Az én kisfiamnak, a doktornő mondta, hogy ne fürdessem mindennap, mert annyira száraz volt a bőre, nyáron igen, de télen nem, vagy azt mondta kenegessem olajjal, amit én utálok, tehát utálom ezeket a kencseficséket amit ezek az ultra higiénikus anyukák előszeretettel használnak, megfürdetik a babát és bekenik a bőrüket mindenféle vegyszeres kencsékkel, mert az szerintük jó, a kisfiamnak helyrejött a bőre és most már mi is mindennap fürdünk, de azért mert kötelező, hanem mert ő kéri és imádja,ja és nem volt akkor BÜDÖS és KOSZOS és beteges és semmi sem, csináld úgy ahogy jónak látod az a fontos.
2011. márc. 18. 18:30
22/36 anonim válasza:
Szegény kérdező jól lehurrogtak. A múltkor volt erről szó a tvben. Egy bőrgyógyász vagy egy gyerekorvos már nem emlékszem nyilatkozott erről és ő is azt mondta hogy a picibabákat elég kétnaponta fürdetni de a kezét pofiját és a popsiját minden nap át kell törölni. Nem ártunk vele ha nem fürdik minden nap főleg az érzékeny bőrű babáknak fontos. Nekünk még a gyógyszertári fürdetőt sem bírta a bőre. Pikkelyesen száraz volt mint utóbb kiderült a VÍZTŐL. Kétnaponta fürdött de most már hogy nagyobb (7 hónapos) kezdünk áttérni a napira. Nekünk is azt mondta az orvosunk és a védőnőnk hogy nyugodtan fürödjön kétnaponta és szerintem emiatt sem a doki sem a védőnő nem igénytelen:)
2011. márc. 18. 18:39
23/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megértő kommenteket!!! Ki fogom próbálni ezt a krémet kedves kozmetikus hozzászóló.
Ne is foglalkozz a hurrogókkal. :) Én ugyan minden nap fürdetem a 14 hós babámat, és imádja hála az égnek,de volt pár olyan nap, hogy nem fürdettem, mert későn értünk haza a nagymamától, túl fáradt volt, vagy akármi miatt. És nem remegtem túl a dolgot, na bumm, ha nem fürdik minden áldott nap?! Az ekcéma amúgy tényleg nagyon borzasztó tud lenni, nem hiába javasolják a dokik ilyen esetben a 2 naponta fürdést. Ha a doki nekünk is ezt javasolta volna, egész biztos, hogy én is 2 naponta fürdettem volna, és nem hiszem, hogy ettől igénytelen anya lennék...
2011. márc. 18. 20:22
26/36 anonim válasza:
A mi lányunknak is nagyon száraz, érzékeny a bőre és ekcémás születése óta.Hetente egyszer fürdik a többi nap lezuhanyoztatom (gyógyszertári fürdetővel lemosom).Így megvan a napi tisztálkodás!
2011. márc. 18. 20:35
27/36 anonim válasza:
20 honapos a fiam. Ujszulott koratol kezdve minden nap furdetjuk. Ez hozzatartozik a napirendjehez, tudja,hogy utana az alvas kovetkezik. Es szerintem nyugodtabban es jobban lehet aludni tisztan.
En sem tudok ugy elaludni ha nem furodtem elotte.
2011. márc. 19. 04:58
28/36 anonim válasza:
Úgy szeretem olvasni,amikor hiper szuper anyukák/nők írják,hogy nem tud úgy elaludni,hogy nem fürdött!Nem?Akkor még nem voltál fáradt!Én minden nap fürdetem a kisfiam(2.oldalon már van válaszom),de nem érzékeny a bőre.Persze volt már számtalanszor,hogy kimaradt a pancsi ez-az miatt.És?Hát akkor igénytelen vagyok?Sőt!Jobbat mondok!Tegnap éjjel 1kor kerültem az ágy közelébe és nem tusoltam,mert már nem volt rá energiám!Nincs átható bűz a házban és retek sincs!Ezért nem hiszem,hogy igénytelenezni kéne bárkit is!
2011. márc. 23. 14:23
29/36 anonim válasza:
Utolso valaszolo: Az elotted iro vagyok.
Igen, en irtam,hogy nem tudok furdes nelkul elaludni. Es ez igy is van, megkerdezheted a ferjemet,hogy mindig, minden korulmenyek kozott furodtem meg akkor is mikor nem volt ejjelem-nappalom par napos-hetes ujszulott mellett. Pedig hulla faradt voltam. Szoval ilyen meresz kijelenteseket ne tegyel legyszives es ne magadbol indulj ki! Mindenkinek masok az igenyei es kesz.
De en egy szoval sem mondtam a kerdezore semmi negativat foleg azt nem,hogy igenytelen. En megertem Ot is de nem tennem ugy es kesz.
Es meg hiper-szuper anyuka sem vagyok....
2011. márc. 23. 22:24
30/36 anonim válasza:
Tegnap - vagyis ma - fél 1-ig írtam a házi dolgozatomat. Sajna csak éjszaka tudok vele foglalkozni. No de nem is ez a lényeg... Én képes voltam 3/4 1-kor is beállni a zuhany alá, pedig alig volt már nyitva a szemem.
Ki mihez szokott! Én is azok táborát gyarapítom, akik nem bírnak fürdés nélkül lefeküdni, hiába nem vagyok sem koszos, sem büdös. Ha valakinek nem hiányzik az esti fürdés, hát nem. Nem vagyunk egyformák!
Én is válaszoltam már korábban, az én fiam is fürdik minden nap, no de neki nincs is semmi baj a bőrével. Az, hogy a pici babát nem fürdetjük minden nap - főleg ilyen okok miatt nem, mint a kérdező - messze van az igénytelenségtől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!