Hogyan telnek az első hetetek? Tapasztalatokat szeretnék olvasni.
Babára, mamára értem egyaránt. Fennakadások, problémák, nehézségek vagy éppen az ellenkezője?
Második gyermekem, igaz, hogy 10 év különbséggel, de nem valami egyszerű...
Le a kalappal mindenki előtt!
Azért jó érzés, hogy "nem vagyok egyedül".
Nálunk minden nagyon csodás volt.
Én kimondhatatlanul vártam, hogy végre úgy legyünk együtt itthon hármasban, hogy a pici már kibújt és gyönyörködhessünk benne.
Túlhordtam, szülés előtt 2 hetet voltam kórházban, 40 fok volt, nyűgös voltam, izzadtam, kövér voltam, vizesedtem, fájtak térdeim a nagy súlytól, fájt mindenem, elegem volt már mindenből.
Nagyon nehezen lett meg, 3 napot vajúdtam és császár lett a vége amit egy cseppet sem bánok mert ha még egy fél órát eltartott volna ott haltam volna meg. A vajúdás alatt nagyon féltem, de mikor betoltak a műtőbe olyan halálos nyugalomba voltam, nem tudom megfogalmazni azt az érzést, furcsa volt, de nagyon jó. Műtét után szinte azonnal meggyógyultam, nem voltam gyenge, nem fájt semmim, maximálisan el tudtam látni a babámat már a kórházban is. A csecsemős nővérek nagyon kedvesek voltak, segítőkészék ha kellett többször is elmagyaráztak, megmutattak dolgokat. Műtét után 24 órával kelhettem fel, az nap este már én fürdettem a babámat, kis segítséggel, nagyon jól megmutatták a csecsemősök, hogy hogy kell. Kaptam Baby Service meg Felicitas csomagot a kórházban, tele volt prospektusokkal nagyon hasznosak voltak számomra, mindent olyan jól leírtak bennük a szoptatástól kezdve a pelenkázásig.
A szoptatás eleinte nem nagyon ment, mikor még csak feküdhettem nem is nagyon láttam, hogy a baba hogy kapja be a cicit, a nővér tette rám a babát meg akkor még tejem se volt rendesen csak az előtej. Kisebesedett a mellem mert nem jól tettem mellre a babát, de kaptam rá Bepanthen krémet és megtanítottak jól mellre tenni a babát, onnantól már nem volt gond, ment szépen.
Mire hazajöttünk már mindent tudtam, nem bénáztam pedig első gyerek volt. Ezt a csecsemősöknek köszönhetem, mert tényleg nagyon aranyosak voltak. 4.nap után jöhettünk haza még abban is segítettek, hogy milyen ruhát adjak a gyerekre hazahozatalkor.
El volt tervezve, hogy a baba külön szobában alszik, szépen meg is csináltuk neki a gyerekszobát a terhesség alatt. 2,5-3 hétig ott is aludt, de végül csak át került a mi ágyunkba mert éjjel nem bírtunk meglenni nélküle. A párom is óránként kelt és ott csüngött a gyerek ágya felett én meg szinte semmit nem is aludtam mert állandón azt néztem vesz-e levegőt, alszik-e stb. Mióta velem alszik (3 hetes korától) azóta átalussza az éjszakákat, csak akkor szokott picit fel lenni ha fogzik.
Nagyon-nagyon jó baba volt. Nekem szinte semmi plusz dolgom nem volt mint előtte csak szoptatni és pelenkázni. Evett, aludt egész nap. Jól össze is szedte magát 4 hét alatt több mint egy kg-t hízott :) 4 hónapos koráig ott maradt ahová tettem, a hangját is alig hallottuk, napközben 3-3,5 órákat aludt szóval meg tudtam csinálni tőle mindent és még pihenni is maradt időm.
Mindenkinek ilyen jó, csendes, nyugodt kisbabát kívánok és olyan nagy boldogságot mint amit nekem okozott az, hogy anyuka lettem.:)
De amilyen jó baba volt picinek olyan rosszcsont lett később. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!