Szeretnék egy kis közvélemény kutatás csinálni. Külön szoba, vagy szülő mellett újszülött?
Első babánkat várjuk. Elég nehezen döntünk arról, hogyha haza jövünk a kórházból, rögtön a kis szobájába altassuk, éjszaka, vagy csináljunk a mi ágyunk mellé még egy kis ágyat. Asztalos a férjem.Vettünk bébiőrt, légzésfigyelőt, a szobája pedig kb4-5m-re van a miénktől. Ajtót nyitva tudnánk hagyni. Az is megfordult a fejemben, hogy egy pár hétre ott aludnák nála, de nem igazán szeretném. Azt végképp, hogy a mi ágyunkba szokjon.
Akiknek volt eleve gyerek szoba, hogy döntöttek, és miért. Aztán , hogy valósult meg ez gyakorlatban?
Nagyon köszönöm a sok választ. Elég vegyesek :-)
Hát, még mindig nem döntöttem. Lehet, hogy tényleg az válik majd be, ha megszületik eldöntjük.
az én ismerőseim körébe sokan egy szobába voltak a gyerekükkel,aminek az lett az eredménye,hogy még 5-6 évesen is köztük alszik,és sehogy sem tudják "kitenni" a szobábájukból.
Ugyhogy én ebből kiindúlva rögtön külön raktam,és úgy voltam vele ha sokszor felkel akkor az ő szobájában alszom. én nem bántam meg ezt a döntést,mert már 3lesz,és semmi problémánk nincs az altatással sem.hiszti nélkül megy aludni a szobájába. És én úgy gondolom a hálószoba maradjon meg a mi intimszféránknak.Az más tészta,hogy korán kelő,és reggel 6-7kor közénk fekszik,de ezt már egykikünk se bánja.
Ha mégis valaki úgy dönt,hogy egyszobába alszanak a picivel,akkor ált. azt javasolják,hogy legkésőbb fél éves koráig rakják külön,mert ekkor még viszonylag könnyen megy.de utána már kiharcolja magának,hogy maradhasson..
Első pillanattól kezdve külön szoba, külön ágy. Másfél éves a kisfiam, nem is tud velünk aludni, ha véletlenül egy szobába kerülünk, akkor zavarjuk egymást (pl. vendégségben). Párom horkol, én verekszem és beszélek éjjel, az ágyunk csak 140-es, és a szobánk is elég pici, így el sem férne benne még egy gyerekágy is.
Én nem bántam meg, hogy így csináltuk. Volt légzésfigyelőnk, a szobája két lépésre van a miénktől, ráadásul kezdettől fogva csak egyszer ébredt éjjel enni, azt is csak 6 hétig, azóta végigalussza az éjszakákat. A következő gyereknél ugyanígy fogom csinálni.
De azt mondom, hogy a baba igényeit kell főleg figyelembe venni.
az enyém 10 hós. Eleinte mellettem aludt állványos mózesben, aztán kiságyban. De olyan nehéz volt már ki be venni az ágyából hogy inkább vettem a francia ágy mellé egy kiságyat (nem rácsost) aztán csak "átdobom" szopi után.
Esélyem sincs külön rakni, elég így is a szopikat elintézni.
Újszülöttet az első 6 hétben semmiképp nem tennék külön.
lemardt, a férjem egyáltalán nem zavarja. Megébred a sírásra, de rögtön vissza is alszik.
Amúgy elég viccesnek tartom hogy van aki azt hiszi, ha a gyerek külön van rakva akkor majd később nem lesznek rémálmai, és szorongásai. A húgom világ életében saját ágyba volt szoktatva mégis 5-7 éves koráig velem aludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!