Áttérjünk a normál reggelire, vagy még hagyjuk? Ti mikor kezdtétek el, és miket reggelizett a gyerkőc?
10,5 hónapos a fiam, eddig még szopi volt a reggeli, 9 hónapos kora óta szopi+tápszer (egy hónapja kb. 100 ml-t tudtam lefejni reggel, tehát már nem túl sok van a kettőben)és 100 ml tápszert megivott. A héten mindig meghagyott egy csomó tápszert (150-ből 100-at, 120-ból 90-et, ma 90-ből 70 ml megmaradt.) Ez fél8 körül van. Majd fél 11-kor meszi a 180 ml gyümölcsöt tízóraira és alvás. Nem tűnik túl éhesnek, bár már a tízórait én csökkentettem le, hogy ne 2-kor legyen ebéd, hanem előbb.
Ez már azt jelenti, hogy el kéne kezdenünk a normál reggelit? És ha igen, mégis mit? Kenyér? Sima fehér? Olyat nem veszünk. Sütjük a kenyeret, max félbarna lisztből... vagy lehet neki is teljes kiörlésűt is adni? És élesztőset is? Zsömlét szokott majszolni. Felvágottak közül? Meg tudja rágni? 8 foga van, de ugye még nem rágók... Ti mit adtatok első reggelinek. Tojást még nem eszik. Köszi a segítséget!
Az én kislányom a kölesgolyóval és a bulátával tanult rágni.
Először én is aggódtam, de láttam milyen ügyes, utána a kifli már gyerekjáték volt.
A bulátát volt, hogy kettétörtem és úgy adtam neki.
A kenyérre nekem azt mondták, csak ne magvas legyen, amúgy amit eszünk eheti a gyerek.
Vajas reszelt sajtos kenyér, kefirbe szoktam mártogatni kenyérbelet, Tubusos boci sajtos kenyér.
Ő már eszik tojást is.
szerintem is adhatsz neki normális reggelit.
Hány fogatok van már?
Gondoltál már tejbe grízre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!