Most akkor le vagyunk maradva?
Így van, ahogyan az előttem szóló írta.
A lányom 7 hónapos, gurul, forog, néha próbál négykézlábra állni. Ennyi. Nem ül, nem áll, nem kúszik, nem mászik. De a gyógytornász szerint papíron ennyit kell tudnia. Vannak ügyesebb, előbb mozgó babák, és vannak ráérősek.
De lehet, hogy a te babád meg előbb kezd el beszélni mondjuk. Az én lányom már mondja, hogy baba. És tudatos, mert csak gyerekekre mondja. De a mozgás nem érdekli, az neki fárasztó. :D
Abszolút nincs lemaradva! És az is normális, hogy ebben a korban ilyen nagy különbségek vannak. Az anyukák nagyon szeretnek dicsekedni a gyerkőcükkel, főleg, ha olyat produkálnak, ami a kortársaikra még nem jellemző.
Az én fiam 7 hónapos korára tanult meg mind a két irányba forogni, úgy, hogy előtte utált hason lenni. Aztán úgy beindult a fejlődése, hogy 11 hónaposan önállóan elkezdett járni. Szóval ne aggódj, a lényeg, hogy mindent a saját ütemében csináljon, ne pánikolj és ne erőltess semmit. Ha fejben és fizikailag megérik rá, akkor csinálni fogja! Elég bő "határidők" vannak a különböző mozgásformák elsajátítására. Amúgy is a babák felváltva fejlesztik a tudásukat, van amikor fizikálisan fejlődnek, van amikor szellemileg. Azt akarom ezzel mondani, hogy pl. az egyik baba már sétál, de még nem szólalt meg, a másik meg még csak kúszni tud, de már szövegel. :) Ne aggódj, semmi baj nincs a babáddal!
Ugyanez volt nálunk is.Az én fiam 10 hónaposan kezdett el mászni és 9 hónaposan volt mikor felhúzta magát először állásba.Most 1 éves de annyira be indult a mozgásfejlődése h álmomban sem mertem gondolni:)
Fel a fejjel!
Az én kisfiam 8 hónaposan ugyanezeket tudta. Mégis az átlagon bőven belül kúszott, mászott, majd indult el.
Az a baj, hogy sokan szeretnék, ha az ő babájuk különleges lenne, meg persze, hogy mindannyian szeretünk dicsekedni a gyerekkel, pláne, ha már tényleg megy 8-9 hónaposan.
Teljesen minden rendben van a gyerekeddel, az átlagnak megfelelően fejlődik. Hidd el, azért többen vagyunk, akinek átlagos a gyereke, mint akinek nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!