Jártatok úgy, hogy belezavarodtatok a hozzátáplálásba?
Mindenki mást mond, mást javasol.A védőnők, orvosok véleménye eltér a másikétól.
Ha 3 embert kérdezek , hogy mit mikor, hogyan csak különböző válaszokat adnak.Ha interneten keresgélek, ott is ritka az azonos dolog.Talán egy van ami egyező, az alma , burgonya.
Teljesen kész vagyok, már én érzem magam hülyének, és ilyenkor döntse el az ember kire hallgat.
Fura, mert a védőnőnk egyenlő a 0-val, kb semmi újat nem tudott mondani, de a hozzátáplálásban valahogy mégis azt követtem, amit ő mondott: először a tízórait kezdjük gyümölccsel, majd 3-4 hét múlva ha már kiváltottuk, akkor az ebéd jöhet a főzelékekkel (zöldségekkel), szintén 3-4 hét. Az uzsonnát pedig csak 8 hónaposan kezdtük kiváltani.
Valahogy ez tetszett, pedig én is sokfélét olvastam, hallottam, ebben az egyben nem tudom én sem miért, de a védőnőre hallgattam. Te is próbáld meg azt kiválasztani, ami neked legjobban tetszik, és úgy gondolod, hogy a babádnak is tetszeni fog, és az alapján csináld. Nagyon elrontani nem lehet, ha nem adsz olyanokat, amiket pl. csak később lehetne. Nekünk bevált, hogy először a gyümölcsök, majd később a zöldségek, mondjuk a fiam mindenevő, nem volt gond sosem a főzelékekkel.
19 50-nek
Akkor most kifejtem azt, amibe szerinted nem lehet belezavarodni.Oké?
A védőnő szerint glutén bevezetése egy almába reszelt háztartási keksz, dietetikus szerint azt semmiféleképpen se, inkább 7 gabona pehely(dobozos).
Az orvos szerint gyümölcsös desszert nem vált ki egy étkezést, kínáljam meg tápszerrel, a védőnő szerint elég a gyümölcs.
Hozzátáplálós táblázat:gesztenye 6 hós kórtól
védőnő:kihúzza, csak 1 éves kor felett
dietetikus: hát kb. 8 hósan
Védőnő szerint ne adjak neki, grízpépet(dobozos 4 hótól ajánlott, dm-es)mert tej alapú---dietetikus dehogynem adhatom, hisz a tápszerek is tejalapúak
és ez csak pár a sok közül..........
A védőnő szerint glutén bevezetése egy almába reszelt - háztartási keksz, dietetikus szerint azt semmiféleképpen se, inkább 7 gabona pehely(dobozos).
válasz: a háztartási kekszben van tojás, vannak gabonapelyhek, vagy én pl. babakekszet (Hipp) adtam a lányomnak. 2 hét után liszttel rántottam be a főzeléket, ekkor 5,5 hós volt, így a glutént bevezettük.
Az orvos szerint gyümölcsös desszert nem vált ki egy étkezést, kínáljam meg tápszerrel, a védőnő szerint elég a gyümölcs.
válasz: majd a baba eldönti, hogy elég-e neki vagy sem. a gyümölcstől hamarabb megéhezik, ezért is jó tízórainak. annak szerintem elég és megfelelő. ha viszont a te babád evés után egy órával úgy dönt, hogy ordít, mert éhes, akkor bizony valóban nem elég. a saját tapasztalat: gyümölcs desszert be is áztatható babakeksz, valamilyen pehely, így alkalmas egy étkezésre.
Hozzátáplálós táblázat:gesztenye 6 hós kórtól
védőnő:kihúzza, csak 1 éves kor felett
dietetikus: hát kb. 8 hósan
válasz: ehhez képest vannak bébiételek, amelyek szerint 4 hós kortó adható...csak hogy ne legyél nyugodt:-)))
szerintem a gesztenyében semmi olyan nincs, ami miatt ne lehetne adni 6 hós kortól.
Védőnő szerint ne adjak neki, grízpépet(dobozos 4 hótól ajánlott, dm-es)mert tej alapú---dietetikus dehogynem adhatom, hisz a tápszerek is tejalapúak
és ez csak pár a sok közül......
válasz: a dietetikus nyert, mert valóban tejalapúak a tápszerek is, szóval nyugodtan adhatod a grízpépet is.
szóval igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy egy irányt neked kell kiválasztani, és aszerint kell végighaladni. illetve figyelni a gyermeked, hogy neki mi tetszik. pl. nálunk nem nagyon mennek a puffasztós zöldségek, mert sokat pukizik, sokszor "fájós" a puki, magyarán görcsöl a hasa. így ha nem is mellőzöm, de ritkán kap, pedig 14 hós.
nem szabad ezt az egészet túl bonyolítani, vannak alapzöldségek és gyümölcsök, amiket bátran lehet adni a kezdetektől, így szerintem tudsz belőlük válogatni. a kész ételekkel az a baj, hogy sokféle zöldséget kevernek össze egyszerre, én inkább azt szeretem, ha a borsó főzelék borsóból van, nem kell hozzá karfiol meg kukorica...stb. és nagy előnye, hogy sokkal többfélét lehet csinálni, mint kapni. de ez is csak az én nézetem, illetve a tesómé, aki 25 éve bölcsis néni.
az is saját tapasztalat, illetve ezt vallom is, hogy nem kell mindent megkóstolni 1 éves korig. szerintem teljesen felesleges mindenfélét adni, ehet ő egész életében annyifélét, miért kellene ezt az első évbe sűríteni. és azt sem kell elkapkodni, hogy minél hamarabb azt egye, amit mi.
végül: az biztos, hogy a védőnődre nem hallgatnék, ő az utolsó példádon megbukott:-)))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!