:48
7/13 anonim válasza:
a mi fiunk 9 hós múlt és velünk alszik. néha n is pihenek vele nappal. jól van ez így nekünk. ne foglalkozz mással. én már meg sem hallomm ezeket, de ha mégis akkor jól elmondom a véleményemet és többet nem mondják. ez van. állj a sarkadra!jó anya vagy. Régen nem volt külön szoba, régen is együtt aludtak a babákkal, stb...
2009. febr. 26. 10:02
8/13 anonim válasza:
Megpróbáltad már ugy, hogy a kiságya melletted van? Mi egy szobában alszunk a picivel (pedig van böven hely), nem veszem magam mellé de a kiságya szorosan az ágyam mellett van. Ha felébred, elég benyúlnom a kiságyba , megsimogatom és alszik tovább.Nem kell ugrálnom, de nyugodtabban telnek igy az éjszakák és Apával sincs akadálya semminek :)
2009. febr. 26. 10:06
9/13 anonim válasza:
Az első válaszoló írta, hogy ettől önállótlan lesz a gyerek. Ez egyáltalán nem biztos, ugyanis ha ilyen ragaszkodó, akkor Te jelented neki a biztonságot. Ebből adódik, hogy könnyen önállósodhat, mert érzi a biztos hátteret, hogy az anyjára mindig számíthat. (Egész véletlenül nem Rák az a gyerek?)
2009. febr. 26. 10:24
10/13 anonim válasza:
Az a jó nektek, amiről legbelül érzed, hogy helyesen teszed!
Nálunk is ugyanez a helyzet. Összebújva alszunk a kisfiammal, mint a kisállatok a kis kuckójukban. Néha előtör belőlem, hogy átszoktatom a kiságyba, mert sokszor már nagyon fáj a hátam reggelre a furcsa pózokban való alvás miatt. Mert az ágyunk hármónknak nem túl széles... De aztán rájövök: az átszoktatás sírás-rívás, álmatlan órák nélkül nem megy. És olyankor sajnálom. Mert egy ilyen pici gyereket miért ordíttasson az ember éjszaka, csak azért, mert "az a helyes, ha külön alszik". Ha lenne kíméletes módszer, akkor lehet, hogy szép lassan, óvatosan megpróbálnám a fejünknél lévő (!!!) :-))) kiságyba átszoktatni. De még SEHONNAN nem hallottam gyerekbarát, sírás nélküli, kíméletes módszerről. (Ha van, írjátok meg. :-)))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!