Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szeretnék egy kis közvélemény...

Szeretnék egy kis közvélemény kutatás csinálni. Külön szoba, vagy szülő mellett újszülött?

Figyelt kérdés

Első babánkat várjuk. Elég nehezen döntünk arról, hogyha haza jövünk a kórházból, rögtön a kis szobájába altassuk, éjszaka, vagy csináljunk a mi ágyunk mellé még egy kis ágyat. Asztalos a férjem.Vettünk bébiőrt, légzésfigyelőt, a szobája pedig kb4-5m-re van a miénktől. Ajtót nyitva tudnánk hagyni. Az is megfordult a fejemben, hogy egy pár hétre ott aludnák nála, de nem igazán szeretném. Azt végképp, hogy a mi ágyunkba szokjon.

Akiknek volt eleve gyerek szoba, hogy döntöttek, és miért. Aztán , hogy valósult meg ez gyakorlatban?

2011. márc. 29. 10:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, Te pontosan fogod érezni, hogy hogyan lesz a legjobb Nektek, amikor kijöttök a kórházból. Az, hogy hogyan fogsz dönteni, sok mindentől fog majd függeni, pl.: mennyire vagy fáradt, mennyit bírsz éjszaka rohangálni, mennyire nyugodt/sírós a babád, hogyan viseli a férjed az új jövevényt. Én az első babámat külön szobában altattam, szinte perce pontosan 3 óránként ébredt enni éjszaka, akkor is csak kivettem az ágyából, átvittem a saját szobánkba, megszoptattam (fekve kényelmesebb nekem éjszaka valamiért), aztán visszavittem. Simán visszaaludt a saját ágyacskájában. Mondjuk, amikor hasfájós volt, vagy valami más miatt nyűgös, akkor simán hagytam közöttünk aludni, úgy mindenki nyugodtabb volt. Férjem nem egy éjszakai ugrálós, asszisztáló típus, így ő tőle nem vártam segítséget, viszont nem zavarta az sem, hogy ki- be szállunk az ágyból. Második gyerekem sokkal rosszabb alvó volt, ráadásul közös szobájuk van a nagyobbikkal, sőt én is fáradtabb voltam. Így ő kapott egy bölcsőt a francia ágy mellé, hogy majd abban alszik, míg nem normalizálódik a helyzet. Az az igazság, hogy még ahhoz is fáradt voltam, hogy ki-be rakosgassam a bölcsőből, úgyhogy 2 hónapos koráig szinte végig köztünk aludt. 2 hónaposan kezdett beállni bizonyos időpontokra, akkor már inkább felkeltem megszoptattam és visszaraktam a saját ágyába. Nekem egyik gyerek sem szokott be a szülői ágyba, most, hogy 1,5 és 2,5 évesek nem is értik, mikor megkérdezzük tőlük, hogy nem akarnak-e esetleg velünk aludni, mikor betegek. Különben nekem is asztalos a férjem, ráértek akkor csinálni esetleg egy plusz ágyacskát, ha szükségesnek ítélitek meg majd a helyzetet. Bízzál magadban, a megérzéseidben, és azért vedd figyelembe az Apa véleményét/észrevételét is, sokszor érdekes módon az válik be jobban, mint az anyáé, hiába ők vannak kevesebbet a babákkal.
2011. márc. 29. 11:16
 12/21 anonim ***** válasza:
44%
Mi már a születése előtt eldöntöttük hogy a saját szobájában fog aludni. Így is lett. Első 2 éjszaka volt 1-1 óra hogy közénk kellett vennem, mert annyira sírt hogy kénytelen voltam, mert csak így aludt el. Aztán amint elaludt elég mélyen, áttettük a helyére. Én láttam olyan családot ahol még a mai napig is a 7 éves a szülők közt alszik. Én ezt nem szerettem volna. Azt is el akartam kerülni hogy minden fodulásunkra felébredjen, így egy szobában sem aludtunk. Egy 3 méteres folyosó válasz el minket, ami nem távolság, így az éjjeli etetést is ki lehet bírni. És egyből megébredek amint felkel (a bébiőr teljesen felesleges kiadás volt nálunk, de nem bíztam magamban :) ) Igazából nem jelent gondot hogy átmenjek szoptatni. Így jól alszunk mi is, és ő is. A pocakosság alatt gondolkodtunk hogy a mi ágyunk mellett aludjon, de arra gondoltam hogy meg fogom szokni hogy közel van, és hiába mondom most hogy 3 hét és átteszem, mindig csak kitolnám az időt. Előbb vagy utóbb úgy is meg kell szokni a saját szoba, ágy tényét, így egyszerűbb ha már így szoktatod, mert neki még új ez a világ, és így lesz neki természetes, ahogy most kialakítod. Csodaszép, egészséges babát, és nyugodt éjszakákat kívánok!
2011. márc. 29. 11:44
 13/21 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a sok választ. Elég vegyesek :-)

Hát, még mindig nem döntöttem. Lehet, hogy tényleg az válik majd be, ha megszületik eldöntjük.

2011. márc. 29. 11:56
 14/21 anonim ***** válasza:
Én is arra szavazok, hogy szülővel egy szobában. Legalábbis az elején. Te is nyugodtabb leszel! Aztán pedig mehet külön szobába. Az éjjeli ébredéseknél pedig majd meg lehet próbálni, hogy apa menjen be nyugtatni, hátha akkor nem fogja majd kérni a cicit. Mi sajnos nem tudtuk megoldani a külön szobába való alvást-hely szűke miatt-,de ha tehettem volna, így csinálom.
2011. márc. 29. 12:03
 15/21 anonim ***** válasza:
28%

az én ismerőseim körébe sokan egy szobába voltak a gyerekükkel,aminek az lett az eredménye,hogy még 5-6 évesen is köztük alszik,és sehogy sem tudják "kitenni" a szobábájukból.

Ugyhogy én ebből kiindúlva rögtön külön raktam,és úgy voltam vele ha sokszor felkel akkor az ő szobájában alszom. én nem bántam meg ezt a döntést,mert már 3lesz,és semmi problémánk nincs az altatással sem.hiszti nélkül megy aludni a szobájába. És én úgy gondolom a hálószoba maradjon meg a mi intimszféránknak.Az más tészta,hogy korán kelő,és reggel 6-7kor közénk fekszik,de ezt már egykikünk se bánja.

Ha mégis valaki úgy dönt,hogy egyszobába alszanak a picivel,akkor ált. azt javasolják,hogy legkésőbb fél éves koráig rakják külön,mert ekkor még viszonylag könnyen megy.de utána már kiharcolja magának,hogy maradhasson..

2011. márc. 29. 12:30
 16/21 anonim ***** válasza:
44%
Mi először a hálószobába tettük a kiságyat, hogy ott legyen mellettünk, de aztán 1 hónapos korában kiköltöztünk a nappaliba, és a háló lett a fiam szobája. Onnantól kezdve sokkal jobban aludtam, nem figyeltem fel minden egyes mocorgásra, nyöszörgésre, csak ha már tényleg felébredt és "szólt". És 1 éves koráig többször ébredt, csak cicin aludt vissza, de inkább mindig átsétáltam azt a pár lépést, minthogy mellettünk aludjon. Szerintem először mindenképpen tedd külön ágyba, aztán még mindig magad mellé veheted ha úgy érzed, fordítva nehezebb lenne szerintem.
2011. márc. 29. 12:38
 17/21 anonim ***** válasza:
61%

Első pillanattól kezdve külön szoba, külön ágy. Másfél éves a kisfiam, nem is tud velünk aludni, ha véletlenül egy szobába kerülünk, akkor zavarjuk egymást (pl. vendégségben). Párom horkol, én verekszem és beszélek éjjel, az ágyunk csak 140-es, és a szobánk is elég pici, így el sem férne benne még egy gyerekágy is.

Én nem bántam meg, hogy így csináltuk. Volt légzésfigyelőnk, a szobája két lépésre van a miénktől, ráadásul kezdettől fogva csak egyszer ébredt éjjel enni, azt is csak 6 hétig, azóta végigalussza az éjszakákat. A következő gyereknél ugyanígy fogom csinálni.

De azt mondom, hogy a baba igényeit kell főleg figyelembe venni.

2011. márc. 29. 12:41
 18/21 anonim ***** válasza:
Szerintem külön ágyban,és eleinte veletek egyszobában.Nagyon sokszor úgy fogz felkelkni hozzá félálomban fejet simizni,cumit adni,stb,hogy szinte nem is vagy telesen magadnál,olyankor az a 4-5 m is sokat tesz.Mindig fogsz eleinte éjjel átszaladngálni 2-3-4 óránként szoptatni?
2011. márc. 29. 12:48
 19/21 anonim ***** válasza:

az enyém 10 hós. Eleinte mellettem aludt állványos mózesben, aztán kiságyban. De olyan nehéz volt már ki be venni az ágyából hogy inkább vettem a francia ágy mellé egy kiságyat (nem rácsost) aztán csak "átdobom" szopi után.

Esélyem sincs külön rakni, elég így is a szopikat elintézni.

Újszülöttet az első 6 hétben semmiképp nem tennék külön.

2011. márc. 29. 16:45
 20/21 anonim ***** válasza:

lemardt, a férjem egyáltalán nem zavarja. Megébred a sírásra, de rögtön vissza is alszik.

Amúgy elég viccesnek tartom hogy van aki azt hiszi, ha a gyerek külön van rakva akkor majd később nem lesznek rémálmai, és szorongásai. A húgom világ életében saját ágyba volt szoktatva mégis 5-7 éves koráig velem aludt.

2011. márc. 29. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!