Ha a első gyerek betölti a 3 évet, felveszik-e oviba, ha az anyuka otthon van a pici babával? Kérlek írjatok tapasztalatokat!
Nálunk is felvették, és nem kell hazahozni ebéd után. Sőt, akár még nyári ügyeletbe is vihetném.
Egyébként én is stresszeltem ezen tavaly, mert épp terhes voltam a beiratkozáskor. De óvodavezető megmondta kerek-perec, hogy nincsen semmi olyan törvény, rendelet, ami ne engedné a nagyobb gyerek óvodai felvételét, ha anyuka otthon van. Nem lehet erre hivatkozni az elutasításnál. Mondjuk nálunk itt a kerületben ezt egyáltalán meg sem kérdezik.
Az pedig, hogy 5 évtől kötelező az óvoda, az arra vonatkozik, hogy a szülő köteles óvodába járatni a gyerekét akkortól (iskolára felkészítés miatt). Sehol nincs olyan szabály, ami azt mondaná, hogy 5 éves gyereket köteles csak felvenni az ovi. 3 éves kor után fel kell venni a gyereket. Ha nincs hely, az önkormányzatnak elvileg akkor is kötelessége elhelyezni a gyereket (pl. kerület, település másik óvodájába) Ha nagyon nem megy, akkor viszont a következő évtől a kimaradt gyerekeket kell legelőször felvenni.
(Mondjuk ezt a nincs hely dolgot igazán sose értettem. Ha helyhiány miatt nem tudnak felvenni gyerekeket 3 évesen, akkor 5 évesen mégis hogyan tudnak ugyanabban a csoportban helyet teremteni?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!