Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden nap fürdetitek a...

Minden nap fürdetitek a babátokat?

Figyelt kérdés
Az én fiam 5 hónapos, minden másnap fürdik, és kiváncsi lennék, hogy más is csinálja-e így...
2011. márc. 18. 17:17
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
Én eleinte minden nap fürdettem,de 4 hónapos volt mikor a doktornő azt mondta próbáljam meg csak másnaponta,mert nagyon száraz a bőre,pedig csak gyógyszertári dolgokkal fürdettem.Azóta egy picit jobb a helyzet,de aloés nedves törlőkendővel áttörlöm a kis testét minden este.Most 6 hós.
2011. márc. 18. 17:54
 12/36 A kérdező kommentje:
Felesleges ítélkezni, sem spórolásról, sem a saját magam igénytelenségének kivetítéséről nincsen szó. Egyszerűen csak arra voltam kiváncsi, hogy más is van-e így. Azoknak a válaszára vagyok kíváncsi, és nem a kötözködőkére. Köszi!
2011. márc. 18. 17:54
 13/36 anonim ***** válasza:
60%
Az nem ok az igénytelenségre, hogy szárad a bőre a víztől. Az én fiamnak is száradt, mégis fürdött minden nap. A száraz bőrre ír fel a doki testápolót, azzal kell bekenni fürdés után.
2011. márc. 18. 17:56
 14/36 anonim ***** válasza:
3 hónapos múlt a kislányom. Naponta fürdetjük és imádja. Már akkor belelkesedik, mikor még csak készítem elő a fürcsihez :) Már csak ettől az élménytől se lenne szívem megfosztani, és így legalább megvan a napirendje is (nagyjából) azon kívül, hogy tiszta is lesz :)
2011. márc. 18. 18:00
 15/36 A kérdező kommentje:
Hagyjuk már ezt az igénytelenség szót. Mindent megadok a babámnak, csilivili tisztaság van a szobájában, még a zokniját is kivasalom, amint bukik egyet, máris átöltöztetem, és még sorolhatnám. Nem gondolom, hogy ilyen szavakkal kellene illetni, azért, mert vigyázok a bőre egészségére. Testápolóknak nem vagyok a híve, mert tele vannak vegyszerekkel, adalékokkal. Milyet használtok, ami bevált?
2011. márc. 18. 18:03
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a mindennapos fürdés a minimum!
2011. márc. 18. 18:15
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én mesterkozmetikus vagyok(nem szeretem ezt a szót,mert nagyzolásnak tűnik:(),MINDEN MÁSNAP FÜRDETEM A LÁNYOM!!!!!!!!Mert nagyon száraz és ekcémás a bőre.9 hónapos.Aki erre azt írja,hogy igénytelenség,az el sem tudja képzelni,hogy milyen egy ordítő gyereket rázni egész éjszaka,mert annyira viszket a bőre,hogy saját magát marja véresre!!!!Kedves Kérdező!Ne törődj senkivel,hallgass a megérzéseidre.És csináld úgy ,ahogy a gyerekednek a legjobb!Egyébként és sima fürdetőkérmmel füdetek(gyógyszertári),és fürdés után bekenem Sanatopic krémmel(szintén gyógyszertár).
2011. márc. 18. 18:16
 18/36 anonim ***** válasza:

Én a higiénia mellett azért is fontosnak tartom a napi fürcsit, mert ez az utolsó etetés előtt van, szóval kellemesen lefárasztja a srácaimat, kaja és büfi után már alszanak is. Ezen kívül ad egyfajta keretet a napnak.

Amúgy a védőnőm szerint nem lesz világvége, ha egyszer elmarad a fürdés, elég a babát ilyenkor áttörölni nedves törlőkendővel vagy kis vizes törcsivel.

Szerintem a gyerekorvosotokkal írass fel kiszáradás elleni gyógyszertári krémet, ne vegyél semmilyen boltit, míg helyre nem jön a kis bőre!

2011. márc. 18. 18:16
 19/36 anonim ***** válasza:

Mit kell itt igénytelenezni?Szutykozni?Mi van veletek?

Ezért miért lenne igénytelen?Lehet,nagyobb náluk a tisztaság mint egyeseknél!

Való igaz(ha már a kérdésre akarok válaszolni),hogy a picik nem izzadnak úgy mint mi és nem is koszolódnak annyira.Több oldalról is meg lehet közelíteni a kérdést.

Ha annyira száraz a bőre,kérdezd meg az orvosotokat,hogy mit ajánl rá.Vannak jó gyógyszertári kenőcsök amiket kevernek,azokban nincs illatanyag sem más adalék.Próbáljátok ki.

Én egyébként minden nap fürdetem a kisfiam.Nálunk az jelenti a nap végét.Vacsi,pancsi,kakaó és jön a "hosszú" alvás.Ez úgymond az esti rituálé:) Így szokta meg.A rendszeresség kialakulásában ez is nagy segítség lehet.

Ja,és megint nem tudom megállni,hogy ne említsem meg a kedves válaszolóknak,hogy nem az volt a kérdés,hogy "szerintetek igénytelen vagyok?"

2011. márc. 18. 18:18
 20/36 anonim ***** válasza:

igen, minden nap fürdik

Tény, hogy nem izzad, nem koszos, na de én sem... Egész nap itthon vagyok vele, még nem járunk játszóra se, csak babakocsival tologatom. Szóval se nem koszolódok össze, se nem izzadom szét magam, mégis megfürdök minden este!

Az én babám is imád fürdeni, nem lenne szívem ettől az örömtől megfosztani!

De ebből a kérdésből is rengeteg vita alakult már ki ezen az oldalon. Ez lesz a legújabb...

2011. márc. 18. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!