Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Költözés városból falura....

Költözés városból falura. Hogy viseltétek?

Figyelt kérdés
Világ életemben városban laktam,most falura költözünk,a babák miatt gondolom jobb lesz a kertes ház miatt,meg persze nekem is,hisz könnyebben ki tudok menni,nem kell a panelban rostokolni majdnem egész nap.Falusi légkört hogy birtátok,a sok pletykálódást,meg a rosszindulatú embereket?(mert nálunk azok is lesznek)
2011. márc. 23. 10:23
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
És még egy kéréds,ha a város ahol eddig laktunk 7km-re van,ti odaadnátok oviba a gyereket vagy a faluba?Miért?
2011. márc. 23. 10:23
 2/11 anonim ***** válasza:
én falun nőttem fel, most pesten lakok, de a család falun van, így sűrűn megyünk arra. hát mind2nek megvannak az előnyei a hátrányai. pl falunk ki lehet engedni a gyerekeket egész picin is egyedül az udvarra, utcára... városba nem igazán. akár kint is lehet altatni az udvaron a babát, városba ezt sem, viszont falun nincs annyi bolt ,mindenért városba kel menni (ruha, cipő, élelmiszer). óvodába ha lehetne én inkább faluba adnám, mert azért csak barátságosabb az, h a szomszéd gyerekkel együtt jár az enyém, és ha netán nem tudok elmenni a gyerekért oviba, akkor a szomszéd elhozza, mert mki ismeri egymást. nekünk nagyon sokat volt olyan ,h anyum bnője elfelejtett elmennia ygerekért, és midníg nekünk szóltak én mentem érte 7 évesen... és később is előfordult. nyugodtan el lehet engedni később is, biciklizni, meg görkorizni barátokkal... én imádtam falun felnőni, de így idősebb fejjel csak a gyerek miatt költöznék le, de az sem biztos!
2011. márc. 23. 10:31
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen,viszont a faluban szinte nincsenek járdák!Ha vannak is,senki nem használja,mindenki az úton közlekedik!Ez mennyire biztonságos?Ovodát azért gondoltam a városit,mert egyrészt itt laknak anyumék,tesómék is,én is sokat szándékozok bent lenni,plusz iskolába ugyis ide fog járni,akkor legyenek barátai.A falusi kisgyerekekkel meg ugyis tud ismerkedni hétvégén,kint a játszótéren,stb.Nem szeretném ha csak a faluból lennének barátai.
2011. márc. 23. 10:44
 4/11 anonim ***** válasza:
36%

varosban nottem fel,a parom falusi es kikoltoztunk hozzajuk amivel nem is lenne olyan nagy gond csak az anyosekkal lakunk,ami nem egy leanyalom!

Mindenbe beleszol!

olyan tul sokat nem vagyunk az udvaron ennyi idot a varosban is el lehet tolteni,sot meg jobb mert van latnivalo seta jatszoter,itt mi van?meg gyalog ut sem egy ku... utca van ahol a gyerekkel tudok setalni nehogy a kocsi elusson minket!a varosban legalabb van jatszoter jatszohaz,plaza vagy valami de itt!

Az meg hogy a gyerek kint legyen egesz nap az udvaron hat nem tudom,hogy kesobb mi lesz majd meglatjuk de en jobb szerettem a varost.

olyan sok kismama setal van kivel ismerkedni,itt kivel ismerkedjek mindenki be van gyepesedve,idegenekkel nem nagyon ismerkednek,na meg a pletyka na az nem keves!

Megkerdezhetem hova koltoztetek?

2011. márc. 23. 11:28
 5/11 anonim ***** válasza:
11:28-as vagyok nalunk az ovoda itt ngyenes ugyhogy valoszinu ide lesz iratva,bar jobb szeretnem a varosba mert ott azert haladnak a korral itt sok kisebbseg es engem ez nagyon zavar,ugyhogy meg vacilalunk majd ezen a kerdesen!
2011. márc. 23. 11:33
 6/11 A kérdező kommentje:
Hát ez nem tul jó.Szlovákiáról van szó,ugyhogy a falut biztosan nem ismered.És te hogy érzed,meg fogsz birni ott szokni,vagy visszaköltöztök városba?
2011. márc. 23. 12:05
 7/11 A kérdező kommentje:
Ja,meg a pletykák,át igen.Még oda sem költöztünk,de már előléptünk helyi drog terjesztővé,meg maffiózóvá,meg az isten tudja még mivé...
2011. márc. 23. 12:30
 8/11 anonim ***** válasza:

Mi tavaly költöztünk Budapestről egy Pest megyei 4200 fős településre. Mind a négyen (apa, anya, gyerekek) nagyon élvezzük, hozzá lehet szokni a közért, cipő és egyéb vásárlási helyek messzeségéhez.

Eléggé a szélére költöztünk, így nem nagyon vannak szomszédok, egy kivételével mind pesti nyugdíjas víkendtelkes. Rosszindulatú emberrel még nem találkoztam, pletykálkodás rendszerint megáll ott, hogy a helyi vezetést veszik a szájukra.

A pletyós, rosszindulatú emberekkel pedig nem kell foglalkozni, legyél velük kedves, ha értelmes emberek, rájönnek, hogy mi a hamis információ rólatok.

2011. márc. 23. 13:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Ovi: mivel gondolom a településnek nincs általános iskolája, így is úgy is a közeli városba járnak majd suliba, én a helyi óvoda mellett voksolok.
2011. márc. 23. 13:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Én nem bírom megszokni, pedig már lassan 4 éve elköltöztem :)

Bp-en születtem és nőttem fel, mindig is panelban laktunk, bár külső kerületben, de így is szinte minden a szánkban volt és 20 perc alatt bent voltunk a belvárosban.

A nagyfiam születése után költöztem a páromhoz Bp. mellé egy 20ezres kisvárosba és egyszerűen nem bírok megbarátkozni ezzel a lelassult, begyöpösödött életmóddal!

Semmit sem lehet szinte itt helyben elintézni, egy csomó mindenért a 30 km-re lévő Vácra kell menni, mikor Bp. 8 km-re van... Na pont emiatt nem is jelentkeztem be ide, maradtam a szüleim címén Bp-en :)

És a párom hozzáállása is olyan ráadásul, hogy ha el szeretnék menni valahová, akkor rögtön szívja a fogát, hogy "jaj, be kell menni pestre, de messze van, de sokba kerül a benzin", stb, szóval ez az, ami nekem tök furcsa.

A kertről meg annyit, hogy ahhoz, hogy a gyerekeket nyugodt szívvel kiengedjem, rengeteget kell rajta dolgozni és főleg rengeteget kell rá költeni!

Ja, és az is tök furcsa a számomra, hogy itt nem járnak sétálni az emberek, mert mindenki a saját kertjébe van bezárkózva és egész nap fát vág, füvet nyír, kertet gondoz, kocsit mos, flexel, fúr, farag, szóval nehogy azt higgyétek, hogy olyan csönd van! Az állandó kutyaugatásról és kakas kukorékolásról nem is szólva! :)))

Na mind1, kénytelen leszek megszokni, meg nemsokára úgyis megyek vissza dolgozni, akkor már nem fog ennyire érdekelni, hogy nincs itt semmi.

2011. márc. 23. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!