Hogyan kezdtétek adni babátoknak a tehéntejet?
2,8-ast és nem higítottam.(Dehogy kell higítani.Régen a házi tejet persze, hogy szokták higítani, és forralni is.)Ha tudsz venni, akkor magasabb zsírtartalmút vegyél!
Nem UHT tejet veszek, és nem forralom.Felesleges.De ha téged megnyugtat, akkot forrald fel!Mondjuk nyáron tanácsos, mert már találkoztam olyan tejjel, aminek a szavatossága még nem járt le, mégis romlott volt.
Amint betöltötte a babám az egy évet, már kapta is.Első héten 1dl, majd 2 és így tovább.
A lányom 15 hónapos, de még nem kap mivel nappal sokat szopizik és éjjel is 2x. Csak akkor fogom adni mikor már nem cicizik. A másik két lurkómnál is így tettem. Mivel én is és a férjem is allergiásak vagyunk, így fokozottan kell figyelnem a lehető legkésőbbi adására a tejnek, főleg mert a középső gyermekünk tejallergiás is, most 4 éves. A bőrgyógyásza (atópiás volt babakorában) azt mondta a tehéntej amúgy is emészthetetlen az ember számára és rendkívül megterheli a szervezetet, így ő pl sosem iszik. A kálciumot rengeteg más módon (jó sok zöldségben van sokkal hasznosíthatóbb módon mint a tejben)
be lehet iktatni az étrendbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!