Koraszülött babád mikor kezdte csinálni az alábbi dolgokat? (bővebben lent)
- mosolygás
- tárgyak megmarkolása
- átfordulás
- kúszás
- mászás
- felülés
- felállás
- járás
Légyszi írjátok meg, milyen nemű a baba, és mennyivel lett koraszülött! Nagyon köszi annak, aki válaszol!
ezt én kérdeztem kb. 3-4 napja
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
lányom 8 héttel született hamarabb és kb. 4 hónapos kortól kezdett mosolyogni, nevetni. tárgyakat fogni is ilyen tájt kezdett, mivel ő hypotón, így olyan 5 hónaposan kezdett csak igazán játszani dolgokkal.
a többi kérdésről meg ott a linkben a válasz.
neked mennyivel született hamarabb?
Köszi!
Látom, a te kérdésedre sem válaszoltak túl sokan.
Kemény lehetett, hogy ilyen korán jött a babád.
Nekem a két kisfiam 35 hétre született, most 12 hetesek múltak. Állítólag már meg kéne fogniuk dolgokat, meg követni a szemükkel mindent, de ők ezt nem csinálják.
Azzal biztatott a védőnő, hogy tkp 2 hónaposnak számítanak, amiért korábban jöttek 1 hónappal.
Viszont néha már visszamosolyognak, és álmukban felkúsznak a kiságy végébe. (Ébren nem hajlandóak, max. kinyomják kicsit magukat.)
Szia! Az én lányaim 9 hónaposak. 31 hétre születtek. Hasról hátra, hátról hasra, körbe-körbe forgolódnak. Ülni csak segítséggel tudnak még. Pont ma voltunk utógondozáson, és nekünk azt mondta a doki h le vannak maradva, pedig szerintem egyáltalán nincsenek. Így elküldött minket a neurológiára.
Tárgyakat kb. 5 hónapos koruk óta fognak meg ill. játszanak vele.
Szia! Az én kisfiam a 32.hétre született. 3-4 hónapos kora óta mosolyog. A tárgyakért olyan 5 hónapos kora óta nyúlt,de kis esetlenül.Célirányosan 7 hónapos kora óta nyúl és fog. 7 hónapos volt amikor elkezdett hasról hátra forogni. Aztán beindult és 2 hónap alatt megtanult hátról hasra fordulni,kúszni,mászni,feláll a bútorok mellett és próbáll ülni,de még sokszor elborul,ez még annyira nem megy. Most 9,5 hónapos.
Igaz,mi 4 hónapos kora óta járunk fejlesztésre.Szerintem,ez sokat segített neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!