Babátok mikortól nem kapott anyatejet/tápszert/tejet reggelire, hanem vacsizott és reggelizett veletek?
Én fiam születésétől tápis baba volt- és mi 3éves korig adtunk neki tápszert illetve tejitalt. Még nem volt másfél éves,mikor a reggeli tejitalról egyik napról a másikra leszokott, és helyett csak reggelizett. (épp a Kolping hotelben nyaraltunk és ott olyan jó kaják voltak, hogy inkább azokból válogatott. :-D)
Két és fél éves kora után meg már este sem mindig kérte a tejecskéjét.
Már elmult három éves, szeretném a rendese tejet bevezetni nála- de most éppen alig-alig inni este tejet.
Ő egyébként nagyon jó evő gyerek, mindent megeszik, zöldséget, gyümölcsöt, húst, köreteket, mindent. Csokit édességet nem is nagyon szereti, sose kér, ha megkínálom egy túró rudival néha elfogadja.
Ezért nem nagyon kell neki a tej- szerintem. :-)
Kb. 9 hónapos korától nem issza meg reggel a tápszert.
Helyette eleinte joghurtot adtam, de most már az sem nagyon kell neki, így marad a kenyér sajttal, májkrémmel, tojáskrémmel. A kenyeret imádja!
Vacsorára még hál' Istennek megissza a tápszert, de max. 150 ml-t. :(
Pár nap múlva 1 éves, lassan átállunk a tejre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!