Normális, hogy minden reggel sírdogál egyből, amikor felébred? Egyből kikapod a kiságyból, ha felébred és sírdogál?
Mennyi idös?
Mi a 6 hós babánknak ilyenkor szoktuk vissza nyomni a cumit a szájába és még alszik kicsit. Van hogy beszélget. ma pl párom behozta mellém az ágyba és bealudt még mellettem.
Szia.
A kislányom 1 éves és kb. ennyi idős volt, mikor elkezdett ő is így ébredni. Én nem kapkodom ki, bemegyek, megsimizem, visszaadom a cumiját, és megmondom neki, hogy még korán van. Ilyenkor még egy órára vissza szokott aludni, aztán magyarázni kezd, és együtt kelünk. Én azt tapasztaltam nála, hogyha sírva kel, akkor még fáradt, csak valami felriasztotta.
Nálunk is ez volt, kb. 8 hónaposan kezdődött. Kb két hétig enni is kért (cicit), aztán már "csak" sírva kelt. De nem csak reggel, hanem szintem minden alvásból, délután is. Kb. 10 alvásra 1 normális, mosolygós, gagyogós kelés jutott. Én is mindig bementem hozzá, visszasimogattam (korábban visszarázogattam, de fokozatosan ezt is el lehetett hagyni) aztán mikor már "elegem volt és nem bírtam kelni" megvártam, amíg a párom kel :o) Aztán egyszer csak mikor egyikünk sem ment át "azonnal" csodák csodájára visszaaludt. Akkor meg már azért mentem át, hogy minden ok e. Később meg már nem is sírt, csak nyökögött, szóval fel sem kelt, és akkor is átmentem, betakargatni...
Ezek a sírva kelések még mindig megvannak, de már nem keserves sírás, inkább kiabálás, hogy "felébredtem", de kb. egy hónapja múltak el, most meg, hogy kijöttek a fogai, superül alszik éjjel. Most 16 hónapos. Én is kerestem az okát, még kérdést is írtam ki, persze kb. 2-en válaszoltak. Most úgy gondolom, hogy a fogai okozták a kellemetlen éjszakákat, attól függetlenül, hogy 14 hónpos korában kezdett kijönni szépen sorban a 2. 8 fog.
Szerintem mi, felnőttek sem kelünk mindig rózsás kedvvel, ilyen szempontból teljesen normális a sírdogálás. Az én kisfiam pl reggelenként eldumál, gagyarászik az ágyában, megvárja, amíg vizet melegítek, pisilek stb, viszont a délutáni alvásból pityeregve ébred. 11 hónapos. Sosem gondolkoztam rajta, miért, hiszen nincs ezzel semmi baj.
Van, hogy éjjel is hallom, hogy megébred, nyüszög, de amíg nem bömböl, én nem megyek be hozzá, mert visszaalszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!