Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor el van maradva 9...

Most akkor el van maradva 9 hós lányom? Kérnék minél több választ!

Figyelt kérdés

A doktornő Dévény tornát javasolt 9 hós babámnak, egy másik szakember szerint semmi baja, de ő nagyon Dévény-ellenes. Éppen ezért kértem fejlődésneurológiára időpontot, de csak április közepére kaptunk. Addig is szeretnék tisztábban látni.

9 hós a kislányom és ezeket tudja:

KÚSZIK 1-2 métereket játszás közben, ha nagyon motiváljuk átkúszik a másik szobába is. Igaz, csak féloldalasan: bal kezére támaszkodik, jobb lábbal löki magát.

NEM "KUTYÁZIK" - ez baj? Most gyakoroljuk. Megtartja magát pár másodpercik, de aztán visszahuppan hasra.

NEM ÜL FEL, DE MEGÜL - napi néhány percet hagyom azért így játszani. Több percig ül, aztán eldől szegény. :)

NEM ÁLL FEL, de a súlyát megtartja.

"REPÜLŐZIK" - ez ami kicsit aggaszt, mert ezt csinálja a leggyakrabban. Még ha kúsznia is kéne, sokaszor ez "ugrik be" neki.

ÁTFORDULNI - 7 hós koráig nem fordult át, csak forgott, mint az óramutató, viszont egyik napra a másikra behozta ezeket.

Amúgy már gagyog, mondja, hogy "ba-ba-ba", egész nap motyorászik magában és kiegyensúlyozott baba.

köszönöm a válaszokat!

2011. márc. 24. 11:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Saját és ismerősi tapasztalatokból én azt mondanám, hogy nincs vészesen elmaradva, de ugyanakkor az ilyen gyógytornák nagyon jók és még a szellem fejlődést is serkentik, tehát ártani nem árthat. Ha egy szakember azt mondta, hogy javasolja, szerintem próbáljátok meg.
2011. márc. 24. 11:14
 2/7 anonim ***** válasza:
bocsi, nem szellem, hanem szellemi :)
2011. márc. 24. 11:14
 3/7 anonim ***** válasza:
szia.mi is 9 hónaposak vagyunk(kisfiú)kúszik ő is ,de sokat,átmássza az egész lakást,úgy jön utánam:)lábait kezdi maga alá húzni,de csak akkor megy fel ,,kutyapózba,,amikor megáll.ülni nem ül,csak pár másodpercre...kérdeztem is a doktornőt,mert aggódtam ez miatt nagyon,de ő azt mondta,hogy nincs gond,ha kúszik,meg ilyesmi.mostanában kezdett el felkapaszkodni és néha fel is áll.gagyog,visszabeszél:)szerintem nem gond.vannak babák,akik később ülnek,állnak,másznak,sőt...némelyikük ki is hagyja a mászást.azt is hallottam,hogy valamelyik baba előbb áll és csak azután fog ülni.mindegyikük más.pedig én régóta gyakoroltattam vele az ülést,mégsem akar.engem megnyugtatott az orvos.ne aggódj.van,aki ügyesebb és van,aki kicsit ,,lustibb,, :)
2011. márc. 24. 11:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát figyelj vannak határok hogy mettől meddig normális hogy nem csinál ezt vagy azt egy baba.Ezeket a határokat a doki biztosan tudja.

Az én fiam is kb. 7 hósan fordult át,4-5 hós volt mikor már nem repülőzött,mondjuk ebben én voltam a hibás mert nem fektettem hason.9 hónaposan viszont mászott és ült is szép stabilan.

Amire inkább én is azt mondom az a repülőzés hogy már nem kéne neki csinálnia.De majd meglátjuk más mit mond biztosan írnak még neked!

Sok sikert!

2011. márc. 24. 11:18
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a Dévény tornával nincs mit veszteni. Mi is járunk Kislányom 6 hónapos kora óta. Nagyon husi, és kicsit lusta kislányom van. Már az első alkalommal megmondta a gyógytornász, hogy nincs semmi komoly baj, kisebb hypotonia. Ennek ellenére én vittem szorgalmasan 2 hetente. 8 hónaposan kezdett forogni hátról hasra, vissza még most sem, 9 hónaposan elkezdett kúszni, de csak hátrafelé, felülni 10 hónaposan ült fel egyedül, majd mászni 11 hónapos korában kezdett. A repülőzést akkor hagyta el teljesen, amikor elkezdett mászni, kutyázni sosem kutyázott. Felállni még nem is próbálkozik, bár anyósom néha talpra állítja és kis segítséggel tartja is magát, de én ez ellen vagyok. Gyenge még a kis bokája, teljesen befelé dől. Erősödnie kell ehhez a mutatványhoz még.

Ne idegeskedj. Nem minden baba fejlődik nagykönyv szerint. Erre mi vagyunk az élő példa. Mutasd meg gyógytornásznak szerintem.

2011. márc. 24. 12:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem sincs lemaradva, de a Dévény torna csak jót tesz neki! Én magam is jártam Panni néni tanítványához, és helyrehozta a hátamat.
2011. márc. 24. 12:22
 7/7 anonim ***** válasza:
GYógytornász vagyok, ráadásul ismerem a Dévény tornát is, bár én magam nem azzal kezelem a pácienseimet. Jót tesz neki, de semmiben sincs lemaradva, nem kell aggódni. Vidd el, persze nézzék, meg de ha az anyagi kereteiteket meghaladja a foglalkozás ára, akkor nem érdemes rá költeni, spórolni (tudom az ember a gyerekéért mindent megtesz) de magától is szépen fog csinálni mindent hidd el! Minden jót!
2011. márc. 24. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!