Gyakorlott anyukák, mit csináljak?
Az én kisfiam is ezt csinálta és nekem ajánlották hogy a napi 3-4 alvásból hagyjunk ki 1. Ezekután ugy aludt az én fiam éjjel mint annak a rendje, nálunk bevált.
De lehet a dolgogban fogzás is mert akkor is rosszalvóak/evőek a babák és még nyűgösek is.
Szia, én nem vagyok valami gyakorlott, de nálam ez vált be(én írtam ki):
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Ha felébred és NEM SIR, akkor ne vedd fel, és föként ne kezdd szoptatni. Ugyanis igy arra szoktatod, hogy ha megébred, akkor azonnal szórakoztatva lesz. HAgyd szépen az ágyában, valószinüleg magától vissza fog aludni, ha nem történik semmi körülötte. CSAK akkor kell felvenni illetve felkelned hozzá, ha sir - nemcsak nyöszörög, mert az lehet félálomban is, és ha odamégy, akkor azzal ébreszted fel egészen.
Lehet, hogy a fogzás miatt ébred fel, vagy pedig nem elég fáradt. Nappal próbáld csökkenteni az alvások számát, igy rászokik, hogy amikor alszik, akkor mélyebben tegye.
négy gyerekes anya
Szia, Én nem vagyok gyakorlott, de a babóm uezt csinálja. Hallom, hogy fenn van, vigyorog, boldogan visítozik:-DDD, de olyan is van, hogy felsír:-(. Szerintem a mozgásfejlődéstől, meg a fogától van, mert akkor kezdődött, mikor elkezdte a feneke ringatását.(kb. 4,5 hósan)
Én nem veszem fel, hagyom, hogy visítozzon, általában szépen elpilled.
Csak ha nagyon elkezd esetleg sírni, akkor megyek oda, odadugom hozzá a fejem, megpuszilgatom, nagyon halkan duruzsolok neki, végső esetben egy kis vizet adok neki, és szépen visszaalszik.
Én sem értem, miért veszed fel, ha nem sír, totál hozzá fog szokni, és nem tudja majd visszaaltatni magát.
Viszont lehet, hogy azért kel, mert sok a nappali alvása. Nem időre értem, hanem a gyakoriságra. Az én fiam ennyi idősen délelőtt aludt kb 45-60 percet, aztán ebéd után 2 órát, végül délután 45 percet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!