Ha a első gyerek betölti a 3 évet, felveszik-e oviba, ha az anyuka otthon van a pici babával? Kérlek írjatok tapasztalatokat!
A törvény ne kötelez kétféleképpen. Az 5 éves kort elérő gyermeket kötelező óvodába adni, és kötelező az óvodában felvenni. Nincs külön törvény, ami kötelezné az óvodát, hogy 3 évesen felvegyen egy gyereket. A közoktatási törvény ide vonatkozó része csak leírja, hogy 3 éves kortól látja el az óvoda a gyermeket, de abban az esetben, ha helyhiány van egy óvodában, akkor az idősebb gyerekeket fogják felvenni, és a 3 éves meg marad otthon, ha az anyukája otthon van.
Ismétlem, az óvoda nem köteles felvenni a gyereket, csak akkor, ha a gyerek napközbeni ellátása másképpen nem megoldott. Ha anyuka otthon van, akkor megoldott. Nem jó a rendszer, valóban, sok mindenen kellene változtatni, hiszen a 3 évesnek szüksége van társaságra, akkor is ha otthon van az anyukája.
Szia! Engem múlt pénteken értesítettek,hogy nem vették fel a 3,5 éves kisfiamat, mert itthon vagyok a kicsivel. Hivatkoztak a közoktatási törvény valamelyik paragrafusára, és helyhiányra.
Akkor most én is menjek be az önkormányzathoz és kérjek helyet neki másik oviban? Amúgy ő nem nagyon várja, mert 1-2 hónapja nagyon anyás lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!